Skocz do zawartości

Jestem nie linuxowy a chcę przetestować

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj Instalacaj na Linux jest moim zdaniem dobry opis instalacji Apache MySQL i PHP5 na Linuxie.

Kiedyś na podstawie tego opisu też jako zupełnie zielony z Linuxa instalowałem te oprogramowanie na Red Hat 9 :)

Tak na marginesie proces instalacji można przeprowadzić całkowicie zdalnie. Zresztą tak robiłem z poziomu konsoli PuTTY na innym kompie choć serwer stał obok. Wiec możesz kogoś poprosić kto jest bardziej obeznany o zdalne zainstalowanie. Wystarczy, że komp będziesz miał podpięty do sieci i udostępnisz komuś niezbędne uprawnienia root-a. Z całą pewnością jest na tym forum kilka osób którzy którzy są wstanie to zdalnie zrobić :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Troche offtopic ale jak koledzy stwierdzili standardowy błąd stawiam 99% na to że nie zainstalowałeś bazy czyli magiczne mysql_install_db z prawami użytkownika pod którym będzie mysql działał kiedyś dobry tydzień nad siedziałem, a swoją drogą moze jako odmiane polece dystrybucje slackware :) do nauki jest świetna, moim zdaniem jak to opanujesz to reszta w świecie linuksowym to pestka ale to moje skromne zdanie .... pozdrawiam

IE to taki program, który pozwala na oglądanie internetu z Twojego komputera i odwrotnie...

Linux - dlaczego nikt nie zadba o łatwiejszą i przyjazniejsza instalacje ?

Sprawdź takie coś, co się nazywa FEDORA i zmienisz zdanie :)

Ewentualnie poszookaj na hasło LINDOWS, Mandriva i Mandrake.

Jest tego draństwa od chole...

A SUSE to bym sobie odpuścił na razie, a docelowo to oczywiście hardcorowy Debian :(

Pzdr,

hej wcale nie taki hardcorowy... przyklad? sprobuj sie zakrecic w CDLinux a to przeciez na Debianie smiga ;)

a swoja droga na poczatek tez polecam Fedore.. teraz Core 5

bezproblemowy - dobry suport... sam zaczynalem od Red_hata...

co do Twojego problemu to jak wybierzesz pelna instalacje lub instalacje server na Fedorze to wszystko bedzie na miejscu... nic tylko korzystac.. jednak bierzesz sie za administracje servera a to juz nie moze byc takie proste..

informatyke konczylyby same glaby i nie mieliby prace bo po co im studia? skoro kazdy to moze zrobic ;)

a za kursy i certyfikaty placi sie gruba kase...

a docelowo na serwer? Coz FreeBSD moja milosci ;)

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

tak off topowo :(

To powiem ci ze kurde znam mase informatykow po studiach ktorych nazwalbys wlasnie golabkami ;).

jednak spora czesc tych dobrych adminow ktorych znam robi to z zamilowania od lat i robi to dobrze - nie porownujac do ludzi konczacych informatyke.

Pozatym co tutaj duzo dodawac, informatyka jest tak szeroka ze nie ma ludzi dobrych we wszystkim.

Gosc od serwera bedzie mial blade pojecie o tym co jest najlepsze sprzetowo do tego serwera i odwrotnie.

Wszystko jednak robi praktyka a zasmakowac wlasnie mozna takimi hardcorami jak testy i nauka wlasna przy pomocy wskazowek

tak czy tak :P zaradzilem , zrobilem nowa instalke :P wsio lazi ladnie, ale prawde mowiac wzgledem wydajnosci wcale nie jestem zadowolony z linuxa - chyba jednak pozostane okienkowy- mnogosc aplikacji duzo lepiej dopracowanych z uwagi na skale dla jakiej byly przygotowane.

A ten jeden lnuxik niech sobie wisi - pomiedzy winem a linuxem w stabilnosci mam taka roznice - jak wylacza mi prad to oba siadaja :) jak nie to oba dzialaja . A mowia ze jak cos dziala to lepiej tego zbyt mocno nie poprawiac ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności