Skocz do zawartości

[Startup] Generator tekstów – Simico SEO Mixer

Simico

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zapraszam do pobierania update.

Poświęciłem więcej uwagi na rozwinięcie algorytmów generujących wyniki, oto zmiany:

- Wszystkie wyniki - rozszerzyłem maksymalną liczbę do 999 999 999 999 999 999

- W miejsce generowania inteligentnego pojawiły się dwa nowe algorytmy:

- Wybrane - bierze pod uwagę liczbę wprowadzonych synonimów oraz sam tekst

- Rzadkie - bazuje na liczbie wprowadzonych synonimów

- W Zapisz jako... dostępny jest format zespinowany

- Dodałem gadżety: podawanie długości zaznaczenia oraz liczby wpisanych synonimów.

Miłej pracy z programem!

Import także będzie. W pierwszej kolejności wolałem dopracować algorytmy generujące.

Automatyczne dodawanie do bazy działa od samego początku, z tym, że z plikami projektu. Czyli otwierasz czyjś plik i synonimy z niego uzupełniają/dodają się do bazy. Import będzie miał te same właściwości (następny update).

• 4 tygodnie później...

Na update poświęciłem tym razem więcej czasu. Głównie za sprawą ulepszeń w algorytmach losujących, tj. zwiększyła się różnica pomiędzy tekstami wynikowymi.

Jest też opcja importu tekstu zespinowanego - jako jeden z filtrów polecenia Otwórz.

Zapraszam do pobierania i wyrażania opinii i sugestii.

• 3 miesiące temu...

Pytanie w jakiej formie ma być ten tekst?

Próbuję wgrać plik txt w układzie {słowo|słowo2|słowo3} i wyrzuca błąd podczas otwierania pliku...

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

• 2 tygodnie później...

Chętnie kupię komercyjną wersję, ale - przydała by się funkcja, pozwalająca "auto synonimizowanie" tesktów. Tak jak jest to np. w Publikerze, kliasz przycisk "{}" i program sam wyszukuje i wstawia synonimy. Nie trzeba samemu każdego słowa stawiać, plus oczywiście import :)

Tanie odnowienia domen! dactive.pl
Domeny *.pl za 69,99 zł, *com za 48,69 zł, com.pl za 56,30 zł - netto
Przy większej liczbie odnowień, możliwość negocjacji cen.

• 1 miesiąc temu...

Po kilku miesiącach użytkowania programu mogę śmiało stwierdzić, że to dobry wybór. Jest jednak kilka rzeczy, które moim zdaniem warte byłyby uwagi...

1. generowanie tekstu - dobrze by było aby po wyborze stopnia unikalności jaki ma być wygenerowany pojawiały się wszystkie wyniki na jednej stronie, w tej chwili każdy jest na osobne i trzeba kopiować pojedynczo do Worda...przy 15 to nie problem ale przy 120 zaczyna zabierać trochę czasu:)

2. coś co jest bardzo przydatne np w Seo Light, dobierając synonimy do tekstu automatycznie pokazują nam się widełki określające liczbę zzs najdłuższego i najkrótszego tekstu, podczas synonimizacji, szczególnie jeżeli dotyczy ona całych zdań, członów zdań, ta rozpiętość jest spora i może się okazać, że piszemy tekst, który ma min 500 zzs a po synonimizacji część wychodzi poniżej 500 zzs, bieżący licznik pozwoliłby nam bardziej kontrolować tą liczbę znaków.

Na chwile obecną to tyle z mojej strony:)

Pozdrawiam

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Jak 4 posty wyżej - brakuje automatycznej synonimizacji tekstu na podstawie samodzielnie utworzonej bazy synonimów.

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

albo wam to nie przeszkadza albo ja nie wiem jak to zrobić, ale nie widzę możliwości wstawienia podwójnego zagnieżdżenia

chodzi mi o coś takiego:

Tekst: "Nie każda osoba ma czerwonego psa" i do całego zwrotu dodaję synonimy "nie każdy człowiek ma czerwonego psa" "nie każdy z ludzi ma czerwonego psa" i już nie mogę dodać dodatkowego synonimu np do słowa "czerwonego" czy "posiada" żeby wyszło {Nie każda osoba ma {czerwonego|zielonego} psa|nie każdy człowiek {ma|posiada} czerwonego psa}

Po drugie nie wiem jak to technicznie jest wykonalne ale powinien na początku zdania program sam wstawiać wielką literę.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

No cóż... Muszę niestety potwierdzić. Brak podwójnego zagnieżdżenia. Ja osobiście nie stosuję ale wiele osób tak.

• 2 tygodnie później...

Wybaczcie tak długą nieobecność na forum. W tym czasie kompletnie przebudowałem własną witrynę.

Ale do rzeczy.

Dzięki za cenne uwagi. Seoskryba, rzeczywiście wkradł się błąd w imporcie formatu z nawiasami. Zanim wyjdzie następna oficjalna wersja udostępniam bugfixa:

https://www.simico.pl/setupsse_1.1.3_rc1.exe

Automatyczna synonimizacja oraz zagnieżdżanie synonimów to najczęściej pojawiające się pytania od użytkowników. Nie zamierzam tego ignorować, a to znaczy, że najwyższa pora to zrealizować.

Import formatu z nawiasami akceptuje zagnieżdżone synonimy. Przekształca je na jednopoziomowe bez straty informacji, czyli zamienia {a|b{c|d}} na {a|bc|bd}.

W najbliższym wydaniu pojawi się funkcja importu i eksportu bazy synonimów. W ten sposób będzie można użyć już posiadanych, albo opensourcowych baz.

Pomysł prognozowania zzs w wynikach bardzo mi się podoba. Na pewno wprowadzę do programu.

• 1 miesiąc temu...

I zastanów się koniecznie sposobem wyświetlania wygenerowanych tekstów. W tej chwili jest osobne okno Wyniki ale niestety teksty nie są wszystkie razem tylko każdy osobno. Kopiując je do txt nie mogę skopiować na raz wszystkich tylko każdy tekst z osobna. Zajmuje to naprawdę sporo czasu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności