Skocz do zawartości

Biznes-host.pl - opinie

Pradcom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 340
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Nikomu, ale to nikomu nie polecam korzystać z ich usług.

Wykupienie hostingu SEO - nie działa, po przeniesieniu kilkunastu stron. Wykupiłem sobie ten największy hosting.

Dostaje informację, że VPS podoła. Mówię ok, spróbuję. Załatwiam migrację, czekam tydzień - brak migracji.

Pytam: "WTF?"

Oni odpisują: "Migracja nie była na dziś planowana".

Uciekam od nich i chcę odzyskać kasę.

• 2 tygodnie później...

To co się odwaliło w tej firmie po zmianie właściciela i przenosinach na nowy serwer to się we łbie nie mieści. Wprowadzili jakieś limity obciążenia, które powodują że 90% domen podpiętych do normalnego konta SEO przestało działać z errorem 508 "Resource Limit Is Reached The website is temporarily unable to service your request as it exceeded resource limit. Please try again later."

Nie mam nic przeciwko limitowaniu obciążenia, ale:

1. O zmianie nie zostałem wcześniej poinformowany.

2. Jest to zmiana umowy w trakcie jej trwania.

3. Ma na celu przymuszenie do migracji na VPS i jej brudną, chamską zagrywką janusza biznesu.

4. Obsługa zlewa i odpisuje po więcej niż 12h.

Obecnie domagam się od nich zwrotu kasy i uciekam do innej firmy, gdzie z tymi samymi skryptami nie mam żadnych problemów.

które powodują że 90% domen podpiętych do normalnego konta SEO przestało działać

A jakie to jest według Ciebi, to normalne konto SEO .. na 1, 2 10, 100 precli na WP  ?

2. Jest to zmiana umowy w trakcie jej trwania.

Jesteś pewien, że w umowie jaką akceptowałeś nie ma klauzuli o nadmiernym wykorzystywaniu zasobów lub o ogranicznikach wykorzystania ?

Usługodawca zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy w trybie natychmiastowym w przypadku gdy funkcjonowanie usługi klienta zagraża stabilności sieci lub stabilności innych użytkowników. W przypadku rozwiązania umowy ze strony Usługodawcy, Użytkownikowi przysługuje prawo do zwrotu opłaty abonamentowej pomniejszonej o wykorzystany okres abonamentowy. Zwrot przysługuje wyłącznie w sytuacji gdy Użytkownik nie przyczynił się bezpośrednio do spowodowania zagrożenia dla innych Użytowników sieci.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

VPSy odradzam!

Mam u nich VPSy managet. Ostatnio zaczęli przycinać w różny sposób ruch. Przepuszczają ruch z VPSów przez swoje proxy i na tym proxy potrafią wyciąć ruch http z takiego VPS np. na dwa dni.

Po mailach, ticketach, telefonach w końcu dowiedziałem się, że jednak nie mam opcji administracji i lepiej żebym nie korzystał z wykupionych IP tylko z jednego głównego :o

Mam pakiet S40. Miałem konto u nich od 2013 roku i nie było do tej pory żadnych problemów. Ostatnio nic nie zmieniałem i nie dodawałem nowych domen. Co więcej jest coś takiego jak darmowy okres testowy, żeby zapobiec takim sytuacjom (zdarzało się że leciałem podczas niego z hostingów). Obecnie twierdzą, że limity były "od zawsze" (nie mam jak tego zweryfikować), a teraz jedynie zaczęli je respektować. Oczywiście głównym ich celem jest wciśnięcie VPS-a, bo na każdym kroku proponują przejście na niego. Nie dam im zrealizować tej jakże wybitnej strategii biznesowej i ucieknę do innej firmy, gdzie nie mam takich problemów i gdzie jak coś zabija serwer to mówią dokładnie co. Tutaj nawet nie mogą podać co generuje nadmierne obciążenie. Poinformowali jedynie że mam za dużo domen (co tam, że realnie aktywna jest 1/3 tego co jest w panelu DA) i że na taką liczbę to VPS. Co więcej ze zwrotem kasy też się nie śpieszą (o ile w ogóle zwrócą), bo tematu unikają jak ognia. Na webhostingtalk też ostatnio poleciało na nich trochę negatywów więc to nie tylko u mnie. Nowy właściciel i do SEO zwykłe konta się już nie nadają.

Mam pakiet S40.
165 zł/rok / 12  = ~ 13 zł miesiąc  :olaboga:   więc możne sprecyzuj czego oczekujesz w ramach tej ceny za hosting ?

Miałem konto u nich od 2013 roku [...] Co więcej jest coś takiego jak darmowy okres
Ile 3 lata !!!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion: Nie wiem o co Ci chodzi, ale nie widzę nic merytorycznego w Twoich postach więc sobie daruj. No chyba że jesteś z nimi powiązany i robisz tam za admina, to wtedy całkowicie rozumiem sens Twoich wypowiedzi. Wyraźnie napisałem że nie czepiam się istnienia limitów, bo to jest normalne. Chodzi o to, że podejście do klienta mają z tyłka. Mogli poinformować o zmianie wcześniej oraz oddać kasę za pozostały okres abonamentu. Wtedy nie miałbym pretensji i zabrał zabawki. A tak to 3 lata działało, raptem przestało, a oni nawet nie są skłonni oddać hajsu. Wiem, że kwota mała, ale chodzi o zasady. I o okresie testowym pisałem że jak mam te 7-14 dni testu to od razu wrzucam domeny, puszczam indeksację i widzę czy hosting przeżyje czy nie. A tutaj już opłata zrobiona i guzik mogę. A Ty sobie wymyśliłeś, że miałem 3 lata testu. Po co tak naginasz rzeczywistość?

ale nie widzę nic merytorycznego w Twoich postach więc sobie daruj.
Widzisz prawda w oczy kole. Nie Tobie decydować, co kto pisze. Zawsze możesz złościć moje posty do moderatora.

Mogli poinformować o zmianie wcześniej oraz oddać kasę za pozostały okres abonamentu.
Naucz się czytać ze zrozumieniem regulaminy usług jakie kupujesz. > § 11 Rozwiązanie Umowy Abonenckiej

7-14 dni testu to od razu wrzucam domeny, puszczam indeksację i widzę czy hosting przeżyje czy nie.
haah a co powiesz na to, że ruch generowany = obciążenie przez roboty sieciowe zaczyna się dopiero po jakimś czasie ?

Dla mnie sprawa jest jasna. Parafrazujac

Obecnie twierdzą, że limity były "od zawsze" (nie mam jak tego zweryfikować), a teraz jedynie zaczęli je respektować
jeździłeś na gapę, bo stary przewoźnik nie sprawdzał biletów i nagle nowy zaczął je respektować i masz problem, bo "Resource Limit Is Reached".

No chyba że jesteś z nimi powiązany i robisz tam za admina,
Nie jestem powiązany, ale jak widzę GORZKIE żale takich klientów jak Ty, to nie pozostaje obojętny.

Nie znam firmy, nie korzystałem z ich usług ale też jestem po ich stronie i zgadzam się z @Mion. Jeśli nie otrzymałeś informacji o jakichś zmianach w regulaminie itp to te limity były od początku. Jedynie firma dość luźno podchodziła do tej kwestii, nota bene działając na swoją nie korzyść. Otrzymałeś produkt inny (lepszy), niż ten podany w ofercie, a teraz firma po prostu dostosowała produkt do właśnie tej oferty. Nie powinieneś się z tego powodu złościć tylko albo dogadać się z providerem albo podziękować mu za współpracę i przenieść się z zabawkami do firmy, która nie ma takich limitów lub admini je olewają (w tym wypadku sytuacja może się powtórzyć). Pamiętaj jednak, że każdy hosting zawsze jakieś limity będzie miał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności