Skocz do zawartości

Dziwny problem z VPSem

Radiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem vpsa i co jakiś czas nie moge sie z nim połączyc (pulpit zdalny w win7).

Przy łączeniu przez kilkanscie sekundjest "Trwa konfigurowanie sesji zdalnej..." po czym okienko sie zmyka.

W panelu wszystko wyglada ok

95145453255282666226.png

Pomgaga tylko reset maszyny, no ale trace wszystkie niezpaisane efekty pracy :(

Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?

Wina serwerowni? Do zmiany?

UWAGA [ nierzetelny partner ]

proMNG

lukas24

SB ma to do siebie, że {często|czasami} po prostu wywala się i rozkłada maszynę, sam miałem parę takich przypadków, kombinowałem z serwerem, pisałem do supportu, a tu okazało się, że to wina właśnie ScrapeBoxa. Nie pozostaje nic innego w takiej sytuacji jak reboot z panelu.

Nie rozumie dlaczego wziąłes win 7 na takie parametry serwera? Moim zdaniem to wina ramu poprostu jest go za mało, chodz nie wiem jaki masz obciążenie. Napewno na tym hostingu przekroczenie ramu na dluższą chwile powoduje wyłączenie maszny.

Zdarzyło mi sie to może dwa razy ( win xp ) odp z supportu była jednoznaczna

You need to reboot the machine once in a while, because there are memory leaks, which are overloading the RAM of the machine and it becomes unstable. Additionally you don’t have much RAM – 1536 MB, which increases the chances of a system crash.

Zawsze możesz napisać do nich odp bardzo szybko.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Cinmar racja, a widzisz ja to przeoczyłem , dla 7 ki 1 giga ramu to za malo, a jet tam do wybory również XPek

na dluższą chwile powoduje wyłączenie maszny.

ale po wyłączeniu maszyny musi być stosowny komunikat po restarcie.

Poproś o zamianę SO i tyle tylko pamiętaj z WinXP nie działa łącze 1 gb/s ( jeśli jego dodatkowo wykupiłeś)

Mam tam 2 VPSy i wszystko śmiga tak jak mówi @Max. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi się SB wykrzaczył, nawet kilka równoległych instancji. Napisz do chłopaków żeby Ci zmienili OS na XP i będzie gitara. Ostatnio XP'ka na liście nie było przy instalacji ale jak do nich napiszesz że chcesz, to Ci zrobią.

Hm... korzystam z SB już jakiś czas i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się mieć problemu z VPS. Zainteresuj się może jakimś nieco lepszym hostingiem VPS. Polecam VPS z zagranicy :-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Zainteresuj się może jakimś nieco lepszym hostingiem VPS. Polecam VPS z zagranicy :-)

a po czym wywnioskowałeś ze chodzi o polski hosting? pomijając fakt że polskie hosty i tak w większości maja maszyny zagranicą Polski

Oczywiście w/d ciebie hamerykanskie lepsze? :D nie rozumiem co chciałeś tym postem nam zakomunikować. Napisałem mam tam 9 maszyn darg tez, również 30 osób z mojego forum tez tam mają maszyny, wiec twoje gadki o czymś czego nie próbowałeś jest co najmniej śmieszne, przecież nie wiesz o jaki hostingu gadamy (A gadamy o hostingu z Niemiec tylko linka na moja prośbę autor topika skasował zęby nie ściągać tam rożnego rozdają marudy bo na razie i suport i maszyny działają znakomicie. Znając życie niektóre użytkownicy z PIO potrafią doprowadzić i suport do białej gorączki a CPU ( z głupoty) do czerwonej, wie korzystaj dalej z tych zagranicznych nieco lepszych :D ).

Słusznie @Max z tym linkiem zrobiliście :P

Co prawda chłopaki mają tam fajny program afiliacyjny ale nie ma co za bardzo reklamować, bo jak sam napisałeś "zlecą się tam marudy" i położą serwery ;) Dopóki dobrze działa to trzeba korzystać a kto jest kumaty ten i tak znajdzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności