Skocz do zawartości

Pytanie jak przyspieszyć rejestracje w katalogu dmoz

max-2001

Rekomendowane odpowiedzi

W katalogu DMOZ jest niewielu redaktorów i generalnie odwalają oni "kaszane". Jeśli w kategorii do której się zgłosiłeś nie ma redaktora, to sobie troszkę na wpis poczekasz (przyspieszyć będzie raczej ciężko, aczkolwiek błagalny list do redaktora kategorii nadrzędnej może go wzruszy i pchnie do działania).

Rejestracja w DMOZ na chwilę obecną ma jeden plus - jeśli Ci się uda tam dostać, to zyskasz ok 250 linków, gdyż pojawisz sie jednocześnie we wszystkich kopiach dmoza jakie sobie co po niektórzy pozakładali (i jest ich jeszcze trochę w polskim necie).

Pozdrawiam,

Z

W katalogu DMOZ jest niewielu redaktorów i generalnie odwalają oni "kaszane". Jeśli w kategorii do której się zgłosiłeś nie ma redaktora, to sobie troszkę na wpis poczekasz (przyspieszyć będzie raczej ciężko, aczkolwiek błagalny list do redaktora kategorii nadrzędnej może go wzruszy i pchnie do działania).

Rejestracja w DMOZ na chwilę obecną ma jeden plus - jeśli Ci się uda tam dostać, to zyskasz ok 250 linków, gdyż pojawisz sie jednocześnie we wszystkich kopiach dmoza jakie sobie co po niektórzy pozakładali (i jest ich jeszcze trochę w polskim necie).

Pozdrawiam,

Z

z DMOZem nic nie mow bo mi to przypomina bardziej mafie.. siedzi taki kretyn z mojej miejscowosci i poobstawial wszystkie kategorie regionalne - pomorskie i kaszuby...

od 7 miesiecy sie dobijam zeby dodac 3 firmy do kategorii obstawianej przez niego i ni chu...chu za kase oczywiscie cwaniaczek z checia...

a ja myslalem ze ten katalog ma charakter niekomercyjny.. w sumie mozna dodac link do innych katalogow bez zadnego problemu o podobnym PR za free... i wynik prawie ten sam.. (no moze o te 250 linkow mniej :D )

a wlasnie czy jest jakis adres pod ktorym cos mozna zdzialac z takim redaktorem? poprosze o wskazowki...

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

tja pisane dowody.. no i wlasnie korupcja ma to do siebie ze ciezko ja udowodnic bojak za rekaw nie zlapisz przy braniu lapowy to nic z tego nie bedzie.. kto by sie przyznal np. otwarcie w e-mailu ze za kase wpisu dokona.. jak juz to rozmowa na komorke a z dyktafonem i tak trudno cos udowodnic.. zawsze moze powiedziec ze to nie jego glos... a tam chyba sobie podaruje DMOZ i tyle...

Jak masz jakieś "pisane" dowody na to że sugeruje konieczność dania łapówy za dodanie strony, to ja myślę że trzeba by z tym do nadrzędnego walić, albo i wyżej jeszcze.

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

Przyspieszyć można tylko w jeden sposób zostając redaktorem, prawda jest taka, że ilość wpisów przerasta ilość redaktorów obsługujących katalog, fizycznie nie możliwe jest przeglądnięcie i dopisanie porządnych stron, dlatego taki długi czas oczekiwania.

Zostań redaktorem i redaguj jakąś małą kategorię pomożesz innym i sobie.

(w zamian za te 250 linków chyba warto ;)

A takiego redaktora zgłoś do kogoś z /World/Polska - w jakiś sposób musiał ci odpłatę za wpis zaproponować a za coś takiego szybko straci prawo do redagowania.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Senai - pierniczysz Waszeć jak oparzony !

Jeśli masz jakiekolwiek powody tak uważać to daj mi kategorie i nick redahtora, który Twoim zdaniem tak postępuje.

Udowodnienie tego (o ile to prawda) na zamknietym forum redaktorów nie będzie problemem.

Często strony dodawane do DMOZ nie spełniają wymogów !.

Opieszałość redaktorów to zupełnie inna para kaloszy.

[edyta]

max-2001

Jedyne co mogę doradzić to pisanie maila w tej sprawie do redahtorów odpowiedzialnych za tę i wyższą kategorie (nie dodawaj strony wielokrotnie ! !)

O jaką stronę chodzi !?

czy dmoz ma jakiś większy wpływ na gogle na pozycje.

Otwórz graf: https://www.bruceclay.com/project.swf

i najedz na DMOZ. Animacja flash pokazuje kto skąd bierze i komu daje. Jak widać DMOZ jest bardzo popularny. Czy to się zmieniło to nie wiem, bo ostatnio nie śledze tego tematu.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności