Skocz do zawartości

W zeszłym tygodniu top 10 na kilka fraz teraz gdzieś we wszechświecie

radian

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, kiedy sprawdzałem stronę firmową mojego ojca w winikach google to na pozycjonowane przeze mnie frazy byliśmy w top 10 w czołowych wynikach. Kiedy dzisiaj sprawdzałem monitorem to nie łapie nawet pierwszej 200!! Zdarzały się kiedyś takie wypadki ale po tygodniu wszystkow wracało do normy.

I teraz pytanko czy mam zacząć się już martwić czy spokojnie robić swoje i czekać? Nie są to jakieś trudne fraz, wypozycjonowałem stronę będąc zielonym w dwa tygodnie na 6 fraz jakieś 9-10 miesięcy temu ale chyba bonus dla nowych stron nie trwa aż tak długo?

Pisząc wypozycjonowałem co masz na mysli?

Więcej konkretów, czyli gdzie i ile linków wsadziłeś (dopalałes te linki w jakis sposób, jaki?).

Linkowałeś tylko stronę główną czy podstrony też.

Treść na stronie unikalna?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wypozycjonowałem = w moim rozumowaniu pojawienie się w top 10 na frazę i utrzymywanie się na stałej zwykle pozycji, jeżeli oznacza coś sinnego to przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Liniki z katalogów i precli. działałem na zasadzie odnajdywania katalogów na których są linki do konkurencyjnych stron z frazy dodawałem jeżeli była możliwość wpis i dopalałem go oczywiście nie wszystkie. Linkowałem na początku tylko główną potem zająłem się podstronami ale nie tak dokładnie.

Treść oczywiście unikalna wymyślona samodzielnie.

Możesz zacząć się już martwić. Ostatnimi czasy dużo pozycjonowanych stron doświadczyło podobnego spadku.

Sprawdź czy w zapytaniu do G www.adresstrony.pl twoja fraza masz na pierwszym miejscu stronę główną czy podstronę.

U mnie w większości przypadków gdzie poleciała fraza mam podstronę i to jak by wytypowaną przez G na chybił trafił :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

To na co się przerzucić? Nie mam pomysłu i dlaczego pozycje stron stron konkurencji tak nie szaleją? Jakie to irytujące a miałem pracować nad nowymi frazami. miałem podobną systuacje jak hosting mi padł i panowie nie byli łaskawi mnie poinformaować bo mieli aż 10 stron na serwerze. Strona znikneła w ogóle z G ale po dwóch tygodniach dostała kopa i odrazu wróciła na top 10. Ale w tym przypadku strona cały czas jest online.

radian -> strony konkurencji nie szaleją bo:

1. nie były "ruszane" od czasów przedpingwinowych, a Ty swoją "ruszałeś",

2. siedzą w mocnym topie(top1-3, czasami 1-5) a te frazy zazwyczaj(zazwyczaj, ale nie zawsze) nie "latają"

3. mają pozycjonera co wie o co chodzi i już rozczaił pingwiny i pandy :D

Byc może katalogi i precle do których dodawałeś umarły(duże prawdopodobieństwo, zobacz co sie stało z bazą publiczną jakiś tydzień temu)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Troche to dziwne bo ja pojawiałem się często w top 3 i się utrzymywałem a inny latali z top 10 do top 20-30 oczywiście potem wracali jak już pisałem nie mam jakiś wybitnie trudnych fraz np. "schody kalisz" tydzień temu top 3 teraz gdzieś niedaleko 300 pozycji chyba. Normalnie obłęd. Jakieś rady jak sobie z tym poradzić. A czy istnieje możliwość że sposób dopalania troche kombinowany nie powiem mógł pojść się j#$@ć?

radian -> ale jakiej odpowiedzi oczekujesz ?

Wszyscy psioczą że lataja pozycje i tak jest. Dziś Twoja skacze, jutro konkurencji bedzie skakać.

Powoli zaczyna się przejaśniać czemu tak się dzieje, co jest dobre a co lepsze. Ale czy to co wychodzi teraz z testów będzie miało wartość za miesiąc tego inkt nie wie.

Moim zdaniem: linkuj cały czas, ale POWOLI. Lepiej dokładać codzień po 1-10 linków nic olać zupełnie strone. Ale też nie przesadź z linkami bo sie w goglu czerwona lampka włączy :D Rozkładaj linki, różne anchory, różne miejsca na linki(nie 1 skrypt).

Ogólnie testuj, kup 5 domen swojej branży wydatek niewielki a bedziesz miał porownanie.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności