Skocz do zawartości

50k uu/dzień - ile m/w można wyciągnąć z reklam ?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli ktoś doda reklamy Adsense na stronę która generuje 50 k uu/dziennie dostanie od Google zupełnie inne stawki . Oczywiście nie dzieje się to zaraz po nałozeniu reklam,ale po kilku miesiącach .

Stron rozrywkowych mam kilka, ale dla przykładu strona która generuje ok 30k - 40k u/dziennie zarabia dla mnie z reklam ok 5000 - 6000 zł , a jeszcze inne strony generują znacznie większe pieniądze .

Dlatego jestem na 100 % pewny,ze demotywatory mają znacznie inne stawki, niż wszystkie inne klony tej strony .

Warunek oczywiście jeden ruch musi być ruchem naturalnym, czyli nie może pochodzić ze spamu np FB, nk oraz innych portali społecznościowych , a najlepiej aby ruch pochodził z wyszukiwarki

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Spokojnie 500 zł do kilku tysięcy zł.. dziennie. Jak ma się taki ruch to się nie zarabia na CPM. Trzeba by być nienormalnym.

Pisząc o tych zarobkach z takim ruchem jeśli nie CPM to chyba nie masz na myśli adsense ?

Co do reklam CPM - z tego co widzę to poza adsense to jest najbardziej popularna forma reklamy na wiekszych serwisach ale nie znam tematu i mowie to co widze, prosze o poprawienie jesli się mylę.

Dzieki za odp. Rozrzut jest spory od 500 zl/mc do 500 zl/dzien.

prosze o poprawienie jesli się mylę.

Nie mylisz się...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• 2 tygodnie później...

To zależy nie tylko od modelu rozliczeniowego, ale głównie od rodzaju reklam i miejsc ich serwowania.

Jeśli masz na stronie artykuły to inne rezultaty przyniesie reklama podobna w swej formie do artykułu jak adNews, inne reklama graficzna czy tekstowa między artykułami, a jeszcze inne reklama na warstwie płatna za odsłony.

Oczywiście każdy z formatów wpłynie też odpowiednio frustrująco na użytkowników serwisu.

Tak, więc oprócz stawek i modelu rozliczeń ważne są testy i maksymalizacja zysków z posiadanej powierzchni.

Najlepiej stosować kliku dostawców, dochodzi wówczas dywersyfikacja i nie płaczu jak jeden z systemów zrezygnuje z współpracy.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Cześć Panowie :)

Mam do Was parę pytań, mam niszowy serwis, który ma ok. 480 000 UU miesięcznie, odsłon ponad 1 000 000, zarabiam na nim wg mnie i wg tego wątku :D za mało, bo ok. 1000 zł netto miesięcznie.

Pytanie do Was nr 1:

ile powinienem zaproponować za reklamę w formie rozliczenia Flat Fee za miesiąc?

Pytanie nr 2.

zarabiam z ARBOnetwork ale oni opierają się na zaniżonych danych Gemiusa, do tego AdKontekst, czy na serio AdSense daje takie dochody?

3. czy to prawda, że zdarzają się wały, kiedy nie można wypłacić środków z AdSense lub środki znikają, bo tak słyszałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności