Skocz do zawartości

Ban na blogspot

dudi64

Rekomendowane odpowiedzi

Kraść jest nie ładnie, a tłumaczenie się: kradne bo inni kradną jalbo zasłanianie się: a Ty to nigdy nic...

jesy do ( )( ).

No ale nie o tym mowa. Zdjęcia nie były raczej powodem wycinki wszystkiego na tych platformach. Choć z drugiej strony, jezeli wykorzystałeś zdjęcia jednej osoby, to może być to powód. A jeżeli ta osoba jeszcze trochę siedzi w temacie, to by tłumaczyło taką dokładną akcję.

Mnie zastanawia jak to możliwe, że pracownicy tych róznych bądź co bądź platform tak szybko bez ceregieli zareagowali nieomal w tym samym czasie.

1-2 dni, kilka platform, róne blogi i wszystko usunięte.

Właśnie to mnie zacikawia. Zdjecoa wzięte róznie , gdzie popodnie, ale teksty dobre i unikalne. Na tyle ile to możliwe. Skoro naraz piszesz 100 tekstów bez mieszarki , to gdzies jakiś zestaw słów może się powtórzyć.

Ale naraz wszystkie platformy. Strony nie miały banerów, reklam itp . Nic. Tylko teksty ze zdjęcia,i. W co 2-3 tekście link ( lub dwa ) do stron docelowych. Żadnej przesady.

Teraz patrzę i na beeplog.com też wyciachane konto. jakaś paranoja. W 3 dni wszystko co możliwe wyciachane. Zaraz posprawdzam do końca. Choć szczerz mówiąc nie mam ochoty.

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na pewno były cechy wspólne i tyle. Jak nie widzimy blogów to przyczyna może być wszystko.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na pewno były cechy wspólne i tyle. Jak nie widzimy blogów to przyczyna może być wszystko.

No niestety blogów już nie zobaczymy ;(((

Ale im bardziej sie nad tym zastanawiam , to jestem coraz bardziej pewny że to konkurencja. W końcu to najprostszy sposób . Ale poczekam, i oddam w dwójnasób. :)))

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Różne zdjęcia, różne teksty, różne platformy blogowe. Podlinkowanie tych usuniętych stron z platform raczej nie ma znaczenia dla tego przypadku.

Cecha wspólna? Chyba jednak strona pozycjonowana. Pisałeś, że to było zaplecze 2 rzędu i nie linkowałes nim strony pozycjonowanej. Co stało na zapleczu 1 rzędu? Chodzi o to, czy blokowałeś tam boty ahrefs i inne?

Komuś chyba jednak bardzo zależało na tym by zaplecze poleciało dla tej strony strony. Oczywiście mowa o zapleczu, które nie należy tak do końca do Ciebie.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jeżeli za tym stoi Googiel - to jaką musi mieć władzę w sieci?? i dalej zagarnia, narzuca swoje wymysły i cuda... Jeżeli to były rzeczywiście normalne blogi, a nie spam to zastanawia mnie jakim prawem skasowali Ci je, chociaż pewnie większość ma w regulaminie "możemy usunąć twojego bloga bez przyczyny jak przyjdzie kolega i poprosi".

Zapomniałem jeszcze dodać, że wychodzi na to że tekst 7latka o tym co mu się wczoraj śniło jest znacznie bardziej wartościowy wg. Google niż merytoryczny artykuł eksperta jeżeli ten zawiera jakiegoś linka. Obserwuję takie sytuacje coraz częściej. Obecnie wychodzi na to, że jakość nie ma znaczenia, znaczenie ma tylko link - jest czy go nie ma...

Więc czemu piszesz dużymi literami

Dużymi literami, ponieważ podkreślam, że słowo "porządny" ma się nijak do słowa "kradziony". Skoro kradniesz zdjęcia to powinieneś zakładać, że któregoś dnia właściciel tychże zdjęć upomni się o swoje prawa lub przynajmniej zgłosi kradzież u dostawcy usług hostingowych.

@seonerd, ale dokładne przeczytanie pokazuje, że na tych platformach poleciało wszystko co było w przeciągu 1-2 dni i to jest dziwne (i tu trzeba wysunąc jakis wniosek), a nie to, że poleciały blogi z jakiejś jednej platformy gdzie można puszczać tylko jakis okreslony jezyk - inny niz polski ;) i dlatego mnie interesuje co było na zapleczu 1 poziomu. Czy były tam blokowane boty. Czy łatwo było przez 1 poziom trafić do tych blogów z platform.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Mi chodzi tylko o to, ze na niektórych platformach fakt bycia blogów w języku polskim pomógł moderatorowi w błyskawicznym podjęciu decyzji o skasowaniu tych wszystkich wartościowych tekstów po otrzymaniu donosu :) I innego wytłumaczenia niż wytropienie blogów przez konkurencję raczej nie ma. Uprzejme donoszę i poleciało w krótkim czasie, bo zakładam że ktoś codziennie dogląda tego.

Matt Cuts chyba tych liścików nie wysyłał? Chociaż kto wie... :D

Mnie zastanawia jak to możliwe, że pracownicy tych róznych bądź co bądź platform tak szybko bez ceregieli zareagowali nieomal w tym samym czasie.

1-2 dni, kilka platform, róne blogi i wszystko usunięte.

Nie doczytałem, czy blogi pozostały w indeksie, czy google je zbanował ? Kilka lat temu doświadczyłem czegoś podobnego - najpierw poleciały bany na blogi w indeksie wyszukiwarki, a później niejako automatycznie, szybciutko znikły same blogi na wordpress.com i blogspot

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności