Skocz do zawartości

Wzmacnianie linków w preclach/katalogach

placko

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam kilka pytań odnośnie pozycjonowania. Z różnych dziedzin, ale wszystkie pasują do tematu "dla początkujących". Żeby nie floodować, postanowiłem je połączyć w jedną paczkę. Zaznaczam, że już trochę na ten temat poczytałem, poszukałem odpowiednich tematów. Ale dalej kilku rzeczy nie rozumiem.

1. Bawiąc się market samurajem, często trafiam na taki przykład konkurencji w guglach:

https://imgur.com/yChHS

(tu konkretnie jest to pewna kategoria produktowa sklepu internetowego, prawie wszystkie wyniki top10 prowadzą do podstron w sklepach internetowych). Niby same duże, stare, mocno podlinkowane strony, ale żadna ze stron z top10 chyba jakoś szczgeólnie mocno nie walczy o to słowo kluczowe. Jak ocenilibyście tę frazę tak na pierwszy rzut oka? Trudno/łatwo?

2. Czy jeśli podstrona katalogu z linkiem do strony pozycjonowanej pojawia się w googlach w wynikach wyszukiwania na zapytanie "site:www.nazwakatalogu.pl słowo kluczowe" to można uznać taki backlink za "zaindeksowany, odchaczony"

3. Dużo się tutaj mówi o dopalaniu/ linkowaniu własnych wpisów. Zakładając, że nie chcę (nie umiem/nie mam kasy) korzystać z SWL, czy można to robić takim schematem (przy założeniu że precel pozwala na 3 backlinki), linkując do podstron na których znajdują się nasze wpisy w preclu albo nasze wpisy w katalogu?

https://imgur.com/bmkdk

https://imgur.com/dfFFU

Ad.3 Można, ale z reguły unika się linkowania między sobą zaplecza na tym samym poziomie. Linkuj w górę od slabych stron do coraz mocniejszych, i na końcu do swojej pozycjonowanej. Dzięki temu zaplecze będzie trudniej wykryć. To co podałeś, to typowy link wheel.

Ad1 - sporo 301 :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ad 1 - czy to znaczy że ja mam odpalić dużo 301'ek czy że oni odpalili dużo 301'ek? :).

Ale tak na poważnie, 301 chyba nie jest aż tak popularny, żeby każdy sklep z top10 pozycjonował w ten sposób każdą jedną kategorię produktową (a takich jest z reguły 40-100)?

ad 2 - no ale ze względu na to, że gugiel często nie podaje pełnych informacji w site, tego się nigdy nie dowiem czy link został wyindeksowany i już się nie liczy, czy też po prostu zniknął z site, "bo tak" :).

Jak wy się w tym w ogóle łapiecie po dodaniu do 5000 katalogów i precli??

ad 3 - wiem że należy linkować od słabych do mocnych aż do pozycjonowanej. Pytanie tylko co zrobić, jeśli zaczynam od zera, bez własnego zaplecza, wiedzy o SWLach i chciałbym, żeby mi ładnie indeksowało linki dodawane do precli i katalogów. Czym je wzmacniać. Mówisz że taki link wheel to średni pomysł.

A dzielenie precli na takie mini-link wheele w paczkach po 5-10 sztuk i zaczynanie następnego mini link wheela??

P.S - dzięki za poświęcony czas :)

ad1 odpal sam dużo 301 - tylko tu jest mały myk - a poszukaj na czym polega :)

ad2 tylko jak jesteśmy bardzo uparci to szukamy pojedynczych wpisów, Przy większej ilości stron sprawdza się tylko czy "nie ubyło"

ad3 tu się kłania dział "dla początkujących" - albo blogi tych co dłużej w tym siedzą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności