Skocz do zawartości

Pytania dotyczące katalogowania.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tylko widzę słowo "katalogi" w tytule, to już wiem, że to kolejna dyskusja na temat tego, że katalogowanie jest "be".

Katalogi pomagają w pozycjonowaniu :)

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Katalogi są dobre i będą dobre, bazowałam ostatnio testami na 57 katalogach VIP które sama wybrałam. Katalogi mają ponad 10 lat niektóre, dlatego mogę śmiało powiedzieć, że mają one moc po pozycjach jakie osiągnęły te www.

Na łatwe frazy 3 (TOP10), przy cięższych frazy 2 + 40-70 oczek w górę

Tak samo na seokatalogach, jednak po testach jakie prowadziłam dopalenie ich daje odwrotny skutek.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/158058-wykonam-katalogowanie-reczne-najlepsze-katalogi-pl-pr7-3/ tutaj sprawdź sobie jedne z lepszych katalogów w SIECI. Jest ich być może niewiele, ale moc gwarantuje - JEST DUŻA :)

Oczywiście najlepiej dodawać www do katalogów, które długo są w sieci. Posiadają moderację, wtedy większość wpisów jest ok w takich katalogach i przede wszystkim niema śmietników.

a już na pewno nie szkodzą.

Jakby się bardzo postarać to można sobie zaszkodzić i to bardzo, np. linkując cały czas na te same frazy w dużych ilościach ze spamiarskich katalogów.

Wcale nie trzeba robić tego używając katalogów. To samo możesz osiągnąć linkując z czegokolwiek.

a już na pewno nie szkodzą.

Jakby się bardzo postarać to można sobie zaszkodzić i to bardzo, np. linkując cały czas na te same frazy w dużych ilościach ze spamiarskich katalogów.

Wcale nie trzeba robić tego używając katalogów. To samo możesz osiągnąć linkując z czegokolwiek.

No to oczywiste. Dlatego napisałam "np".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności