Skocz do zawartości

Ilość linków

wojtaseka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam troszkę głupie pytanie. Sprawa wygląda tak. Pewien serwis znajdujący się na pierwszym miejscu w google pod frazę którą chcę pozycjonować posiada 1000 BL, (według backlink watch), ale 700 linków pochodzi z jednego serwisu, oraz z jego subdomeny (katalog.****.pl). Reszta to dosyć słabe linki, z niektórymi wyjątkami. Moje pytanie: Czy ja pozycjonującmój serwis za pomocą katalogów i tematycznych precli, oraz wymiany z tematycznymi serwisami jestem mogę być wyżej w SERP-ach od mojej konkurencji? Czy ta ilość (700 linków z jednej strony) będzie silniejsze niż np 50 linków z różnych serwisów? Jak ocenianie konkurencyjność tej frazy na podstawie pierwszej strony w SERP-ach pod tą frazą?

Czy ta ilość (700 linków z jednej strony) będzie silniejsze niż np 50 linków z różnych serwisów?

To zależy od mocy tych 50 linków z różnych serwisów. 10 linków

z katalogów z wysokim PR może mieć większą moc od nawet

kilkuset linków ze słabych katalogów.

Generalnie nie powinieneś mieć problemu z wypozycjonowaniem swojej strony metodami chałupniczymi. Zdobądź kilkadziesiąt linków z katalogów, precli, forów internetowych, komentarzy na blogach, kup może jakieś linki za paredziesiąt złotych na parę miesięcy. Fraza nie może być trudna.

Ale w ciemno trudno cokolwiek powiedzieć, jak chcesz to podeslij mi na PW adres serwisu i fraze to w wolnej chwili w weekend rzucę okiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności