Skocz do zawartości

co zrobiłem nie tak? :/

mi_raz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Rok temu postawiłem stronkę na subdomenie, której domena ma bana w google. Dokładnie chodzi mi o www.osir.tarnobrzeg.pl/php/ (czyli ban dla www.tarnobrzeg.pl). Ostatnio odpuściłem sobie maile do Google, dodawanie strony do katalogów, etc., więc zmieniłem domenę strony na www.osir-tbg.team.net.pl/php/ , ponieważ inne strony na tej domenie szybko zostały dodane do Google.

I tu ZONK, bo strony jak nie było tak nie ma nadal ;) :/ Jestem w DMOZ a w Google ni [...]

Mam więc pytanie, co jest nie tak na tej stronie :)

Hm jakoś to próbuje zrozumieć

Na 1 domene masz bana w Goggle i ok ale w dmozie została bo dmoz jest katalogiem ręcznym oddzielnym od Google wiec tak może być .

Czy pod nowym adresem postawiłeś wierną kopię starej zbanowanej strony???

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Czy pod nowym adresem postawiłeś wierną kopię starej zbanowanej strony???

1. Strona nigdy nie została dodana do Google z powodu bana domeny regionalnej.

2. Strona ta sama, zmiana domeny była tylko...

A Google chyba daje bany domenom, a nie treści stron :|

Achi jeszcze jedno. kiedyś strona była robiona prawie że w notatniku, teraz postawiłem na tym cms'a Joomla.

Może to bezsensowne przypuszczenie, ale podejrzewam, że coś w nazwie adresu Twojej strony nie podoba się goglom. Najbardziej "podejrzane" jest to OSIR, brzmi... z arabska! :)

Nieee, juz wiem! A po diabła ustawiłeś to przekierowanie z dawnego adresu na nowy??? W raz z nim "odziedziczyłeś" i bana zapewne ;)

Może to bezsensowne przypuszczenie, ale podejrzewam, że coś w nazwie adresu Twojej strony nie podoba się goglom. Najbardziej "podejrzane" jest to OSIR, brzmi... z arabska! :)

Nieee, juz wiem! A po diabła ustawiłeś to przekierowanie z dawnego adresu na nowy??? W raz z nim "odziedziczyłeś" i bana zapewne ;)

OSiR to Ośrodek Sportu i Rekreacji B) a pozatym sporo osób zna www.osir.tarnobrzeg.pl i dlatego mam tą domenę zaparkowaną na moim koncie. pozatym maile nadal mam pod xx@osir.tarnobrzeg.pl

A druga domena miała mi uratować d.... bo od roku nie mogę tej strony wypromować :/

achi jeszcze jedno.. moje statystyki błędów na dzisiaj :

[Tue Feb 28 12:41:53 2006] [error] [client 68.142.250.93] File does not exist: /home/osirtar/public_html/robots.txt

[Tue Feb 28 12:22:58 2006] [error] [client 193.218.115.7] File does not exist: /home/osirtar/public_html/robots.txt

[Tue Feb 28 12:05:53 2006] [error] [client 68.142.250.34] File does not exist: /home/osirtar/public_html/robots.txt

OSiR to Ośrodek Sportu i Rekreacji :angry: a pozatym sporo osób zna www.osir.tarnobrzeg.pl i dlatego mam tą domenę zaparkowaną na moim koncie. pozatym maile nadal mam pod xx@osir.tarnobrzeg.pl

Trudno, musisz zacząć raz jeszcze z kolejną domeną. I do tego, w przypadku jesli chesz utrzymać serwis na starym adresie, musisz zadbać by kod strony róznił się nieco na obydwu adresach. W przciwnym razie google "posądzi" Cię o duplikowanie strony i... znów dostaniesz bana!

Reasumując:

- nowa domena

- nowa (tzn. nieco zmieniona) zawartość

- promowanie (katalogi, czy jak tam chcesz) od nowa

Przekierowanie to raz i na to bym postawił

A duplicat content to dwa .Stara strona jest jeszcze w dmozie i Google mogą widzieć obie jesli sa takie same.

A że na róznych adresach to tym bardziej.

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Przekierowanie to raz i na to bym postawił

A duplicat content to dwa .Stara strona jest jeszcze w dmozie i Google mogą widzieć obie jesli sa takie same.

A że na róznych adresach to tym bardziej.

Pozdrawiam

no to pasztet... bo moja kategoria DMOZ nie ma redaktora :angry:

Ale cholera to ta sama strona, tylko mam kupione 2 domeny pod nią podpięte. Googel-mogel nie patrzy na IP ??

achi- dowcip: w YAHOO strona jest :]

Zgłoś do usunięca redaktorowi katerorii nadrzędnej

Albo pomaszeruj na forum dmozu i zgłos do kasacji w odpowiednim dziale

A ja przy okazji tego pytania zapytam sie czy jak sie przekieruje ze zbanowanej na nowa to ona dostaje bana czy 'jest szansa ze dostaje'.

Bo takim sprzeciez sposobem mozna konkurencje wykanczac, myle sie ? Albo przekieruje jakas swoja zbanowana domene np. na google.com I co wyleci z indexu ?

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

chodzi tu o połączenie przekierowania i tej samej treści.

Miałem przyapdek dwie domeny klienta.

Identyczna treść.

Na jednej z nich zaczynam pozycjonowanie w cachce siedzi ta druga.

Pytam się czy było przekierowanie?

odpowiedż było 6-7 miesięczy wcześniej !.

Zmiana treści - włany PR, własny Cache po 2 tygodniach.

Czyli krótko mówiąc padaka... Pierwsza strona, z którą tak wtopiłem, że wogóle jej w Google nie ma. Moj błąd - mogłem wcześniej przed wykupieniem domeny sprawdzić, czy regionalna jest w G :)

Może jednak jest jakiś żywy człowiek w Google ? Bo ten BAN to chyba za friko na domenie tarnobrzeg.pl :shok:

Dostałem maila od Googe w tej sprawie!!

"Dziękujemy za otrzymane pytanie. Zapewniamy, że strona www.osir-tbg.team.net.pl nie została wykluczona z indeksu Google i obecnie nie narusza naszego regulaminu. "

A pytałem się chyba o ile się nie mylę o bana na tarnobrzeg.pl, co znaczy że rzeczywiście postawili nad tą domeną krzyżyk :D

Co nie zmienia sprawy, że nadal nie ma mnie w Google. No cóż idę walczyć z SEO. Jest wogóle jakiś ranking darmowych katalogów po Google PR??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności