Skocz do zawartości

Kolejne pozwy za klauzule niedozwolone w regulaminach

goral605

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@malytyrion a nie lepiej i łatwiej opisać to tutaj? dla potomnych..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Osoby poszkodowane przez tych darmozjadów z Tarnowa powinny się złożyć na dobych pozycjonerów plus osoby zajmujące się marketingiem szeptanym i zepsuć ich reputacje zaczynając od social media. Chyba razem będziecie mieli większą siłe niż kilku cwaniaków . A jak akcja wam sie uda to sami wam anulują takie pozwy. A na pewno jest to jakaś pseudo kancelaria skoro takimi sprawami się muszą zajmować :)

To jest takie moje prywatne zdanie i ja na waszym miejscu bym tak zrobił.

Żaden lans. Ale upubliczniając stratęgię obrony przestaje ona być jakąkolwiek obroną. Wszystkich pozwów w sądzie ochrony konkurencji i konsumentów w samym roku 2012 jest już ponad 10 tyś, więc nie można wszystkich spraw traktować jednako. Obrońcy praw konsumentów stosują różniące się od siebie wzory pozwów więc do każdego należy się odnieść inaczej. Wyobraźcie sobie jaką kasę robią ci ludzie jeśli choćby 3/4 z tych pozwów kończy się przegraną podmiotu handlującego w necie który zaniedbał sprawę regulaminu.

Jeżeli rzeczywiście otrzymaleś pozew o klauzule niedozozwolone to zapraszam z pytaniem na fmichus@o2.pl zobaczymy co się da zrobić.

• 3 miesiące temu...

Mam dobre wieści dla wszystkich którzy zostali pozwani przez stowarzyszenia - a spóźnili się i nie wnieśli sensownej odpowiedzi na pozew. Jest naprawdę spora szansa na wygranie w postępowaniu apelacyjnym. Dziś dostałem orzeczenie sądu ochrony konkurencji i konsumentów potwierdzające że jeden ze sposobów obrony jaki przyjąłem jest skuteczny. Własnie teraz zapadają wyroki na w sprawach wniesionych w połowie 2012r - trzeba tylko dopilnować sprawy i wnieść w tygodniowym terminie od wyroku (najpewniej data rozprawy) wniosek o sporządzenie uzasadnienia i doręczenie. Sąd nikogo nie poinformuje o wydanym wyroku, jedynie o terminie rozprawy. Potrzebna pomoc to zapraszam: fmichus@o2.pl

Może byś po prostu opisał tą linie obrony w poście. Taki kontakt mailowy (jeszcze na darmową skrzynkę) jest średnio wiarygodny.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

• 2 tygodnie później...

Warto sprawdzić swój regulamin tutaj

https://klauzuleniedozwolone.pl/

oraz skorzystać z alternatywy takiej jak to

https://e-prawnik.pl/przyjazny-regulamin/regulamin.html (nie mam doświadczenia z tą opcją ale z nimi tak)

Miłego dnia

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Małytyrion broni swego imienia.

Niestety jestem zmuszony się bronić.

Zgłosił się do mnie p. "teknoid" z prośbą o pomoc, gdyż został wezwany na rozprawy w 3 sprawach o stosowanie klauzul z powództwa osławionego executio.

Pół dnia korespondowałem z szanownym p. "teknoid" i tłumaczyłem na czym polegają sprawy przed sądem ochrony konkurencji i konsumentów. Gdy zaproponowałem pomoc prawną za jedyne 200 zł p. "teknoid" zażądał pisemnego zobowiązania do pokrycia kosztów sądowych w przypadku przegranej oraz kopii dokumentów bankowych posiadanego konta - tj. w sumie ok 6 tyś kosztów - na co oczywiście się nie zgodziłem.

W nagrodzę za poświęcony czas i wiedzę usłyszałem parę wyzwisk i oczywiście "zupełnie za darmo i publicznie" obsmarowany na forum.

Wyjaśniam, usługi prawne to nie wyrobnictwo łopatą, prawnik (jak i lekarz) nie zobowiąże się za poniesienie ryzyka cudzej działalności i biznesu - ale jego obowiązkiem jest wykonać usługę najlepiej jak potrafi. Jeżeli komuś nie podoba się lekarz / prawnik to sobie szuka innego - albo pomaga sobie sam.

Rozmówca nie zadał sobie najmniejszego trudu by ze mną porozmawiać telefonicznie, bym mógł rozwiać jego wątpliwości, ewentualnie podać kontakt do firm którym pomogłem celem sprawdzenia mojej kwalifikacji i rzetelności.

Moi drodzy jestem w stanie podzielić się moją wiedzą nieodpłatnie, jeżeli jest potrzeba sporządzenia pisma procesowego lub poprowadzenia sprawy - jestem to gotów zrobić za naprawdę nie wyszukana kwotę

- ale zwykłego buractwa nie toleruje i tolerować nie będę.

Wszelkie wątpliwości dotyczące spraw o klazule jestem gotowy wyjaśnić każdej kulturalnej osobie na kontakt: fmichus@o2.pl

malyrytion

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności