Skocz do zawartości

Kupowanie domen pod zaplecze z różnymi danymi w WHOIS

Rekomendowane odpowiedzi

Robię nowy projekt dla dużego klienta i muszę kupić na początek 100 domen pod zaplecze, ale nie chcę ich rejestrować na te same spółki. Generalnie chcę uniknąć sposobu, że ktoś zidentyfikuje moje zaplecze po danych w whois.

Najchętniej kupiłbym je na 100 różnych spółek. Jakie macie pomysły ?

Chez, co taka informacja mu pomoże?

dexter_78, o jaki rodzaj domen chodzi? Skorzystaj z operatora, gdzie domeny możesz rejestrować na różne podmioty. Jak np. u nas. Masz jedno konto do faktur a wiele kont domenowych z danymi, na które rejestrujesz domeny. W przypadku rejestracji na os. prywatną, dane możesz także ukryć.

Na OVH to ja mam serwery. Domeny chcę kupić u kilkunastu operatorów, tak aby wyglądało to naturalnie. W Whois są też przecież dane rejestratora :) Chcę ukryć zaplecze przed wścibską konkurencją.

No głównie o faktury mi chodzi . Jak je brać na firmę mając domenę na osobę prywatną.

Polskie domeny na osobę prywatną muszą mieć ukryte dane, ponieważ takie jest nasze prawo(nie dotyczy to domen globalnych). Najlepszym rozwiązaniem będzie rejestrowanie domen na osobę prywatną, a głównych rejestratorów domen w Polsce też nie ma zbyt wielu, więc chyba nie musisz różnicować rejestratorów, tym bardziej, że jak kupisz u jednego wszystkie to możesz dostać jakąś zniżkę(np. w dropped jak przedłużasz dużą liczbę domen to płacisz mniej). :)

Zarejestruj 100 domen w jednej sekundzie i przekieruj je na te same adresy dns - whois to pikuś.

Przestań pisać głupoty . Whois to podstawa w analizowaniu konkurencji. DNS w żadnym wypadku nie będą wspólne i będzie tyle serwerów dns ile jest domen.

Będę kupować domeny com i pl . Nadal nie mam pomysłu jak kupować z różnymi danymi whois. Z polskimi domenami to jeszcze da się poukrywać dane.

Po prostu kup domeny globalne i skorzystaj z opcji ukrywania whois. Coraz większa ilość rejestratorów umożliwia skorzystanie z takiej opcji.

Wtedy we whois będą dane rejestratora, a nie Twojej firmy.

Poszukaj dobrze, bo niektórzy biorą za to dodatkową kasę, a u niektórych masz to w cenie.

Zarejestruj 100 domen w jednej sekundzie i przekieruj je na te same adresy dns - whois to pikuś.

Przestań pisać głupoty . Whois to podstawa w analizowaniu konkurencji. DNS w żadnym wypadku nie będą wspólne i będzie tyle serwerów dns ile jest domen.

Będę kupować domeny com i pl . Nadal nie mam pomysłu jak kupować z różnymi danymi whois. Z polskimi domenami to jeszcze da się poukrywać dane.

Na razie to mam wrażenie, że to Ty piszesz głupoty.

Pierwszy raz się spotykam, żeby tworzyć coś TAK sztucznego dla ledwo stu domen.

Poza tym nie rozumiem twojego problemu. W premium zakładasz na jednym koncie dwóch abonentów, jeden jest firma drugi osoba prywatną i po pierwsze masz faktury a po drugie masz ukrytego abonenta. Oczywiście jest rejestrator (Premium), Ja pierwszy raz się spotykam z tekstem, że Whois jest to podstawa analizy konkurencji?! A do czego Ci jest to potrzebne w tej analizie?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności