Skocz do zawartości

CRON - tworzenie subdomen

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

Tworzenie domen z poziomu crona - dawno większego nonsensu nie słyszałem :zeby:

Ale technicznie jest to możliwe o ile ma się dostęp do powłoki SSH np na VPS, konfiguracji serwera HTTP nie koniecznie apache .... wtedy możesz tworzyć dowolne virtualhosty.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja wiem czy nonsens.... chociaż fajnie by było się dowiedzieć dlaczego akurat z crona, powód może być ciekawy :) Jeżeli to ma być masowe stworzenie domen na podstawie listy to cron tutaj za bardzo nie jest potrzebny tylko po prostu jakiś skrypt który tego dokona na żądanie.

W zasadzie można to zrobić przez panel DA, więc dostępu do powłoki nie potrzeba.

Potrzeba tylko napisać skrypt np w PHP który wykona następujące operacje :

- zaloguje się;

- wyśle dane post pod adres podany jako odbiorca formularza tworzącego subdomeny.

Uruchamianie takiego skryptu z crona to już "pikuś" :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności