Skocz do zawartości

Ban na blogspot

dudi64

Rekomendowane odpowiedzi

Miałeś blogi na różnych platformach i wszystko dostało bana w kilka godzin? To nie był przypadek! Zbieg okoliczności w tym przypadku wydaje mi się mało prawdopodobny.

Zakładam dwie możliwośći: albo konkurencja porozsyłała spamraporty, albo zrobił to pracownik Google z SQT (wyciął u siebie na blogspocie i porozsyałał do innych spamraporty).

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To w końcu były w obrębie danej platformy na jednym koncie czy na różnych? Jak na różnych to naprawdę ktoś musi Cię bardzo nie lubić.

poleciałuy na wordroess.com/. , blogspt.com, wikidot.com devehub.com, i jeszcze paru innych. Tak jak pisałem , teści orginalne ( całkowicie ) , zdjęcie kradzione ( szczerze ) , , ale wszystko by było jak najlepiej. . .

czy to koniec blogów .

Dobra -zrobię kolejne. Ale coś w tym jest.

To w końcu były w obrębie danej platformy na jednym koncie czy na różnych? Jak na różnych to naprawdę ktoś musi Cię bardzo nie lubić.

poleciałuy na wordroess.com/. , blogspt.com, wikidot.com devehub.com, i jeszcze paru innych. Tak jak pisałem , teści orginalne ( całkowicie ) , zdjęcie kradzione ( szczerze ) , , ale wszystko by było jak najlepiej. . .

czy to koniec blogów .

Dobra -zrobię kolejne. Ale coś w tym jest.

aha, bo nie dopisałem,: kazde konto na innym adresie, inny (niby ) właściciel itd . Poszło po całości .CVhyba rzeczywiście ktoś bardzo mnie nie lubi .

czyli poszedł ścieżką koreańskich badmintonistek.

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Ty chyba pozycjonowałeś jakieś frazy, które Googlarz pozycjonuje ;).

Tym bardziej jeżeli to nie był spam.

Kto by sobie zadał tyle zachodu, jakby to miała być robota google to by po prostu zbanowali w wyszukiwarce. Poszukaj adresów może rzeczywiście ktoś gdzieś coś przypiął.

A może ktoś ci wykradł listę adresów, loginów, haseł do tych serwisów i zrobił "kuku"? Współpracownik/pracownik/szef/żona (bo za długo siedzisz przy kompie)/haker, który cię nie lubi?

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

problem nie leży w tym że cos tam zamkneli . Z tym kazdy z nas musi się liczyć. Ale żeby na wszystkim co mozliwe !!!!!!!!!! Nie ma sensu ani powody wypisywać wszystkich platform . Jakaś zmasowana akcja ? Ale fraza nie szczególnie zarobkowa . Mniej więcej 300-500 Euro miesięcznie. Terraz czekam na strzały na inne frazy. Ale pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją. Oczywiście całe zaplecze na domenach jest zablokowane dla ahrefs , itp . Więc "laiik" nie dojdzie . Pozycjoner owszem . Wiec co tylko było dostępne zostało wykasowane. A blogi naprawdę porządne.

Porządne, ale z KRADZIONYMI zdjęciami...

tylko proszę nie powiedz mi że nigdy nie skopiowałeś tekstu lub nie wziąłeś zdjęć ;))) Więc czemu piszesz dużymi literami . Jesteś taki idealny że chodzisz i sam robisz fotki :))) . Teksty z palca , skoro uważasz że skopiowne zdjęcia z adnotacją skąd są ( bez linka ) to za mało to dzięki.

Lesiu :))) z całym szacunkiem , życzę Ci aby taka sytuacja Ciebie nie spotkała.

Raczej konkurencja nie lubi domeny do której szły linki z tych blogów, nic więcej. Ewentualnie zobacz czy ktoś na forum dla webgłąbów nie napisał "Czy takie zaplecze jest dozwolone" :D

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Kraść jest nie ładnie, a tłumaczenie się: kradne bo inni kradną jalbo zasłanianie się: a Ty to nigdy nic...

jesy do ( )( ).

No ale nie o tym mowa. Zdjęcia nie były raczej powodem wycinki wszystkiego na tych platformach. Choć z drugiej strony, jezeli wykorzystałeś zdjęcia jednej osoby, to może być to powód. A jeżeli ta osoba jeszcze trochę siedzi w temacie, to by tłumaczyło taką dokładną akcję.

Mnie zastanawia jak to możliwe, że pracownicy tych róznych bądź co bądź platform tak szybko bez ceregieli zareagowali nieomal w tym samym czasie.

1-2 dni, kilka platform, róne blogi i wszystko usunięte.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności