Skocz do zawartości

Biznes-host.pl - opinie

Pradcom

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z wypowiadających się wyżej ma tam hosting? Zdajecie sobie sprawę, że wcześniej nie dało się stwierdzić jakie obciążenie generują skrypty, bo zwyczajnie nie było takiej opcji w panelu DA (teraz jest). Więc jak waszym zdaniem mam zweryfikować czy przedtem w ogóle były nałożone jakieś limity, czy były przestrzegane itp. skoro jako klient nie mogłem tego w żaden sposób zweryfikować? Skąd mam wiedzieć, że obecnie nałożone limity nie są wzięte z tyłka i nie mają wiele wspólnego z rzeczywistym obciążeniem?

I naprawdę nie widzicie tego, że takie postępowanie hostingodawcy jest nie w porządku? Skoro to tak mała kwota, to co im szkodzi oddać hajs za niewykorzystany okres abonamentu i przeprosić za problemy? A zapomniałem, żaden z was tego nie przyzna, bo sami musielibyście wprowadzić taką politykę w waszych firmach, zamiast mieć klienta gdzieś i uważać, że najlepiej by się biznes hostingowy prowadziło jakby klient miał jedną odsłonę strony dziennie i to jeszcze na statycznej stronie. Normalna procedura powinna być taka:

Mail z informacją, że przechodzimy na nowe serwery, że będzie można sprawdzić obciążenie jakie generują skrypty, a od tego i tego dnia zaczniemy przestrzegać tego co macie w umowach i macie tyle i tyle czasu na optymalizację skryptów albo wywalenie części domen z hostingu. Wtedy nawet zbytnio bym nie mógł żądać zwrotu kasy, bo postąpiliby w porządku.

• Odpowiedzi 340
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

CI,którzy wypowiadają się wyżej są mocno powiązani z Biznes-Host. Bo nie widzę innej możliwości.

Jeśli wykupuje hosting seo - 100 i po wrzuceniu 30 stron bez ruchu, te przestają się ładować to ku**a... śmiech na sali.

Osobiście najbardziej nie lubię, gdy ktoś czegoś nie posiada a wie lepiej niż ten co posiada :D To odnośnie tych którzy "nie mają usługi, ale jednak coś wiedzą" :D

Gdy w bizneshoście przekroczyłem limity(zdarzyło się kiedyś na jednym koncie), została mi od razu zablokowana usługa(całe konto). Nie ma cackania się z klientem(jak robią inne firmy, że nawet maila napisza w stylu Panie, zablokujemy Cię jutro ;) i było to ponad pół roku temu.

Natomiast, jeśli NIE OTRZYMUJĘ informacji żdanej, o tym że zmieniła sie wersja php i stare skrypty przestaną działać, albo o tym że przenosili coś/zmieniali coś w ustawieniach PHP i "odpieły się" bazy danych od stron, lub o tym że czegoś brakuje w obecnym php i nie dziala połowa wtyczek w WP - no to Panoowie.
Nie ustalicie co się dzieje z Waszymi stronami dopóki nie sprawdzicie ich ręcznie po kolei. Czy macie czas/chęci sprawdzać codziennie te x stron ? ;)

Raz jeszcze powtórze - tu nie ma mowy o przeciążeniu czegokolwiek. Tak obecnie działają usługi współdzielone w BH.

Obecnie klient który ma problemy z czymś - oczywiście nie ze swojej winy, lecz z winy tego co zostało spierniczone przez nową ekipę - jest traktowany tragicznie, w stylu "idź Pan gdzieś indziej i daj nam spokój". Nie jest to tylko moje odczucie ale kilku osób, także tych którzy mają 1-3 stronki i wyższe pakiety niż "najtańszy".

Na kontach SEO teraz jest ogólna padaka więc o nich nawet nie będę wspominał.

Na kontach vps - zależy jak sie trafi. Mam ja i też złego slowa nie powiem, ale ma kolega i strony ładują się po 5 minut ;)

Podsumowując - mam hostingi u wielu firm i mam porównanie co do działania stron, problemów które się tworzą itd. itp. Mogę powiedzieć śmiało że tyle maili ile napisałem do obslugi BH w ciągu ostatniego pół roku nie napisałem przez 10 lat do zadnego hostingodawcy(no może z wyjątkiem "szybki-hosting" ale to stare dzieje ;)

Przez jakieś 5 ostatnich lat złego słowa nie powiedziałem na BH. Support był jak marzenie(naprawdę, nawet lepszy niż w linuxpl z obsługą chata bo dalo się od razu wszystko załatwić w minutę, na linuxpl nie zawsze się da). Hostingi działały szybko i sprawnie(wiem że były to jakieś modyfikowane wersje apacha, co świadczyło o naprawdę wysokiej klasie Administratorów). No - hosting marzenie !

Niestety to co się dzieje teraz przekracza granice wyobraźni i dlatego napisałem o tym. Może ktoś z zarządzających to przeczyta, bo maile pewnie w piach idą. Może się ktoś ocknie - mam jeszcze taką cicha nadzieję, bo jak nie to za niebawem będę musiał przenosić klientów z dedykowanymi cmsami(więc problemy w przenoszeniu gwarantowane), na razie opóźniam wszystko jak mogę BO MAM JESZCZE NADZIEJĘ NA POPRAWĘ.

Jeśli tak się stanie, moje serce przeleje na papier najpiękniejsze słowa dotyczące cudownej przemiany i świetnego działania usług w BH...

A na razie jest jak jest...

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Mi nie padł - ale przeniosłem już wszystko z hostingów bizneshosta oprócz "czystego spamu" więc gdyby nawet padło wszystko to już bez stresu...

Ale jak widzimy - coś się dzieje niestety niedobrego.

Szkoda, bo to polska marka która przebiła sobie drogę na szczyty list popularności hostingów. Jeśli chcieli podnieść limity, zabrakło adminstratorów - to mogli podnieść ceny a nie obniżać jakość usług. Moim zdaniem wielu ludzi by zostało nawet gdyby cena skoczyła 2 - 3 razy w górę.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

@straseusz: Dokładnie tak. Jakby to kosztowało odpowiednio więcej, ale porównywalnie do np. linuxpl przy podobnej liczbie IP i miejsca na serwerze, to nie byłoby problemu.

Ze swojej strony odradzam teraz hosting Biznes Host ( jak i wszystkie H88)

Do zakupie przez H88 na kilku hostingach

• zamiana parametrów VPS
  • zmiana ceny usługi
  • przerwy w działaniu stron uptime 50% ( u nich ok)
  • zmiana danych abonenta domeny!
  • nie działający serwer SMTP
  • i długo by jeszcze wymieniać

Porażka na maxa - nie wiem czy zatrudnili studentów aby odpisywali na e-mail - bo naprawianie błędów nie działa przez support.

Profesjonalna agencja eventowa Everal

Skuteczne pozycjonowanie https://xseox.pl/pozycjonowanie-stron/

Fotobudka 360 Go4Photo

Kurde, jestem w szoku co piszecie. Póki co wszystkie vpsy mi śmigają i nie zauważyłem przerw, z jednym virtualnym kontem były problemy, bo podobno przenosili całość na inny serwer, ale po kilku mailach (w godzinach późno nocnych) wszystko wróciło do normy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wszystkim niezadowolonym polecam (merytorycznie) opisać swoje doświadczenia na webhostingtalk. Przynajmniej nowi klienci nie dadzą się nabić w butelkę, a sam hosting będzie musiał popracować nad swoim podejściem do klienta.

Ciekawe kiedy ta dobra zmiana dopadnie netdc o ile dobrze pamiętam to ich też przejęli. 

U nich też nie jest kolorowo, bo mają jakiś problem, ale dokładnie nie wiem z czym. Wykupiłem u nich serwer dedykowany pod streaming, poprosiłem o skonfigurowanie serwera i sprawa się zatrzymała.  Po 10 dniach otrzymałem informacje, że mają jakiś tam problem i tyle.  Mam czekać, aż oni to naprawią,

Wnerwiam się, bo co to może być za awaria ? Serwer działa, wszystko jest ok., ale nie ma możliwości zaktualizowania np. ffmpeg  lub zmienienia max_execution_time na 7200.

Poczekam jeszcze kilka dni i zacznę szukać informacji jak zrezygnować z ich usług i otrzymać zwrot pieniędzy, bo zapłaciłem za rok z góry.

Zapłaciłem im ok. 3200 za rok, a utrzymuje tam stronkę, która spokojnie mogłaby być podpięta pod hosting za 250 rocznie

Z taką bezczelnością jaką oni prezentują, to nie spotkałem się od wielu lat. Maile czytają, bo dzisiaj  napisałem im informacje, że należy zaktualizować licencję DA, no i to zrobili. Tylko dodatkowo chciałem się dowiedzieć kiedy w końcu będę mógł korzystać z serwera  zgodnie z jego przeznaczeniem = informacji brak.

no i to zrobili.

To akurat samo się aktualizuje ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności