Skocz do zawartości

Skrypt sklepu internetowego na 200 000 artykułów

kjpp

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tylko Magento pod warunkiem że zakupisz porządnego dedyka którego odpowiednio zoptymalizujesz.

ew. jeżeli sklep będzie posiadał kilka wersji języków a grupa docelowa jest z kilku krajów to polecam Amazon Web Services, bardzo szybki, skalowalny, tani hosting

Jakby co to dawaj na priv, doradzę co i jak, hostujemy kilkanaście sklepów na Magento z całego świata

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

Tak, tylko w przypadku magento koszt wdrożenia to przynajmniej kilka tysięcy złotych.

Komercyjne rozwiązanie też tanie nie będzie - za to zapewne będziesz miał większy support.

Jak się znasz na programowaniu lub masz do tego ludzi pchaj się w darmowe (choć nie koniecznie). Jak nikogo takiego nie masz szkoda twojego czasu i pieniędzy oraz nerwów.

CS-cart warto rozważyć, to porządne rozwiązanie. Wystarczy sprawdzić jakie sklepy są oparte o ten soft. Moim zdaniem problemem jest dystrybutor w Polsce, który mocno winduje ceny. Wystarczy porównać ceny na stronie oficjalnej i witrynie dystrybutora. Ja rozumiem, że tłumaczenie i pewne moduły (w tym podstawowe moduły płatności) nie są darmowe, ale bez przesady. Niestety oprogramowanie jest mało znane w naszym kraju, więc społeczność też marna. U nas każdy zachwala PrestaShop, może to przez to. Zresztą społeczność Magento w Polsce też leży.

PS. Gekosale odradzam. Zdecydowanie.

Co mne przekonuje do Cs-carta:

- szacunekomożna3 mln pozycji produktowych,

- panel administracyjny dla 'blondynek' można zmienić wszystko na sklepie nie mając zielonego pojęcia o html/php czy innych językach programowania.

- ma chyba wszystkie funkcjonalności jakie można sobie wymyślić,

- 30 dniowa wersja trial,

- obsługa przed sprzedażowa jest rewelacyjna, mam nadzieje,że ta po podobnie,

-zawsze miałem ogromny sentyment/szacunek dla skryptów od wschodnich sąsiadów.

Już byłem prawie przekonany,ale teraz wyszła nowa presta i sam już nie wiem.

Jeśli chodzi o obsługę przedsprzedażową to napisz czy chodzi o producenta, czy może polskiego dystrybutora. To dość istotne, bo ja w sieci znalazłem dość niepochlebne opinie jeśli chodzi o polskiego resellera.

Co do PrestaShop to wiesz... ogromna społeczność, ale soft darmowy. CS-Cart płatny, ale w tym przypadku płaci się za jakość.

Kontaktowałem się bezpośrednio z producentem, jak i z polskim resellerem i powiem, że odpowiedzi od polskiego dystrybutora otrzymywałem nawet szybciej niż od producenta, ale w godzinach pracy nigdy nie czekałem na odpowiedź dłużej niż kilkanaście minut.

Co do presty zainstalowałem i testuje ;)

• 2 tygodnie później...

jeśli się jeszcze nie zdecydowałeś to polecam zajrzeć tutaj:

https://issuu.com/ekomercyjnie/docs/ekomercyjnie_nr11

na stronie 8 masz spis sprawdzonych i solidnych platform na rynku

jedynie atomstore nie ma obecnie działającej stronki co w sumie nie świadczy na ich korzyść, ale po kontakcie od razu wysyłają wszelkie potrzebne info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności