Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio moja znajoma dostała ofertę od firmy z pięknego miasta, gdzie browar zielony i koziołki bujają się głowami i zgodziła się (mała strona lokalna). Po kilku tygodniach sprawdzam webmaster - efekt swl / swl / swl i nic więcej.

Na pewno jakby podał nazwę to byłby szum. Stąd nie chcę nikomu robić ani reklamy, ani antyreklamy. Jednak agencja jest duża o zasięgu ogólnopolskim.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy są jakieś większe kombajny dla vipów ?

Sądzę, że każdy kto obsługuje wiekszych klientów (z budżetem +10K) stosuje rozwiązania dedykowane. Ale tak czy inaczej wspiera się rozwiązaniami ogólnodostępnymi.

Myślę, że przesadziłeś. 10k to nie dużo w SEO, z tego ja wiem, co sporo osób korzysta z tego co jest i się nie fatyguje.

Ostatnio miałem kilka spotkań z dużymi agencjami SEO i SEM. Każda się zaklina, że nie używa żadnego z poniższych softów:

scrapeboard

Scrapebox

Xrumer

Twierdzą, że pracują na oprogramowaniu takim jakiego używa Onet - ale nie zdradzają.

Czy są jakieś większe kombajny dla vipów ?

To zależy do czego, podejrzewam że duże Agencje SEO w PL, może nie używają na strony klientów takich rzeczy ale bardzo często podlinkowywuja swoje wpisy/zaplecze

( postaw sobie jakies wartościowe/moderowane katalogi zaplecze i zobacz skąd bedzie miał linki do wew serwisu )

Z reszta to nie wina softu tylko ludzi jak go wykorzystują i list jakie posiadają, z reszt zobacz sobie rynek w USA co proponuja ( blogi, fora, profile ) i powiedz mi czego nie da rady użyć odpowiednio przygotowanych XR i SB

Myślę, że przesadziłeś. 10k to nie dużo w SEO, z tego ja wiem, co sporo osób korzysta z tego co jest i się nie fatyguje.

Jak na polską średnią to jest dużo (średnia w PL to około 800zł/miesiąc/klient) ale fakt, wiele agencji idzie na ilość i wcale się nie fatygują. Sprawa jest prosta - muszą wydać kupe szmalu na marketing/call center/prawników i na SEO zostaje im góra 10% także walą SWLami albo po sieci własnych nibykatalogów :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak na polską średnią to jest dużo (średnia w PL to około 800zł/miesiąc/klient) ale fakt, wiele agencji idzie na ilość i wcale się nie fatygują. Sprawa jest prosta - muszą wydać kupe szmalu na marketing/call center/prawników i na SEO zostaje im góra 10% także walą SWLami albo po sieci własnych nibykatalogów :)

Jak na polską średnią, ale nie w SEO, w SEO wiadomo leży ogromna kasa, chyba wszyscy wiemy, co to robimy.

Ale jeśli SWL nibykatalogi spełaniają swoją funkcję to w czym problem?

Sam używam SWLi i nibykatalogów i robię topy. Sory, jeśli miałem tego nie mówić :)

@Beerbant ma rację, to wszystko jest świetnie zorganizowane i cudowne, do momentu, kiedy ktoś chce ocenić wyniki ich pracy, lub zrezygnować z umowy, wtedy właśnie okazuje się, czy płaciło się komuś za super samochody i domy, czy za faktyczne promowanie naszych stron.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Wspolpracowalem kiedys z wieksza agencja SEO (zatrudniajaca >50 osob, z czego tylko kilku seowcow). Pelna automatyzacja, wlasne programy do katalogowania, preclowania, zarzadzaniem linkami na zapleczu. Robia zaplecze bezposrednio pod klienta, do tego platne katalogi, swl, scrapebox i xrumer w zaleznosci od trudnosci frazy oczywiscie.

Generalnie jak chcesz sie dowiedziec jak pracuja najlepsi w branzy, przeanalizuj dokladnie top 10 dla fraz nieruchomosci, meble, opony i bedziesz mial jasna odpowiedz kto z czego korzysta, jak sie glebiej przyjrzysz to mozesz nawet wywnioskowac w jakim stopniu jakie narzedzie i do czego (wykryc zaplecze, zobaczyc jak linkowane jest zaplecze), dobra analiza w SEO to podstawa.

Duże firmy seo korzystają zarówno z dostępnych rozwiązań(katalogi, SWLe itp.) jak i posiadają własne dedykowane rozwiązania, mają też własnych programistów. Płatne fora istnieją, lecz jeżeli każdy ma do niego dostęp(jak zapłaci) to raczej nie są lepsze niż PiO. Są testy i informacje, do których nie powinni mieć wszyscy dostępu.

@MKucinski, wiadomo analiza ważna rzecz, ale raczej z tego wiele się nie dowiesz, ponieważ prawdziwe zaplecze zazwyczaj jest ukryte i maskowane jak się da ;)

Nie płatne. Płatne są ch**a warte.

Najlepsze są zamknięte. Nie wiem ,ja dostałem info na PW kiedyś, ale jak jeszcze miałem inny login. Myślę, że każdy kto się udziela i jest sens go przyjąć to dostaje takie info.

Lesiu, a jak Twoje forum :D ? Żyje jeszcze? Zgreda tam trzymasz nadal :D ?

@Beerbant ma rację, to wszystko jest świetnie zorganizowane i cudowne, do momentu, kiedy ktoś chce ocenić wyniki ich pracy, lub zrezygnować z umowy, wtedy właśnie okazuje się, czy płaciło się komuś za super samochody i domy, czy za faktyczne promowanie naszych stron.

A czy jedno wyklucza drugie? Co to za punkt widzenia w ogóle? Widzę że sam/a masz agencję, rozumiem że robisz to hobbistycznie, nie licząc na zarobek :)

A co do dezinformacji na PiO: można też to odwrócić: powiedzieli że na PiO specjalnie zmyla się czytelników, bo im przeszkadza, że użyteczna wiedza jest tak szeroko dostępna. Tak czy siak, nic nie zastąpi własnych testów, skuteczności metod.

Generalnie wszelkiego typu zamknięte (i płatne) fora i inne "ekskluzywne" wynalazki są w 90% nic nie warte - w swojej pracy (w szczególności na poczatku) dałem się nabrać na kilkanacie propozycji "aktualizacji i udziału" w tego typu projektach i ZAWSZE okazywały się śmieciami z contentem generowanym przez boty (żeby jeszcze ktoś nad tym panował).

Gdzieś Ty te fora znalazł? W telegazecie? :)

Zwróćcie też uwagę, że o wielu narzędziach nie pisze się na PiO, niektóre biją skutecznością Scrapeboxa,a i niektórzy mówią, że Xrummera, ja nie wiem bo nie testowałem, w każdym razie na PiO nie znajdziecie informacji o większości ciekawych softów dostępnych na zagranicznych rynkach. Oczywiście nie problem zacząć czytywać zagraniczne fora :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności