Skocz do zawartości

Minimalne CPC

.Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem możliwość przetestowania AdKontekstu i wrażenia początkowo były pozytywne zwłaszcza jeśli chodzi o średnie CPC i eCPM. Niestety po kilku dniach CPC znacznie spadło i się troszeczke zniechęciłem :)

W związku z tym mam pytanie. Co myślicie o takiej opcji dla wydawców jak "wyświetlaj tylko reklamy o CPC większym niż XY groszy"? Taka opcja + prowizja ustalona w umowie byłaby bardzo atrakcyjnym rozwiązaniem myślę, że nie tylko dla mnie.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Witam,

owszem, bierzemy to cały czas pod uwage, ale na pewno nie wcielimy go w życie w najblizszym czasie. Mamy za to inne pomysły, o których dowiecie się już niebawem, a które wdrożymy jeszcze przed końcem wakacji.

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

Witam,

owszem, bierzemy to cały czas pod uwage, ale na pewno nie wcielimy go w życie w najblizszym czasie. Mamy za to inne pomysły, o których dowiecie się już niebawem, a które wdrożymy jeszcze przed końcem wakacji.

W takim razie czekamy z niecierpliwością na zmiany. P.S Duży plus za zmianę czcionki w wyświetlonych reklamach, jednak nadal są pady, a reklamy nie ładują się tak szybko jak powinny - szybkość ładowania reklam ma niebagatelny wpływ na zarobki. Czekamy na zmiany na lepsze.

Pozdrawiam

Oooo jak AK pisze, że będa niespodzianki to aż strach pomyślec jakie ...

Albo się dowiemy albo zobaczymy ... miejmy nadzieje że to cos pozytywnego bedzie ... (chociaż oni na pozytywach strasznie oszczedzaja .... może wypuszcza wkońcu wersje BETA swojego programu kontestowego :P )

W długim okresie zabieg ten będzie miał wpływ na wzrost CTR poprzez lepsze dopasowanie reklam.

I wszystko jasne ... nie predko zaczna sie wzloty ... narazie tylko upadki ...

Mawiaja, że aby zrozumieć swój błąd trzeba spaść na samo dno i samemu sie z tego dna wydostać ...

• 1 miesiąc temu...

Noo.. jak sie szybko nie poprawi to uciekam - CPC na poziomie 0,03 - 0,07zl w tym miesiacu (cale dwa dni bylo ok 0,12) - "ciapke" za malo zebym zostal, no ale poczekam jeszcze chwile.

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

nie przesadzajcie z tym CPC ja dziś maiłem w katalogu stron 2 kliki i 0,33PLN więc nie jest źle

a na innej stronie mam ponad 0,2PLN za klik

do polskich stron AK jest dobry, być moze nawet lepszy niz monopolista:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności