Skocz do zawartości

Otwieram sklep internetowy! Jeszcze tylko kilka pytań.

grosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Wdrażałem takie - 4-5k produktów (tzn. tyle przerabiałem) na początku uciągnie dobry shared* - nie ma sensu zaczynać od vpsa czy dedyka..

Pamiętaj, że oscGT łączy Subiekta z osCommerce - a ten ma u większości negatywne opinie (jednak najczęściej chyba dla zasady a nie z doświadczenia).

Osobiście mam do czynienia z osCommerce od ok. 10 lat i jestem zadowolony.

*jednak dobry shared kosztuje czasami więcej niż jakiś vps, ponadto dużo zależy od liczby odwiedzin (przez ludzi i boty) oraz użytej wersji/modyfikacji oscommerce.

Witaj

Ja mam negatywne niestety doświadczenia z OSCOMMERCE. Pracuje w fabrykadzwieku.pl i mamy około 40.000 produktów i oscommerce nie wyrabiał. Pomimo tego że zoptymalizowaliśmy, zbudowaliśmy dodatkowy system cach i tak nie dawał rady. Co jakiś czas ulubiony błąd 503 lub 504 w zależności od humoru. Mieliśmy wykupiony serwer dedykowany najlepszą maszynę na kei.pl bo wszędzie nasz już wyrzucano takie generował obciążenia dla serwerów.

Przeszliśmy na IAI i nie mamy żadnych problemów i płacimy rocznie 30% mniej niż za dedyka i za poprawki w silniku OSCOMMERCA.

Piszę tylko o naszym doświadczeniu, aczkolwiek myślę ktoś może mieć pozytywne doświadczenia i znam pozytywne głosy na wdrożenia OSCOMMERCE.

pozdrawiam

Jarek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności