Skocz do zawartości

Kolejne pozwy za klauzule niedozwolone w regulaminach

goral605

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie ma czegoś takiego jak gwarancja pozycji w serpach - również nie ma czegoś takiego jak gwarancja wygranej sprawy sadowej :) proste - albo wygrasz i masz koszty zwrócone albo przegrasz i tych kosztów nie masz i jeszcze dopłacisz - proste. jak sobie kolega chce gwarancji niech podpisze umowę sam ze sobą.

Na ile rozumiem ktoś komuś poświęcił kupę czasu nie wziął grosza a pajac mu naubliżał - nic tylko się cieszyć... mnei by odechciało się udzielania darmowych porad po czymś takim (choć jeszcze mnie to nie spotkało).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 miesiące temu...

Po zapoznaniu się z setkami dokumentów, ustawami krajowymi i dyrektywami wspólnotowymi, decyzjami UOKiK, opiniami autorytetów prawniczych i orzeczeniami sądów stwierdzam, że regulaminu sklepu internetowego nie można napisać perfekcyjnie. Nie ma znaczenia czy piesze go Kowalski zajmujący się sprzedażą, np. obuwia, czy wielka korporacja jak, np. „Polkomtel”, gdzie z pewnością pracują dobrzy prawnicy – patrz : https://www.uokik.gov...p?tag=polkomtel

Nie stresujcie się, to nie Wy – sprzedawcy – jesteście nieudolni, ale skomplikowane prawo, które sami stworzyliśmy aby nas chroniło.

Osobie, która pokaże mi poprawnie skonstruowany regulamin sklepu internetowego będę winien przysługę. Nie ma znaczenia czy regulamin pisał prawnik, zespół prawników czy sam przedsiębiorca. Umówmy się jednak, że jeżeli znajdę jeden błąd, dalej nie będę sprawdzał, ale informację o błędzie wyślę e-mailem.

Myślę, że do miesiąca uda mi się uruchomić stronę, gdzie przedstawię algorytm (instrukcję) pozwalający na samodzielne opracowanie regulaminu sklepu. Osoby, które dostały pozwy skorzystają z algorytmu są darmo. Czy będzie perfekcyjny? - zobaczymy.

analityk.nawigator@gmail.com

• 7 miesięcy temu...

Dobre wiadomości dla wszystkich pozwanych ostatnio o stosowanie niedozwolonych klauzul w regulaminach. Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów w W-wie diametralnie zmienił nastawienie do pozywanych niewielkich podmiotów które funkcjonują w naszej sieci. Orzecznictwo jest zdecydowanie teraz dla nich łaskawsze.

Dlatego koniecznie nie odkładajcie tych spraw "na półkę" tylko piszcie odpowiedzi na pozwy.

Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy przy napisaniu takiego pisma to zapraszam: fmichus@o2.pl

Mam sporą bazę korzystnych wyroków oraz doświadczenie w postępowaniach przed tym sądem.

@malytyrion znowu ten agro-szemrany? Twoją pomoc gwarantuje zubożenie portfela o 200 - nic ponadto.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności