Skocz do zawartości

Biznes-host.pl - opinie

Pradcom

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiło się niebezpiecznie, a akurat w przypadku serwerów nie warto ryzykować :) Ja się przeniosłem do hitme.pl, mam nadzieję, że dobrze zrobiłem.

Mam do Was pytanie. Został mi jeszcze jeden VPS z DA w BH i chciałbym tam zainstalować certyfikat Let's Encrypt. Ktoś z Was robił to samodzielnie i może pomóc albo podrzucić jakiś tutorial?

Niestety support w tym nie pomoże, mimo że napisałem do nich zgłoszenie, że tego potrzebuję i chcę za to zapłacić. Paranoja.

SEO, SEO i SEO

• Odpowiedzi 340
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@swits.pl, mam dostęp do root'a, ale jednak kilka stronek tam mam i jak coś pójdzie nie tak, to będzie ból :) Próbowałem poprosić o płatną pomoc w hitme.pl dla tego VPS'a, ale co zrozumiałe, nie mieszają się w administrację innych firm :)

SEO, SEO i SEO

3 godziny temu, ebsand napisał:

@swits.pl, mam dostęp do root'a, ale jednak kilka stronek tam mam i jak coś pójdzie nie tak, to będzie ból :) Próbowałem poprosić o płatną pomoc w hitme.pl dla tego VPS'a, ale co zrozumiałe, nie mieszają się w administrację innych firm :)

Z bizneshostem lepiej nie zaczynać. Ja wykupiłem administrację serwerem na rok z góry a jak poprosiłem o pomoc to również odmówili. Mogę na PW polecić administratora co mi wtedy serwer uratował.

Zdecydowanie nie polecam usług BH jak i MintsHost(to chyba ta sama spółka). Serwer został od początku źle skonfigurowany, support przez cały czas twierdził, że po ich stronie jest wszystko w porządku, apache ciągle nie mogło wstać, resety, rebooty nic nie pomagały... Po za tym, strasznie niemiły ton odpowiedzi, wobec klienta.

Odradzam

14 minut temu, Karutek napisał:

Zdecydowanie nie polecam usług BH jak i MintsHost(to chyba ta sama spółka). Serwer został od początku źle skonfigurowany, support przez cały czas twierdził, że po ich stronie jest wszystko w porządku, apache ciągle nie mogło wstać, resety, rebooty nic nie pomagały... Po za tym, strasznie niemiły ton odpowiedzi, wobec klienta.

Odradzam

Właśnie też mi się przypomniało z jaką kulturą się komunikują :)

Ja do pracowników Biznes Hostu zawsze zwracałem się per Pan/Państwo a oni do mnie zawsze jak do kolegi na "ty/ciebie/twoje" obowiązkowo z małej litery :)

Zamiast Biznes-Host powinni się nazywać Gimby-Host :D

• 5 miesięcy temu...

A myślałem, że tylko ja mam przygody z tą firmą. Dorzucę swoje trzy grosze: mnie podnieśli opłatę o 200% z dnia na dzień. Nie dali czasu na przeniesienie danych, nie było dyskusji z panią z supportu.Po prostu - nowa faktura mailem +200%.  Ludzie - nie ryzykujcie. Jest wiele firm, którzy nie mają takich opinii. A ci do ziemniaków, a nie do hostingu.

Co do cen, podnieśli to fakt, mnie też nie informowali ale udało się dogadać że dali cene z przed roku i przedłużyli hosting na pewnien czas by przenieś dane i po tym czasie przeniosłem hosting, warto zadzwonić i poprosić o zmiane ceny może się uda ( Hosting SEO). Ale fakt jest taki że aktualnie BiznesHost wypada bardzo blado! 

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Mailem to samo z NetDC (proponowali mi spore obniżki od nowych cen, ale po ich obniżkach i tak rocznie wychodziło 2k więcej, a mówili, że dla obecnych klientów ceny się nie zmienią) a nowe ceny faktycznie do 200% do góry, ciekawe kto to wymyślił bo długo tak nie pociągną, domeny też podnieśli, uciekłem do serwerydedykowane.pl, nie polecam usług HitMe- wykupiłem serwer z zarządzaniem no i migracja trwała 9 dni i się nie skończyła, prawie nie zdążyłem, suport odpowiada nawet pow. 20 godzin, koszmar.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

• 1 miesiąc temu...

Kiedyś bardzo ich sobie ceniłem ale od kiedy sprzedali się to suport zaczął leżeć, w tym miesiącu już przez nich straciłem 40 roboczo godzin bo nie mogłem pracować dopóki nie naprawili serwerów, na szczęście strony działały dla użytkowników.

Na suporcie siedzą ludzie którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem, jak wyślesz im naraz więcej niż jeden problem to rozwiążą jeden (może) a resztę oleją, hitem z wczoraj jest odpowiedź że źródłem problemu który zgłosiłem jest problem który zgłosiłem.

Co do cen to mi podnieśli cenę za VPS-a o 500%. Życzę im z całego serca żeby zbankrutowali.

Znacie jakiś dobry hosting VPS który przeniósł by wszystkie dane wszystkich użytkowników do siebie? Mam w sumie kilkaset domen w większości tylko z plikami php do przeniesienia.

W 100% podpinam się do Twojej wypowiedzi.

Co do problemów to nauczyłem się, aby nie zadawać im wszystko na raz.

Ja dostałem FV na ~ 2 tys zł, gdzie do tej pory płaciłem ~ 400zł (myślałem, że to pomyłka, ale okazuje się, że wolą stracić Klientów)

Ponad miesiąc został mi na znalezienie innego VPS'a z DA - co możecie polecić?

No to ja miałem to samo :D

Przeniosłem się do hitme.pl po przeanalizowaniu kilku hostingów. Mam od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Także polecam z czystym sumieniem.

Został mi jeszcze 1 w BH a nie lubię mieć wszystkiego u 1 dostawcy, więc też chętnie poczytam o tym co polecacie.

SEO, SEO i SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności