Skocz do zawartości

Mam kawał dobrej strony, słabo chwyta ją Google

Loon

Rekomendowane odpowiedzi

Zoptymalizujesz dobrze stronę to powinna się ruszyć. Teraz to masz kawał śmietnika nie optymalizację.

Zacznij od tego co napisała Wioletta: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/158590-mam-kawal-dobrej-strony-slabo-chwyta-ja-google/#entry1107361

Dodaj też alty do obrazków i title do linków.

Później dopiero próbuj pozycjonować.

I jeszcze zanim zaczniesz pozycjonować, przeprowadź analizę pod kontem słów kluczowych. Bo samo pozycjonowanie dla pozycjonowania może mało dać. W tym wypadku postawiłbym na kilka ( maksymalnie 6 ) słów kluczowych określających temat, a resztę wysiłku ładowałbym we wzmocnienie długiego ogona.

Zastanawia mnie, co Cię trzymało aż 7 lat przy mało odwiedzalnej stronie. No chyba, że to fenomen który potwierdza, że i bez googla da się mieć duży ruch :)

• 3 tygodnie później...

100 osób po tylu latach to bardzo mało,

1. zbadaj z jakich fraz wchodzą użytkownicy

2. sprawdź pozycje tej strony na te frazy

4. stwórz artykuły na 500-2000 znaków

3. pozycjonuj te frazy w katalogach i P. P

takie moje rady,

i jak będziesz pozycjonować to tylko ręcznie, systemem dwa dni 1 wpis potem przez 2 dni 0 wpisów, 3-4 dzień 2-4 wpisy. Używaj unikatowej treści.

• 1 miesiąc temu...

- stosunek treści strony do kodu to 29.33%, podnieś do 50% i będzie cacy ;-)

Znam strony wysoko w serp z text to code ratio 8-10%. Ja bym się tak tym nie przejmował :)

Resztę Loon możesz poprawić.

U mnie stosunek treści do kodu wynosi

Text / HTML Ratio

23,85 %

Nie wiem jednak gdzie w linkach mam dać więcej tekstu, czy title też się zalicza do tekstu??

Jak zmienić ten stosunek?

Poniżej przykładowy link do zmiany

<li><a href='https://www.forumsumowe.pl/forum/viewforum.php?forum_id=6&titleforum=powitalnia_' target='_blank' title='Powitalnia czyli miejsce gdzie powinien się znaleźć Wasz pierwszy post na tym portalu'>Powitalnia czyli miejsce gdzie powinien się znaleźć Wasz pierwszy post na tym portalu</a></li>

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności