Skocz do zawartości

Czy mały ma szanse?

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mały ma szanse?
Mały ma szanse;)

Kiedyś jedna moja kochanka mówiła ze faceci co ciągle mówią ze rozmiar niema znaczenia zawsze maja małego. Tak i ty wymyślasz jakieś ułożenie plany działania inne bełkoty. W SEO jak i w realnym życiu wygrywa silniejszy. A bajeczki o tajnych wymyślonych planach działania to zostaw nie dla PIO, ty sredni iloraz inteligencji użytkowników PIO (mimo licznych trolli co zaniżają statystyki) i tak jest wyższy jak średni krajowy :D

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a tym czasie inni zbierają śmietankę i zostaje tylko maślanka....

Jak się nie ma co się chce... To się lubi co się ma... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Tu nie chodzi o szanse na wypozycjonowanie takich fraz, tylko o spryt i odrobinę myślenia. Pozycjonowanie fraz ogólnych i bardzo obleganych mija się z celem, a przy odrobinie sprytu można osiągnąć o wiele lepsze efekty znacznie mniejszym nakładem pracy! ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Sprytem to można maślankę osiągnąć... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

sporo cierpliwości i wytrwałości.

a tym czasie inni zbierają śmietankę i zostaje tylko maślanka....

@Max true, true, true.

Przestańcie pieprzyć o jakiś cierpliwościach i wytrwałościach bo zaraz pomyśle, że na tym polega SEO. Teraz SEO to BIZNES przez duże B i wygrywa ten, który dostosowuje się szybciej do zmian niż konkurencja. Nie da sie topowych fraz zrobić cierpliwością i wytrwałością, potrzebna jest kasa na to i tego nikt nie zmieni.

Są szkolenia, kursy, książki i mnóstwo darmowej wiedzy w internecie.

Niestety ta wiedza to często głupoty i powtarzanie stereotypów. Jest takich dwóch specjalistów od kursów online, którzy byli już opisywani na forum :)

Możesz zrobić tak: postaw małe zaplecze i na nim się ucz, jak uda ci się coś osiągnąć z zapleczem, przekładaj pomysły na stronę docelową.

Wiem, że powinienem zacząc od zaplecza i tak też zrobię. Dzięki za radę:-) Na razie zbieram wiedzę i uczę się na stawianiu darmowych blogów. Jak uzbiera sie trochę kasy to zacznę stawiać zaplecze na płatnym hostingu i własnej domenie.

chcę też skorzystać z jakiegoś konkretnego szkolenia, które pomoże mi uniknąc niepotrzebnych błędów i pomoże szybciej ruszyć z zapleczem. Nie ma co wyważać otwartych dźwi.

Może możecie coś polecić:-)

@autor tematu

To tak jakbyś zapytał na forum NASA, czy mam szansę zbudować kosmodrom, mając zepsutą pralkę i kilka desek.

Rozumiem że pytanie w gruncie rzeczy sprowadza się do: 'czy mogę robić niezłą kasiorę, nie mając budżetu, jedynie samozaparcie'. Otóż nie, budżet i pomysł to podstawa.

Czy waszym zdaniem przecietny Kowalski ma szanse na wypozycjonowanie strony na trudne frazy takie jak: kredyty, ubezpieczenia, nieruchomości, itp

Odpowiem na przykładzie.

Mam kiosk z gazetami w Pipidówie Małej- mam szansę zrobić sieć supermarketów konkurencyjną do Tesco? Mam. Jaką? Małą.

A ile stron wypozycjonował @Eryk? Na jakie frazy, jakie pozycje? Czyli w przykładzie powinno być:

Chcę założyć kiosk z gazetami w Pipidówie Małej...

e: Kikas mnie ubiegł (nie zajrzałem na drugą stronę tematu) ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Eryk, tu nie chodzi o to by Ci dowalić jakimś tekstem. Pomyśl- goście z podanych przez Ciebie fraz trzepią kasę. Co robią gdy pozycje im spadają? Inwestują kasę. I wracają na wcześniejsze pozycje by dalej robić hajs. Tam nie ma przypadków i fartów.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Eryk, tu nie chodzi o to by Ci dowalić jakimś tekstem. Pomyśl- goście z podanych przez Ciebie fraz trzepią kasę. Co robią gdy pozycje im spadają? Inwestują kasę. I wracają na wcześniejsze pozycje by dalej robić hajs. Tam nie ma przypadków i fartów.

Wcale nie odbieram wypowiedzi innych jako atak na moją osobę. Cenię sobie rady i wypowiedzi bardziej doświadczonych kolegów jak i osób, które są chętne podyskutować na ten temat.

Pisząc o tym, że dam znać jak mi idzie chce powiedzieć, że podzielę się doświadczeniami z pola walki i wcale nie uważam, że się zdołam przebić przez konkurencję, ale chcę nauczyć się pozycjonowania i powalczyć o dobre pozycje w Google.

Postanowiłem działać w programach partnerskich z branży finansowej i stąd mój pomysł na stawianie serwisów o kredytach, ubezpieczeniach, kontach bankowych itd., a wiadomo, że jeśli serwisy mają zarabiać to muszą być odpowiednio wypozycjonowane.

Raczej nie będę rzucał się na słowa kluczowe typu kredyt, czy ubezpieczenia bo faktycznie nie wygram raczej z kimś kto ma kasy jak lodu. Chciałem jednak poznać zdanie innych na ten temat. Serwisy będę pozycjonował na długi ogon chociaż wiem, że i tak będzie ciężko ale zawsze łatwiej niż na bardzo oblegane słowa kluczowe i frazy.

Wiedze mozna zdobyć. Żaden problem się nauczyć pozycjonowania. Są szkolenia, kursy, książki i mnóstwo darmowej wiedzy w internecie. Gorzej z kasą. Kilka tysięcy się znajdzie, ale to pryszcz w porównaniu z kapitałem jakim dysponuja duże firmy.

Z książek, ogólno dostępnych kursów, i szkoleń, dowiesz się podstaw, ale po ostatnich zmianach algorytmu google, nawet łatwych fraz nie wypozycjonujesz.

Jeżeli chodzi o PiO to po zmianach algorytmu nikt jeszcze nie napisał niczego wartościowego, same ogólniki. Jednym z powodów tego, jest fakt że pracownicy google siedzą na PiO, i jeżeli ktoś wypisuje skuteczne techniki pozycjonowania, algorytm G się zmienia, i te techniki już nie są skuteczne.

Sam się nie nauczysz pozycjonowania, kiedyś to było możliwe, teraz już nie. Wiem to stąd że ja sam uczyłem się pozycjonowania, już udawało mi się wciskać w topy frazy ogólnopolskie, aż tu nadszedł pingwin, później reszta, i moja wiedza stała się bezwartościowa.

Teraz jestem na szkoleniu u Kojotka, i znów moje stronki powoli wchodzą w topy, ale niestety koszt szkolenia to 5000zł :(

Możesz też dać ogłoszenie na PiO że szukasz osoby która cię podszkoli, penie weźmie z 1000zł, ale będziesz coś wiedział przynajmniej.

Sam sie nie ucz szkoda czasu, nie ma nigdzie dobrej wiedzy, z której mógłbyś skorzystać.

P.S.

Czasami nie idź na szkolenie do Pawła Krzyworączki z pozycjonowania, facet gó**o wie, a uczy tego.

Czasami nie idź na szkolenie do Pawła Krzyworączki z pozycjonowania, facet gó**o wie, a uczy tego.

Jeśli chodzi o szkolenia Pawła Krzyworączki to dyskutowałbym na ten temat. Gość ma bardzo zdrowe i uczciwe podejście do biznesu, a co za tym idzie jego szkolenia są konkretne i na temat. Żadnego wodolejstwa. Czytam jego bloga, zaglądam na forum, korzystam z darmowych kursów i wszędzie znajduje mnóstwo praktycznej wiedzy. Kupiłem szkolenie '' Tajemnice ebiznesu'' i jestem zadowolony. Nawet przez myśl mi nie przeszło żeby zażądać zwrotu pieniędzy bo odwalił naprawdę kawał dobrej roboty.

Sam w stosunkowo krótkim czasie wykreował się na eksperta od marketingu internetowego i dołączył do elity osób, które robią ebiznes w Polskim internecie. Świetnie sobie radzi z pozycjonowaniem własnych stron i serwisów, a więc myślę, że coś wie na ten temat ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności