malytyrion Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Hej. Mam rozpracowaną linię obrony przed stowarzyszeniami i pseudo obrońcami praw konsumentów gdy otrzymacie pozew o klauzule niedozwolone (oczywiście nie w każdym przypadku się to udaje). Jeżeli ktoś potrzebuję pomocy proszę o kontakt: fmichus@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 @malytyrion a nie lepiej i łatwiej opisać to tutaj? dla potomnych.. Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 mcmagik - albo to jakaś tajna linia obrony o której nie powinni wiedzieć skarżący, albo malytyrion chce coś na tym zarobić, albo to zwykły lans ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KataLogi.co Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Osoby poszkodowane przez tych darmozjadów z Tarnowa powinny się złożyć na dobych pozycjonerów plus osoby zajmujące się marketingiem szeptanym i zepsuć ich reputacje zaczynając od social media. Chyba razem będziecie mieli większą siłe niż kilku cwaniaków . A jak akcja wam sie uda to sami wam anulują takie pozwy. A na pewno jest to jakaś pseudo kancelaria skoro takimi sprawami się muszą zajmować To jest takie moje prywatne zdanie i ja na waszym miejscu bym tak zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malytyrion Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Żaden lans. Ale upubliczniając stratęgię obrony przestaje ona być jakąkolwiek obroną. Wszystkich pozwów w sądzie ochrony konkurencji i konsumentów w samym roku 2012 jest już ponad 10 tyś, więc nie można wszystkich spraw traktować jednako. Obrońcy praw konsumentów stosują różniące się od siebie wzory pozwów więc do każdego należy się odnieść inaczej. Wyobraźcie sobie jaką kasę robią ci ludzie jeśli choćby 3/4 z tych pozwów kończy się przegraną podmiotu handlującego w necie który zaniedbał sprawę regulaminu. Jeżeli rzeczywiście otrzymaleś pozew o klauzule niedozozwolone to zapraszam z pytaniem na fmichus@o2.pl zobaczymy co się da zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malytyrion Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Mam dobre wieści dla wszystkich którzy zostali pozwani przez stowarzyszenia - a spóźnili się i nie wnieśli sensownej odpowiedzi na pozew. Jest naprawdę spora szansa na wygranie w postępowaniu apelacyjnym. Dziś dostałem orzeczenie sądu ochrony konkurencji i konsumentów potwierdzające że jeden ze sposobów obrony jaki przyjąłem jest skuteczny. Własnie teraz zapadają wyroki na w sprawach wniesionych w połowie 2012r - trzeba tylko dopilnować sprawy i wnieść w tygodniowym terminie od wyroku (najpewniej data rozprawy) wniosek o sporządzenie uzasadnienia i doręczenie. Sąd nikogo nie poinformuje o wydanym wyroku, jedynie o terminie rozprawy. Potrzebna pomoc to zapraszam: fmichus@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4play Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Może byś po prostu opisał tą linie obrony w poście. Taki kontakt mailowy (jeszcze na darmową skrzynkę) jest średnio wiarygodny. Filmy animowane typu explainer video. Malowanie przy winie i najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teknoid Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 uwaga ' malytyrion ' to [ nierzetelny partner ], chce 200zł za pomoc, i to nic nie gwarantując Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herkules Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Warto sprawdzić swój regulamin tutaj https://klauzuleniedozwolone.pl/ oraz skorzystać z alternatywy takiej jak to https://e-prawnik.pl/przyjazny-regulamin/regulamin.html (nie mam doświadczenia z tą opcją ale z nimi tak) Miłego dnia Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucci Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 A co w przypadku gdy sklep prowadzi sprzedaż tylko i wyłącznie podmiotom gospodarczym? Czy to też problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mofito Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Wszystko zależy od regulaminu. Teoretycznie jeli sprzedaz jest tylko dla PG to sprawa w sądzie jest wygrana. Jeli jesteś tylko w stanie to udowodnić. Najnowsze informacje numizmatyczne tylko w monety news. Również dla inwestorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucci Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Sprzedaż tzw konsumentom w internecie to zaczyna być głupotą, sprzedawca nie ma praktycznie żadnych praw, a konsument wymyśla bzdury. Dziwie się czasami jak funkcjonują potężne sklepy w sieci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malytyrion Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Małytyrion broni swego imienia. Niestety jestem zmuszony się bronić. Zgłosił się do mnie p. "teknoid" z prośbą o pomoc, gdyż został wezwany na rozprawy w 3 sprawach o stosowanie klauzul z powództwa osławionego executio. Pół dnia korespondowałem z szanownym p. "teknoid" i tłumaczyłem na czym polegają sprawy przed sądem ochrony konkurencji i konsumentów. Gdy zaproponowałem pomoc prawną za jedyne 200 zł p. "teknoid" zażądał pisemnego zobowiązania do pokrycia kosztów sądowych w przypadku przegranej oraz kopii dokumentów bankowych posiadanego konta - tj. w sumie ok 6 tyś kosztów - na co oczywiście się nie zgodziłem. W nagrodzę za poświęcony czas i wiedzę usłyszałem parę wyzwisk i oczywiście "zupełnie za darmo i publicznie" obsmarowany na forum. Wyjaśniam, usługi prawne to nie wyrobnictwo łopatą, prawnik (jak i lekarz) nie zobowiąże się za poniesienie ryzyka cudzej działalności i biznesu - ale jego obowiązkiem jest wykonać usługę najlepiej jak potrafi. Jeżeli komuś nie podoba się lekarz / prawnik to sobie szuka innego - albo pomaga sobie sam. Rozmówca nie zadał sobie najmniejszego trudu by ze mną porozmawiać telefonicznie, bym mógł rozwiać jego wątpliwości, ewentualnie podać kontakt do firm którym pomogłem celem sprawdzenia mojej kwalifikacji i rzetelności. Moi drodzy jestem w stanie podzielić się moją wiedzą nieodpłatnie, jeżeli jest potrzeba sporządzenia pisma procesowego lub poprowadzenia sprawy - jestem to gotów zrobić za naprawdę nie wyszukana kwotę - ale zwykłego buractwa nie toleruje i tolerować nie będę. Wszelkie wątpliwości dotyczące spraw o klazule jestem gotowy wyjaśnić każdej kulturalnej osobie na kontakt: fmichus@o2.pl malyrytion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansenator Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 W dniu 3.04.2013 o 08:33, teknoid napisał(a): chce 200zł za pomoc, i to nic nie gwarantując A jakie gwarancje da Ci adwokat za 2 tys. na przykład?. Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mofito Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Da fachwą obługę. A co może dać anonimowa osoba z forum? Najnowsze informacje numizmatyczne tylko w monety news. Również dla inwestorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.