Skocz do zawartości

Biznes-host.pl - opinie

Pradcom

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, rzeczywiście, ok. 12:20 doszło do awarii w części serwerowni. Mimo, iż serwery są zabezpieczone przy pomocy UPS i agregatu – doszło do nieprzewidzianej usterki w działaniu automatyki prądowej. Technicy pracują nad przywróceniem funkcjonalności usług i rozwiązaniem problemu.

Umieściliśmy odpowiednie informacje na infolinii, aby każdy od razu mógł się dowiedzieć, co się stało. Informujemy także o sytuacji poprzez Facebooka, gdzie wielu użytkowników dopytuje o to zdarzenie.

Część usług w tym momencie została już przywrócona, będziemy informować na bieżąco o postępach w usuwaniu awarii.
Za powstałe trudności serdecznie przepraszamy.

• Odpowiedzi 340
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi po 10 godzinach przywrócili serwer dedyk - problem z tym że dane są z 14 grudnia 2016, na serwerze kilka sklepów internetowych = burdel nie do ogarnięcia.

W pseudo regulaminie informacja że niby ja mam robić kopie i przechowywać u siebie.

Podpisywałem umowę 4 lata temu, miała być i z administracja i z superextra backupami.

Co byście robili w takiej sytuacji ?

Polecamy moduły PrestaShop !

45 minut temu, xirus napisał:

Mi po 10 godzinach przywrócili serwer dedyk - problem z tym że dane są z 14 grudnia 2016, na serwerze kilka sklepów internetowych = burdel nie do ogarnięcia.

W pseudo regulaminie informacja że niby ja mam robić kopie i przechowywać u siebie.

Podpisywałem umowę 4 lata temu, miała być i z administracja i z superextra backupami.

Co byście robili w takiej sytuacji ?

Przenieść wszystko jak najszybciej do jakiejś odpowiedzialnej firmy.

U mnie miało być tak samo. Płaciłem za VPSa z administracją. Aktualizacje musiałem sobie robić samodzielnie, backupy samodzielnie, mniejsze awarie też musiałem ogarniać we własnym zakresie. Wreszcie usłyszałem, że tak właściwie to do mojego VPSa nie przysługuje opieka administratora, tylko ciekawe za co płaciłem kilka lat...

Firma została kupiona jakiś czas temu i nowy właściciel przeprowadził optymalizację. Ograniczyli zasoby ludzkie i teraz na ticket potrafi przyjść odpowiedź po kilku dniach albo czasami wcale. Zasoby sprzętowe również przeszły cięcia, aby jak najwięcej klientów upchnąć w istniejącej infrastrukturze.

Teraz celują w klienta, który płaci, nie odzywa się i najlepiej nie korzysta a jeśli już to w minimalnym stopniu aby zbytnio nie obciążać zasobów :)

VPS - kilka poważnych domen, problemy z direct adminem od dawna, rozmowa telefoniczna z automatem

24 godziny serwer leży - straty straty straty, wynoszę się stąd.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Ja uciekam z NetDC - już od dłuższego czasu widziałem problemy z uptime'm serwerów ale czekałem do końca terminu. Ostatnie 2 miesiące to masakra - cały czas jakieś pady lub inne problemy z działaniem strony.

Teraz dam szansę swifts.pl :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zaraz całe PIO będzie na swits ;P żeby nie było, też mam tam hosting i jestem zadowolony ;)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Ja uciekam z NetDC - już od dłuższego czasu widziałem problemy z uptime'm serwerów ale czekałem do końca terminu. Ostatnie 2 miesiące to masakra - cały czas jakieś pady lub inne problemy z działaniem strony.

Teraz dam szansę swifts.pl

Chyba swits.pl ;).
Odezwij się przed zamówieniem na PW. Przygotuję coś uszytego na miarę ;)

Dziwna sytuacja... leży DA od czasu wczorajszej awarii, ticket wysłany o godzinie 15 i cisza... jak makiem zasiał...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie no, z serwerem jest masakra. O swits.pl się dowiedziałem niedawno - a Łodzianin ze mnie :D Ale znowu to wszystko przenosić to jest masakra...

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Także nie będę unikalny, ale polecam swits.pl.

Komunikacja z BOK oraz przedstawienie propozycji jak na razie bez zarzutu, inne firmy mogły by się uczyć na ich przykładzie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Jestem w NetDC od 4 lat prawie mamy tam kilka VPS z DA i nie wiedzę problemów (SLA 99,9%, monitoruję wszystkie usługi), ostatnia awaria największa chyba jaką pamiętam (41 minut), ogólnie kontakt z BOK błyskawiczny telefony też normalnie odbierają, także osobiście nie mam nic do zarzucenia a nawet polecam :)

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

A ja mam zupełnie inne doświadczenie, w poprzedni weekend po migracji na nowe serwery (ze strony netdc) padły wszystkie strony które u nich miałem.

Przy pierwszym zgłoszeniu ich pracownik przestał się odzywac w soobtę po 13:00, oczywiście problemu nie rozwiązał. Kolejne zgłoszenie było w poniedziałek i dopiero wtedy ktoś się tym zajał. 

Przez ostatnie 2 lata nie było problemu, ale po takim zachowaniu przenoszę wszystko co tam mam w inne miejsce. 

Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT ;)

Apple = mac-world.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności