Skocz do zawartości

2006 - Rok Katalogow....

Laki

Rekomendowane odpowiedzi

Moge sie mylic ale chyba cos w tym jest ... pierwszy byl Qlweb (niedlugo rok od momentu pojawienia sie na "rynku") .... easydirectory byl nastepny ... od kilku tygodni jest mini Piotra no i opisowy Erbita ... beda nastepne i nawet ja juz jestem w 99% gotowy z nowym (otwartym katalogiem) ktory bedzie udostepniany wielu chetnym ktorzy chca miec gotowca za darmo.

Napiszcie co o tym sadzic czy to dobre trendy czy nie ... ktos pisal na forum katalogów DOBRYCH nigdy za malo ...

edyta ... mialo byc za duzo ... dzieki za poprawke

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

dobry pomysł z punktu właściciela skryptu qlwebów mam zapisanych koło 200-250, a zkażdego link ze stopki ..;)

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Zgadza się powstaje coraz więcej katalogów opartych na gotowych skryptach, lecz to nad czym ubolewam to to, że te katalogi NIE są w wiekszości modyfikowane, aby odróznić je od gotowca. Większość jest na tyle leniwa, że nawet top nie zmienia i zostawia na pastwę losu kategorie i strony dodawane (nie moderowane). Powstaje za mało katalogów, do których ich właściciele podchodzą bardziej ambitnie. ;)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

... ktos pisal na forum katalogów DOBRYCH nigdy za malo ...

Hmm, nigdy ZA DUŻO chciałeś zapewne napisać ;)

Dawaj ten swój katalog na żer pożeraczy katalogów, ja tam zawsze przynajmniej obejrzę nowy skrypt.

Zapewne wygra ten skrypt, który najlepiej sobie będzie radził z moderowaniem - to jest klucz do podwójnego sukcesu! - właściciela katalogu i twórcy skryptu. Kolejne śmietniki na linki gugiel wyeliminuje tak jak księgi gości - no, może nie całkowicie od razu, ale z czasem ...

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Dawaj ten swój katalog na żer pożeraczy katalogów

Godzina ZERO juz blisko. Mam nadzieje ze moderowanie przypadnie do gustu ...

mozliwosci:

* Administracja wpisami do katalogu

* Zarzadzanie zawartoscia

* Kontrola dodanych wpisow

* Kontrola IP z jakiego nadeszlo zgloszenie

* Kontrola slow na stronach

* Filtr na IP zglaszajacego i na slowa

* Przenoszenie pomiedzy kategoriami wpisow

* Latwosc dodawania reklam i banerow do katalogu

* Import i Export baz pomiedzy katalogami

* Kontrola PR dla stron w katalogu

* Kontrola indexacji przez bot-y wpisow ( statyski )

* Mozliwosc wyslania e-maili do uzytkownikow

* Pelne zarzadzanie katalogiem z panelu admina

* Aby zarzadzac katalogiem nie potrzeba znac php i html-a

* Pobieranie automatycznie wszystkich znacznikow meta ze stron

* Pobieranie obrazka strony i dolaczanie go do wpisu

* Kazdy wpis posiada swoja wlasna podstrone

* Obsluga trybu mod-rewrite

* Auto dodawanie wpisow do katalogu

* Mozliwosc ustawienia dla wpisow do katalogu nofallow

* Szybka i bardzo latwa instalacja skryptu

.... juz za chwileczke ... juz za momencik ...

Wersja 1.0 (nie beta) ... w perspektywie jezeli bedzie zainteresowanie pojawia sie nowe moduly.

Czyżby miał pojawić się kolejny skrypt katalogu :D

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

A ja znalazłem skrypt "przyjazny", oto demo:

https://www.demo.przyjazny.kom.pl/

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Faktycznie skrypty nowych katalogów - powstają jak "grzyby po deszczu" :)

Jedyne nad czym ubolewam ... to spamlogi .... strasznie sie plenia opisy,bukmacherstwo,filmiki,sex-kamerki,turystyka w wielkim wydaniu (astoria dziwnówek - specjalnie pisze z polskimi znakami) ... lista jest ogromna a w temacie spam nic sie nie dzieje nikt nic nie zglasza ... a moze tylko ja mam taki problem :)dodaj spamera co Cie gnebi - pomoz Innym

Laki, ja czekam z niecerpliwoscia i obiecuje ze go potestuje. Jak spelni moje wymagania to uzyje.

No i stalo sie ... na pozarcie katalog do testow no i czekam na opinie wszystkich POZERACZY KATALOGOWYCH ... katalog testowy

dostep do admina

user: test haslo 123456

Czekam na opinie ... co poprawic a co dodac.

Hmm..... tak na szybko:

I.

taki układ:

<a href="https://www.test.pl" target="_blank" title="Otwórz stronę ..."> otwórz</a>......

<a href="https://www.test.pl" target="_blank" title="Otwórz stronę ...">Adres strony https://www.test.pl</a>

nie jest za dobry...

Anchor tekstem bedzie tu:

1. otwórz

2. Adres strony https: //www.test.pl

a TITLE="Otwórz stronę..." wcale nie bedzie traktowane jako anchor tekst

(celowo usunąłem z kodu strony niepotrzebne elementy aby uwidocznić to co chcę pokazać)

II.

Zastanawiający jest też element <noscript>

III.

kilka meta tagów do usunięcia...

Ciekawa szata graficzna ale problem wymieniony w pkt. I. dyskryminuje wartość SEO tego katalogu. Powinieneś to zmienić gdyż wartość (siła) linków będzie niewielka.

na razie tyle...

[edyta]

TU -> testowy.katalog24.pl/record_info.php?inf=1X1X1

to wszystko wyczytałem.

noscript jest w 100 % poprawnym parametrem HTML wersji 4

nigdzie w G nie zostalo zabronione uzywanie go

Juz widze ze beda dwie wersje jedna normal druga noscript. Ja nie uzywam JS bo nie lubie ...

Jest to wersja testowa i nie wszystko jeszcze poprawnie dziala - ale chyba nie trudno sie zorientowac ze zla wartosc jest tam podpisana. Zmiana zajmie 4 minuty.

Laki, polecam nowy temat, bo uwag będzie sporo.. :)

Już na moje oko, jak to jest nie ma linka z anchorem?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności