Skocz do zawartości

Biznes-host.pl - opinie

Pradcom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 340
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja się zawiodłem na nich w związku z ich promocją za doładowanie portfela wirtualnego). Można było w ten sposób zaoszczędzić na kosztach 35%. I promocję usunęli choć cały czas informacja o niej (w regulaminie promocji) wisi na stronie. Reklamacji nie uwzględnili, bo w innym miejscu jest napisane, że promocja trwa chyba do lipca br...

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Miałem VPS nagle abonament wzrósł  500% więc się przeniosłem na zwykły hosting w Biznes-Host - niestety, co chwila błąd 503 - raz dziennie wyłącza się serwer i nie wystartuje do czasu aż nie zgłosze do BOK :(

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

• 2 miesiące temu...

Hosting nie ma dyżuru telefonicznego po 18:00 ani w weekendy czy święta, co jest niedopuszczalne w dzisiejszych czasach i w tej branży. Dobry hosting powinien mieć hotline 24h. Na zgłoszenia nie odpowiadają nawet po kilka do kilkunastu godzin. Lepiej szukać serwerów w Stanach lub na zachodzie Europy tylko trzeba znać dobrze angielski, choć oni są przyzwyczajeni do ludzi ze słabym językiem.

2 godziny temu, Kalamazoo napisał:

Hosting nie ma dyżuru telefonicznego po 18:00 ani w weekendy czy święta, co jest niedopuszczalne w dzisiejszych czasach i w tej branży.

Co to za bzdury? W czasach gdy wprowadza się automatyzację we wszystkim oraz monitoring infrastruktury, należy zapewnić maksymalnie bezproblemową usługę, wówczas kontakt telefoniczny może być ograniczony do automatu przyjmującego zgłoszenia inne niż te które mogą zostać wykryte przez mechanizm.

Dobry hosting powinien mieć hotline 24h.

Dobry hosting powinien mieć taką jakość usług, aby nie trzeba było korzystać z hotline.

Lepiej szukać serwerów w Stanach lub na zachodzie Europy tylko trzeba znać dobrze angielski, choć oni są przyzwyczajeni do ludzi ze słabym językiem.

Jasne, na zachodzie zgłaszasz problem na "hotline 24h" to ktoś pisze ticket w Twoim imieniu i wysyła do działu technicznego, co równie dobrze możesz osiągnąć pisząc maila czy zgłoszenie do odpowiedniego działu. Przeszedłem przez kilkanaście takich firm i w zasadzie dziwię się, że możesz polecać cokolwiek z uwagi na support, chyba że mówisz o rozwiązaniach typowo enterprise'owych, natomiast porównywanie ich do VPSów za kilkadziesiąt złotych to spore nadużycie.

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

Cytat

Dobry hosting powinien mieć hotline 24h

Tak jak wyżej Kolega napisał linia telefoniczna czy czat 24h to nic innego jak pisanie zgloszenia do dzialu technicznego za Ciębie.

Chyba nie masz pojęcia ile kosztuje godzina pracy administratora systemowego i nikt zdrowo myślacy nie posadzi go na telefoniczna obslugę klijenta to tak jak orać pole Porsche cayenne, teoretycznie można tylko po co?

7 godzin temu, theqkash napisał:

Dobry hosting powinien mieć taką jakość usług, aby nie trzeba było korzystać z hotline.

Idylla, która w prawdziwym świecie nie istnieje, tak jak brak chorób i ludzie idealni.

Wszędzie wchodzi czynnik ludzki i błędy będą zawsze więc na to powinni być zabezpieczeni. Pamiętam kilka lat wcześniej support mieli genialny, polecałem ich usługi na prawo i lewo bo nawet w nocy mogłem liczyć na pomoc w kilka minut więc wniosek taki, że można tylko trzeba chcieć, bo to co teraz jest to masakra.

7 godzin temu, theqkash napisał:

Jasne, na zachodzie zgłaszasz problem na "hotline 24h" to ktoś pisze ticket w Twoim imieniu i wysyła do działu technicznego, co równie dobrze możesz osiągnąć pisząc maila czy zgłoszenie do odpowiedniego działu.

Mylisz się bo taki ticket w większości firm jest traktowany priorytetowo i załatwiany szybciej, tak przynajmniej było u mnie nie licząc godaddy bo tam jak w home, masówka.

Cytat

Mylisz się bo taki ticket w większości firm jest traktowany priorytetowo

on nie myli się on pracował wlaśnie w takich firmach i nie jednej ( z tego co wywnioskowalem z jego wypowiedziach nie tylko na PiO). Nic nie jest traktowane priorytetowo. Technicy mają taki sam panel. Jest tak w OVH, hetzner i innych wiem z autopsji. Szybkosc zalatwienia sprawy nie rózni się przy kontakcie wprost do techninego dzialu lub do ogólnego obsługi klijenta. Szybko zalatwiają się sprawy tylko globalnego charakteru, lokalny występujący  na jednym koncie (VPS, dedyku) zazwyczaj wykonują na końcu. Chyba, że to klient "premium". W wielu malych Polskich firmach hostingowych wszytko w ogóle zamyka się na 1-2 osobach. A oni muszą kieduś spać, jeść i mieć wolne.

1 godzinę temu, JanekSeo napisał:

Idylla, która w prawdziwym świecie nie istnieje, tak jak brak chorób i ludzie idealni.

Idylla Idyllą - gdyby nie było potrzeby korzystać z supportu telefonicznego to mogłoby go nie być jak dla mnie. Jeżeli odpowiedzi na tickety niskiego poziomu pojawiają się w ciągu maksimum kilku godzin, a sama infrastruktura jest monitorowana i operator sam reaguje na ewentualne awarie w bardzo krótkim czasie - nie widzę sensu istnienia telefonicznej infolinii w ogóle, a już na pewno nie takiej, która działa przez 24h.

Wszędzie wchodzi czynnik ludzki i błędy będą zawsze więc na to powinni być zabezpieczeni. Pamiętam kilka lat wcześniej support mieli genialny, polecałem ich usługi na prawo i lewo bo nawet w nocy mogłem liczyć na pomoc w kilka minut więc wniosek taki, że można tylko trzeba chcieć, bo to co teraz jest to masakra.

Nie wiem jak było i jest w BH, bo moja przygoda z nimi trwała krótko i w zasadzie z supportu skorzystałem raz i to podczas downtime'u - dostałem odpowiedź że usługa będzie naprawiona za godzinę i tak też się stało. Nie wiem jak jest teraz, nie chcę tego porównywać, bo nie mam tutaj punktu zaczepienia. Nie uważam natomiast, że telefoniczny support 24h jest rzeczą obligatoryjną - uważam wręcz odwrotnie.

Mylisz się bo taki ticket w większości firm jest traktowany priorytetowo i załatwiany szybciej, tak przynajmniej było u mnie nie licząc godaddy bo tam jak w home, masówka.

Nie mylę się, bo zdarzyło mi się pracować na supporcie w firmach zza oceanu na supporcie pierwszego i drugiego poziomu, gdzie własnie taki support telefoniczny jak tu opisywany działa przez 24h bo hameryka i kolejka zgłoszeń technicznych jest jedna - realizowane są według kolejności zgłoszenia i według priorytetu, co też wprowadziły niektóre krajowe firmy - podczas realizacji zgłoszenia sam określasz jak kluczowy jest problem i na tej podstawie ticket jest realizowany szybciej lub wolniej (lub ewentualnie odbywa się to na podstawie tematu zgłoszenia). To czy był zgłoszony przez telefon czy przez ticket nie miało tutaj kompletnie żadnego znaczenia.

Nie porównuję tu niczego do BH bo nie znam sprawy, chodzi mi jedynie o pokazanie tego, że support telefoniczny jest ekstra dodatkiem, który w praktyce niczego nie rozwiązuje, co niektórym się wydaje dziwne.

Dodatkowo wiele osób chciałoby za usługę płacić kilkaset złotych na rok i jednocześnie mieć kogoś na telefonie i najlepiej w dzień i w nocy żeby rozwiązywać zwykle problemy zupełnie niezwiązane z samymi "grzeszkami" operatora.

Znane mi są branżowe przypadki w Polsce, gdzie klienci mieli pretensje do operatorów hostingu że na ich zgłoszenia typu "zainstalowałem plugin do wordpressa i nie działa" nie reagują w 30 minut tak jak na zgłoszenia o awariach, niedostępności lub innym problemie z samą usługą. A to wszystko w hostingu za 15zł miesięcznie.

1 godzinę temu, MaxPan napisał:

Jest tak w OVH, hetzner i innych wiem z autopsji.

Dokładnie. Jedyna różnica jest taka, że niektóre firmy mają jakieś kolejki VIP (nie mylić z home.pl i ich supportem premium bo to jest bzdura nad bzdury) i tam problemy rozwiązane sa od strzała. Najczęściej zresztą są to też usługi w pełni redundantne, więc awarii praktycznie nie ma. Jeżeli jednak mówimy już o takim poziomie usług to raczej nie przy usługach klasy serwer VPS z DA za 500zł rocznie.

1 godzinę temu, MaxPan napisał:

Szybkosc zalatwienia sprawy nie rózni się przy kontakcie wprost do techninego dzialu lub do ogólnego obsługi klijenta. Szybko zalatwiają się sprawy tylko globalnego charakteru, lokalny występujący  na jednym koncie (VPS, dedyku) zazwyczaj wykonują na końcu. Chyba, że to klient "premium". W wielu malych Polskich firmach hostingowych wszytko w ogóle zamyka się na 1-2 osobach. A oni muszą kieduś spać, jeść i mieć wolne.

Niestety prawda jest taka, że największe oczekiwania i pretensje mają zwykle właśnie klienci, którzy płacą mało i to jest smutny fakt na temat rynku, stąd trudno jest zrobić dobrą usługę rozsądną cenowo, która po prostu działa. 

Najlepiej by było gdyby serwery VPS już z DA były za 500zł rocznie, miały administrację 24/7 telefoniczną, mailową i przez komunikator, prywatnego admina i pełne wsparcie sztabu programistów gdyby czasem z jakimś skryptem z internetów wystąpił problem... ;-) 

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

• 1 miesiąc temu...

Ogólnie nie polecam, zamówiłem serwer dedykowany Optimum SSD Intel Xeon 4x3.4 GHz, 16 GB RAM, 2x240 GB SSD za 367,77/mc
- Uruchomienie serwera trwało tydzień po czym po zalogowaniu przez ssh i sprawdzeniu czy dostałem to co zamówiłem okazało się, że mam serwer z oferty start SSD (Intel i3 2x3.6 GHz za 244,77 zł). Mają straszny bajzel. Minął miesiąc czasu odkąd zamówiłem serwer, bujam się o zwrot kosztów, odpisują raz na 3 - 4 dni, zbywają. Na stronie mają bajzel, bo jak zamawiasz serwer Optimum to dostajesz gorszy Start. Jeśli ktoś zamawiał serwer w tej firmie polecam sprawdzić czy dostaliście to co powinniście, czy też zostaliście wyrolowani tak jak ja.

29 minut temu, bojownik napisał:

Jeśli ktoś zamawiał serwer w tej firmie polecam sprawdzić czy dostaliście to co powinniście, czy też zostaliście wyrolowani tak jak ja.

Podejrzewam, że to celowe działanie. W moim przypadku parametry techniczne się zgadzały ale jak chciałem skorzystać z pomocy administratora to usłyszałem, że taka pomoc mi nie przysługuje pomimo, że od kilku lat miałem wykupionego VPSa właśnie z opcją administracji. Nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobi :D Później utrudniali korzystanie z wykupionych IP i kilka innych historii. Szczęśliwy jestem i śpię spokojnie odkąd przestałem być ich klientem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności