Skocz do zawartości

Strony jak webarchive

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie jakieś strony, które same robią archiwizację stron? coś jak wayback.archive.org?

Pilnie potrzebuję przywrócić stronę, ale wydaje mi się, że zgubiłem ostatniego backupa.. ;/

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Sporo serwisów jest wymienionych tutaj:

https://en.wikipedia.org/wiki/Web_archiving

Ale chyba tylko Internet Archive "samo z siebie" archiwizuje strony, reszta robi to na żądanie.

Xemix, uratowałeś mnie dzięki.

Klient robił zmiany na stronie i kreator (to nie mój pomysł) część kodu wywalił, w tym description itd., a ja byłem pewien, że mam backupa, jednak ten zaginął w akcji.

penguins.jpg

A nie próbowałeś tego backupa odzyskać jakimś programem typu PC Inspector File Recovery, Recuva, itd? (o ile faktycznie go miałeś :P )

Nie, nie usunął bym go fizycznie, ew. nagrał na dvd czy coś.

Znalazł się, ale nie byłem pewien czy to on. Wydawało mi się, że jeszcze robiłem minimalne korekty, ale to było urojenie.

Sam się teraz złapałem na tym, że zamiast dokończyć coś, rozpocząłem mały test i o nim zapomniałem kodując sobie w głowie, że już skończyłem.

Ale to i dobrze, bo test się powiódł i wynik był lepszy ;)

penguins.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności