Skocz do zawartości

Szerokie pozycjonowanie

mydel

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. Jeszcze mam jedno pytanie. Wiem, że SWL służą raczej do dopalania wpisów, lecz może w tym wypadku na mało konkurencyjne frazy opłaca się puścić np. LiveLinka na wszystkie podstrony i pingować linki ? Dałoby to coś, czy raczej nie bawić się w takie rzeczy ?

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jednak mogę postawić jakieś zaplecze, mam kogoś kto mógłby napisać artykuły.

Zaplecza na darmowych domenach się sprawdzają ? Jeśli tak to byłbym wdzięczny o jakiś przykład hostingu, gdzie mogę postawić takie zaplecze (najlepiej domeny com, bo jak wcześciej wspominałem mam zamiar pozycjonować stronę zagraniczną).

ja polecam rozłożyć sobie jakoś te linki. np. 30% na główną po 10% na najważniejsze np. 5 podstron a pozostałe 20% w myśl zasady chaosu :)

Czyli powinniśmy wszytkie te 50 fraz linkować w 30% na strone głowną czy tylko skoncentrować się na kilku z nich? Aż takie zróżnicowanie anchorów jest dobre na jednej stronie?

te 30% to przykład - zależy od wielkości serwisu (ilości podstron). Jak anchory bardziej pasują na podstrony czy na jakiś Twój landing page, to lepiej je tam przekierowywać ale mimo wszystko jakiś procent "przypadkowych linków" niech idzie z tych anchorów także na główną. Wiele zależy od strony, także bez podania adresu nie dowiesz się szczegółów, zresztą każdy pozycjoner ma swoje sposoby i często mocno się różnią a cel jest osiągany różnymi sposobami (najlepiej jak najtańszymi)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Dzięki o taką odpowiedź mi chodziło. Zastanawiam mnie tylko jedna rzecz. Słyszałem że jak jest dużo linków na stronę główną to przekazuje ona silę na swoje pod kategorie i głębiej. Np mamy 2 sytuacje zakładamy że moc linków jest identyczne. W jednym przypadku główna ma 10 000 linków. I ma kategorie www.główna.com/kategoria1, kategoria2, ... , kategoria5 które mają po 0 linków.

Drugi przypadek to domena gdzie do głównej jest 0 linków ale na każdą kategorie www.główna.com/kategoria1 itd jest po 2 000 linków.

Która sytuacja w teorii będzie lepsza gdy ktoś w Google wpisze słowa kategoria1, kategoria2 itd ?

Oraz czy w drugim przypadku moc z tych 2 tysięcy linków na główna.com/kategoria1 rozejdzie się na stronę główną oraz stronę główna.com/kategoria2. Zakładam że menu jest tak zaprojektowane że wszystkie te kategorie są widziane side-wide.

Mam nadzieje że nie zamotałem za bardzo.

pozdro

moim zdaniem drugi przypadek jest korzystniejszy, bo dopasowanie anchora do docelowej treści jest lepsze. Tylko jest jeszcze jeden aspekt, którego nie uwzględniłeś. Jeśli będiesz miał 2k linków tylko z tym anchorem do jednej podstrony, to możesz zafiltrować się na tą frazę. Wystarczy jednak dodać odpowiedni % anchorów typu : tu, tutaj, kliknij, https://..., zobacz oraz używać różnych odmian frazy.

Odnośnie Twojego ostatniego pytania, to zależy co będziesz miał side-wide. Nic nie napisałeś, że oprócz kategorii będzie link do stronej głównej - takzę w tym przypadku moc nie zostanie rozłożona także na stronę główną :) Mam nadzieję, że pomogłem :)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Odnośnie Twojego ostatniego pytania, to zależy co będziesz miał side-wide. Nic nie napisałeś, że oprócz kategorii będzie link do stronej głównej - takzę w tym przypadku moc nie zostanie rozłożona także na stronę główną :) Mam nadzieję, że pomogłem :)

Chodzi mi o to że mamy np taki rozkład kategorii

W górnym menu mamy kategoria1, kategoria2 itd. (to jest widoczne cały czas co w co byśmy nie weszli na stronie) Natomiast po kliknięciu na którąś z nich powiedzmy że pojawia się zwykły tekst w miejscu na content strony.

Edit:

Nad content jest menu nawigacyjne breadcrumbs czyli coś takiego domena (link) --> podkategoria (link). Czy takie powiązanie przekaże moc na główną?

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności