Skocz do zawartości

Biznes-host.pl - opinie

Pradcom

Rekomendowane odpowiedzi

@Gamsiu - standard, zmienili ofertę, my też poinstalowaliśmy sobie różne mody do apach-a i wszystko hulało jak trzeba, support też jeszcze wtedy jakiś był, jak się o coś poprosiło to doinstalowywali. Potem zmieniła się oferta (w trakcie trwania????) i pozamieniali te vpsy na manged (czyli sam sobie musisz wszystko robić). Teraz jak jest jakaś awaria to - radźcie sobie sami.

@MaxPan Miałem jeszcze trochę $$ w wirtualnym porfelu, pomyślałem, czemu nie skorzystać.. Po 30 dniach w końcu wyłączyli serwer i zwrócili $$ na wirtualny porfel. Loguję się do panelu i okazuje się, że usunęli mi zły serwer... Nie mogłem przestać się śmiać przez pół godziny jaki burdel tam mają...

• Odpowiedzi 340
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
11 minut temu, bojownik napisał:

@Gamsiu - standard, zmienili ofertę, my też poinstalowaliśmy sobie różne mody do apach-a i wszystko hulało jak trzeba, support też jeszcze wtedy jakiś był, jak się o coś poprosiło to doinstalowywali. Potem zmieniła się oferta (w trakcie trwania????) i pozamieniali te vpsy na manged (czyli sam sobie musisz wszystko robić). Teraz jak jest jakaś awaria to - radźcie sobie sami.

@MaxPan

No dobra jak jak zamawiałem serwer to było do wyboru root i managed. Mylisz chyba trochę bo to właśnie root były dużo tańsze i dostawałeś hasło roota i wszystko robiłeś sam. Managed to był w pełni zarządzany przez nich. W teorii mieli go co jakiś czas aktualizować i usuwać awarię w razie niedostępności.

W każdym bądź razie jak ktoś miał wykupioną opiekę nad serwerem tak jak ja z góry na rok i więcej to powinni zwrócić różnicę w cenie i nikt by nie miał pretensji. Po prostu zmieniają ofertę i od teraz przestają świadczyć daną usługę a za niewykorzystany okres zwracają pieniądze.

Racja, pomyliłem root z managed, był tylko root jak kupowalismy i generalnie wsparcie do niego, plus my jeszcze mieliśmy panel DA, potem dołożyli managed i zdjęli pomoc dla roota. Nie pamiętam czy pierwotnie w roocie była pomoc czy pomagali dobrowolnie. Teraz dla roota musisz sobie radzić sam.

u was tez na dedyku zaczeli blokowac bez powiadomienia rozne funkcje php ? Wczoraj parse_ini_file(), dzisiaj curl_exec() ktore akurat wykorzystywalem. Koniec wspolpracy z ta firma zbliza sie szybko ... 

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

• 3 tygodnie później...
Dnia 23.04.2018 o 20:26, bojownik napisał:

@MaxPan Miałem jeszcze trochę $$ w wirtualnym porfelu, pomyślałem, czemu nie skorzystać.. Po 30 dniach w końcu wyłączyli serwer i zwrócili $$ na wirtualny porfel. Loguję się do panelu i okazuje się, że usunęli mi zły serwer... Nie mogłem przestać się śmiać przez pół godziny jaki burdel tam mają...

Czemu mnie to nie dziwi :)

Mnie dzisiaj też rozbawili dostałem od nich email że na serwer dostał się zainfekowany plik phishingowy i proszę go natychmiast usunąć i ps. blokujemy ci całą domenę bo możemy. Całą domenę łącznie z dostępem do wszystkich plików przez panel DA i przez FTP. Ciekawe jak sobie wyobrażają ze usunę infekcje bez dostępu do plików :) 

A maila nie mogłem im odesłać bo gmail traktuje ich wiadomości jako phishing i nie pozwala wysłać do nich maila a do spamu nie wrzucił tylko dlatego bo mam filtr żeby od nich nie wrzucać do spamu xD udało mi się w końcu do nich odpisać i po 12h zero odpowiedzi. Na szczęście tą domenę mam w głębokim poważaniu i nie boli mnie że jest offline.

Czy zna ktoś jakiś polski hosting który działa na podobnej zasadzie jak np. getflywheel.com tz płacisz cenę premium i usuwają za free wirusy z instalacji WP? Niestety angielskojezyczne albo tylko udają że są w pełni zarządzane i z wirusami nie chcą mieć nic wspólnego albo każą sobie płacić olbrzymie kwoty przy większym ruchu a ja szukam hostingu dla strony na WP które ma ponad 500k wyświetleń miesięcznie tylko ma niskie rpm i musiał bym im oddawać 25%-33% dochodu. 

• 2 tygodnie później...

Jeden z najgorszych tworów hostingowych na polskim ryku. W dniu dzisiejszym zanotowaliśmy kolejny pad stron internetowych oraz serwerów poczty. Przerwa techniczna z powodu "migracji" miała trwać w godzinach 21:50 28.05 do 7:00 29.05 ale trwa nadal. Oczywiście jak zawsze pierwsza została przywrócona strona internetowa biznes-host.pl bo oczywiście oni są najważniejsi, a niech klienci tracą. Możecie się przyczepić, że marudzę po niespełna 4 godzinach, ale wcześniejszy pad (po zmianie IP) i problemy z dochodzeniem co 10 maila trwał u nich około tygodnia.

Naszym błędem był brak wyjścia z usługi hostingowej Biznes-Host (właściciel H88) tylko czekanie na koniec opłaconej usługi hostingowej.

Uwierzcie lepiej wydać 1500 zł netto/rok na hosting, niż mniej na usługę VPS Biznes-Host (H88) i z tego tytułu mieć dużo większe straty finansowe z powodu braku wpływających zamówień.
Przy okazji przywrócenia strony biznes-host.pl chciałem zalogować się do panelu administracyjnego na stronie biznes host, która działa, ale niestety w panelu jest komunikat "Nieprawidłowy login lub hasło"

Również Pani na infolinii poinformowała mnie, że nie ma takiego loginu...

Często pseudoznawcy krytykują twierdząc, że trzeba było brać dedyka zamiast być na "tanim" hostingu i że w ogóle to wina firm, które korzystają z takich usług.

Jeżeli jakaś firma decyduje się na świadczenie usług hostingowych to ta usługa powinna działać, klienci nie powinni być zbywani, a jeżeli w firmie hostingowej nie potrafią bez kłopotów dokonywać różnego rodzaju konserwacji (praktycznie zawsze są problemy) to nie powinni się bawić w Hosting.

Moja ocena dla Biznes-Host (H88)

***** 1/5 nie polecam!

• 2 tygodnie później...

Miałem u nich stronę od ok. 3 lat. Początkowo wszystko ok. Ostatni rok to tragedia i ciągłe pady hostingu współdzielonego.

Zmieniłem firmę i strona przestała padać po kilka razy dziennie na hostingu o połowę tańszym i z niższymi parametrami. 

Niestety BiznesHost radzę omijać z daleka, choć jeszcze 2 lata temu sam ich chwaliłem. 

Ostatnia recenzja konta na moim blogu nest bank opinie klientów i moja.  

• 4 tygodnie później...

Ten hosting to jest kpina w czerwcu 3 kronie mieli "prace serwisowe" przy których serwer nie działał każdorazowo przez kilka godzin łącznie ponad 10h. W niedziele zablokowali mi stronę z powodu infekcji. był to jeden plik który odrazy widać że wirus do niczego nie potrzebny i uśnięcie go mniej by trwało niż napisanie maila do mnie o tym. Usnułem go w 15 minut od zgłoszenia na moje próby kontaktu że problem rozwiązany i prośby o odblokowanie 0 odpowiedzi. Wszystkie ważniejsze strony już przeniosłem od nich ale niestety jestem u nich trochę uwięziony sama zmiana DNS dla wszystkich domen które u nich mam trwała by kilka dni roboczych. 

Edit po 4 dniach łaskawie odblokowali mi stronę. Która teraz nie działa:) I twierdzą ze ja musiałem coś popsuć usuwając zainfekowane pliki. Strona na 100% działała przed ich "pomocą" a zainfekowane pliki były w takim folderze ze wpływ na działanie WP miały by taki sam jak moje CV na Google drive.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności