Skocz do zawartości

Dobry automat pod zaplecze

Tommy23

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :)

Jestem nowy...zarówno jeśli chodzi o pozycjonowanie jak i to forum, więc prosze miejscie dla mnie wyrozumiałość.

Pewnie ten temat się pare razy przewijał, ale w związku z tym, że SEO jest dosyć dynamicznym zagadnieniem, chciałem się was zapytać, jakiego najlepiej automata użyć do katalogowania, preclowania zaplecza do strony głównej (blogi na wordpress).

Będe oczywiście też wykonywał dodawanie ręcznie, ale też myślałem żeby się troche wspomóc jednym takich progarmów jak:

- publiker

- adder

- seo bohater

Na pierwszy rzut oka publiker mi się wydaje najlepszy...ważne aby można by było dodawać własną bazę katalowgów.

Z góry dzięki za odp.

Tommy

Jeżeli chodzi Ci o katalogowanie dobrych jakościowo stron do SEOKatalogów oraz Sinooke to polecam soft SeoCat.

Jeżeli zaś chcesz katalogować strony do precli WP, easydirów, webmini itp. - wybierz DonLinkAge.

Ogólnie jeżeli chcesz zajmować się SEO bardziej poważnie, masz kilka(-naście,-dziesiąt) stron - kup oba :)

A jeżeli masz jedną czy dwie stronki to na początek wystarczy Ci SEOBohater - półautomat.

Mam Addera i Publikera - kup Publikera, Addera zdecydowanie odradzam. Poczytaj również o OmniSpeed.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ogólnie rzecz biorac to moja sytuacja wygląda następująco, iż mam stronę docelową do pozycjonowania z PR3. Jest to sklep internetowy z fajną treścią, podobno nieźle z optymalizowana pod względem wyszukiwarek. Niestety branża w której działa sklep jest dosyć konkurencyjna. Ostatnio nie było robione dla niej żadne linkowanie, preclowania ani innych "ruchy" związane z poprawą pozycji, ale jak było to robione to strona fajnie pieła się w górę. Część linków chyba już nie jest aktywnych....i strona straciła swoje pozycje.

Obecnie mój plan działanie jest następujący:

- 25 stron presell page ...zaplecze do strony głównej (do tego chciałem użyć właśnie jakiegoś automatu, półautomatu, aby skatalogować te zaplecze)

- 6000 atykułów (3 linki pozycjonujące) na stronie opartej o skrypt mediaWiki.

- dodatkowo chciałem z czuciem wyblastować xrumerem domene pod którą jest sklep

- standardowe katalogowanie strony w katalogach o dobrym PR

Czy moja strategia jest słuszna...proszę o koment :)

Co do samych automatów i półautmatów....adder fakt zawiera dosyć słabą bazę katalogów...a nie wiem czy jest możliwość dodawania własnych katalogów, Jest jesszcze jakiś SeoLight ale nie znam o nich opinii, najbardziej mi się podoba Publiker, ale trochę drogawy. SeoCat i DonklinkAge nie znam..hm pewnie sporo kosztują? :)

Tomek

Bazę katalogów i tak będziesz musiał sobie stworzyć/kupić bez względu na soft.

Ogólnie plan pozycjonowania wydaje się prawidłowy, uważaj jednak z XR, zleć to komuś kto się na tym dobrze zna. Katalogi i precle zrobisz automatem.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

W pierwszym zdaniu, na myśli miał pewnie Addera.

- dodatkowo chciałem z czuciem wyblastować xrumerem domene pod którą jest sklep

Strategia wydaje się OK, ale musisz mieć bardzo dobre "czucie", bo jak przegniesz z tym blastem to cała strategia weźmie w łeb...

Co do samych automatów i półautmatów....adder fakt zawiera dosyć słabą bazę katalogów...a nie wiem czy jest możliwość dodawania własnych katalogów

Baza w Adderze nie jest zła a przede wszystkim starcza na długo. Ja ją sobie jeszcze dodatkowo przeczyściłem i śmiga.

Katalogi oczywiście możesz dodawać własne (obsługiwanych jest kilka skryptów). Jest do tego kilka opcji - możesz wstukać adresy, podać słowa kluczowe po których Adder sam Ci wyszuka katalogi, podać adresy stron ze spisem katalogów a nawet wkleić jakikolwiek tekst a soft sam wyszuka w nim linki. Bardzo proste i przyjemne w obsłudze narzędzie.

<edit> skrócony cytat

Na początek zakupiłem sobie Seo Bohaterka :) żeby się zaznajomić bliżej z tematem pozycjonowania ... natomiast w następnym etapie zakupie raczej Publikera.

A co do blastowania xrumerem...to ma ktoś z was spore doswiadczenie w tym temacie? :) ...wiem, że to temat do innego działu...ale chciałbym się oprzeć na kimś z doświadczeniem :)

Jeśli nigdy się tym nie bawiłeś, to lepiej sobie darować. Albo zleć blasta komuś na forum, albo wykorzystaj część zaplecza do testów. Kilka domen możesz stracić, kilka ledwo smyrniesz, ale część będzie zrobiona dobrze, a wtedy będziesz mógł wyblastować "z czuciem" główną.

Tak sobie teraz myślę, że może trochę za bardzo spamerska ta Twoja strategia - przydałoby się trochę linków TR, edu itp. I lepiej zrób solidne zaplecze, bez spamu, duplicate content etc.

Jeśli nigdy się tym nie bawiłeś, to lepiej sobie darować. Albo zleć blasta komuś na forum, albo wykorzystaj część zaplecza do testów. Kilka domen możesz stracić, kilka ledwo smyrniesz, ale część będzie zrobiona dobrze, a wtedy będziesz mógł wyblastować "z czuciem" główną.

Tak sobie teraz myślę, że może trochę za bardzo spamerska ta Twoja strategia - przydałoby się trochę linków TR, edu itp. I lepiej zrób solidne zaplecze, bez spamu, duplicate content etc.

No właśnie Koba masz racje...muszę sporo poczytać jeszcze o blastowaniu i potestować sobie na jakiejś domenie najpierw. Nie wiem, skąd ściągnąć tego xrumera?...no chyba że wydam 500 USD :)

Co do strategii...to zleciłem podlinkowanie jeszcze ze stron edu i gov - 400 linków. Chcę jeszcze podlinkować trochę z forów...tylko nie wiem, czy stopce dawać po kilka podlinkowanych anchorów czy jeden wystarczy?

Co do zaplecza, to nie wiem czy dawać po kilka precli pod jedną domeną i dodawać 5 precli?

Aha...i mam takie pytanko bawił się ktoś w social bookmarking? Jest to skuteczne?

Co do linkowania ze stopki, to moim zdaniem najlepiej dawać 1 link. Chyba, że linkujesz dwa kompletnie różne projekty, ale moim zdaniem i tak najlepiej dawać 1.

Co do linków z edu i gov, zwłaszcza kupowanych, to zazwyczaj nie są one tak dobre jak byśmy sobie tego życzyli ;)

Tak ogólnie to rozłóż to sobie trochę w czasie, bo jak faktycznie walniesz na raz 6000 tekstów na wiki, te 400 edu/gov, 25 zaplecz, fora i na deser blasta na docelową, to może się to nieciekawie skończyć.

A co do zaplecz, to możesz sprecyzować pytanie?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności