Skocz do zawartości

wypadki w rosji

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

już nie przesadzajcie z tym "alkoholizmem" na wschodzie, widział ktoś jak Szwedzi z promu wyjeżdżają ?

ja kiedyś za młodu jechałem autostopem po Niemczech, mało który kierowca JADĄC autem odmówił napić się polskiej wódki,

powtórzę: jadąc czyli kierując.

Nie wiem jak tam u Ciebie Max, ale na studiach miałem okazję popijać z Ukraincami, to im wielkość kieliszka nie pasowało, bo za duży,

a będąc w Niemczech miałem okazje pić z muzułmanami (Algieria, Liban) i wóda im wchodziła lepiej niż woda.

Nie ma co szufladkować, w każdym narodzie są tacy co wypiją ćwiare i zgon, a są tacy co po beczce czekają na następną.

W USA takich lumpików są stada, na byle jakim filmie widać sceny jak goście popijają z butli opakowanej papierową torbą, chyba nikt nie myśli że tam jest mleko ? :)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

@slawus - nie odbieraj Polakom mistrzostwa wszech czasów... To my rządzimy... I nas nie dogoniat... Tu link...

14,8 promila alkoholu we krwi Tadeusza S.

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

ale to tylko dlatego pewnie że w Rosji owszem w każdym samochodzie rejestrator ruchu jest,

ale im głębiej w kraj tym mniej alkomatów nawet na posterunkach milicji, hehehe

może "oficjalny" rekord jest polski, ale nie wierzę że gdzieś tam na Syberii Ci co z niedźwiedziami popijają nie maja lepszych rekordów :zeby:

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

• 10 miesięcy temu...

SzlafRock a tow CCCP było mega dziwnie :D teraz to jest ciekawsze :D Masz racje zęby poznać kraj tzreba w gleb lądu się zapuścić.

Co do alkoholizmu masz racje, niestety nie każdy ma umiar i nie kady potrafi pic. Spora cześć społeczeństwa jest zniszczona. Ale zabronić Rosjanom pic to jak zabrać zezwolenia na broń Amerykanom, jest to nie realne. mcmagik dziękuje, właśnie na jesień jeszcze muszę parę lekcji wzięć właśnie w pisaniu bo na komputerze to jedno, zawsze na czerwono podkreślane błędy, na papierze już gorzej, ale jak się chce to się nauczę. Język Polski aż taki ciężki nie jest szczególnie dla narodowości słowiańskich.

To komunizm zniszczył społeczeństwo także Rosji. Wszechobecność alko to podstawa komunizmu. To także widać w Polsce. Komunizm potrzebuje masy robotników bo jest nie efektywny. Jak jest masa robotników to trzeba nimi rządzić. Najłatwiej się to robi gdy masz bandę bez zasad i moralności.

Dla tego komunizm =brak zasad i etyki=> powszechny alkoholizm.

Nie wiem czy wiesz ale nigdy komunizmu nie było w żadnym kraju, był cel " budowa komunizmu" ale komunizmu nie było. Wiec nie wiem o czym gadasz.

Odrobinę zmodyfikowany socjalizm dzisiaj w Chinach i cały świat ich całuje w tyłek włącznie z Hamburgerami, Wiec nie opowiadaj o braku etyki, bo nie żyłeś tam i nie wiesz. Etyka była chybiona ale była, również byli zasady. Ogolenie nie wywołuj mnie do tablicy bo nie masz podstaw merytorycznych do dyskutowania o Rosji bo tam nie mieszkałeś.

Nie ulega wątpliwości że poprzedni ustrój był szkodliwy, ale szkolnictwo, służba zdrowia i cały socjal był na takim poziomie do którego inne kraje nigdy nie dojdą. Zwykły chłopak z wioski na Syberii mógł studiować na uniwersytecie w Moskwie jak tylko zda egzaminy, dodatkowo każdy student dostawał (stypendysta) ok 50% średniej krajowej jak miałeś oceny 5-4, i ok 30% reszta studentów. Na takie pieniędzy można było studiować i nawet na piwo zostawało ( niektórym nawet zostawało aby pomoc rodzinie bo akademiki i wyżywienie było darmowe). Po studiach miałeś zapewniona prace ale nie na zmywaku po ok 5-10 latach dostawało się mieszkanie za darmo, w przypadku wojskowych miałeś zapewnione mieszkanie i prace dla zony od razu. Czy teraz zwykły student ( pomijam fak ze jak nie masz kasy to możesz być megazdolnym ale i tak niema co liczyć na studia) może liczyć na prace w zawodzie i na darmowe mieszkanie nawet po 10 latach? Kredyt hipoteczny na 30 lat tez dla takiego studenta jest nieosiągalny.

Służba zdrowia również była ogólnie dostępna bez kolejek jakich kol wiek. Nie mówię już o tym że za to że nie pracujesz można było dostać się do wiezienia. A teraz jest cala rzesza ludzi co woli socjal od pracy.

Ogólnie największy problem post-sowieckich krajów i Rosji to to ze z poprzedniego ustroju nie przynieśli do obecnego tego co było najlepsze

edukacja, socjal, służba zdrowia, priorytetowy rozwój własnego przemysłu ( w przypadku Rosji oni przynajmniej nie sprzedawali przemysł ale swoim obywatelom, a są cale gałęzi gospodarki co dalej państwowe) i td.

EOT.

Nie wiem czy wiesz ale nigdy komunizmu nie było w żadnym kraju, był cel " budowa komunizmu" ale komunizmu nie było.

Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę. ZSRR z KPZR na czele to jeden z wielu przykładów komunizmu na świecie. :)

Owszem, socjal był. Komuniści wybielali się i mówili o sobie, że są socjalistami. Rozbuchany socjal wziął swoje żniwo na początku lat 90 ubiegłego wieku.

Co do prywatyzacji po upadku ZSRR (w zasadzie prywatyzacja rozpoczęła się jeszcze za istnienia ZSRR), to napiszę tylko, że był to precedens na skalę światową. W żadnym innym kraju nie przeprowadzono prywatyzacji w taki sposób. Tworem prywatyzacji sa oligarchowie czyli połączenie biznesu z polityką ze wszystkimi skutkami. szczególnie jest to widoczne teraz gdy przy władzy jest ten kto jest. ;)

Takie jest moje zdanie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeśli chodzi o samo sformułowanie komunizmu to jest to przeciecz w książkach które musiałem przeczytać mówię o pracach Marksa i Lenina. Na pewno w żadnym kraju nie byli ustroju określonego jako komunizm. To ze była partia komunistyczna nie znaczę ze był ustrój komunistyczny. W ustroju komunistycznym nie miało być pieniędzy :D nu i reszta utopijnych rzeczy. Tak jak mowie czytałem bo musiałem, ale jest to zbór utopijnych bredni. Co do prywatyzacji imienia byłego CCCP i oligarchów to to i tak lepiej jak zniszczenie całkowicie przemysłu ( schemat oluigarchowy moim zdaniem był najlepszy z możliwych). Bo główna idea unii to : kraje starej unii produkują reszta kupuje wszytko. A takim krajom jak Polska już nawet gwoździ nie opłaca się produkować, a co jakiś ciężki przemysł, lotnictwo, motoryzacja, czy budowanie statków. Wiec uważam lepiej "dzika prywatyzacja" ale majątek zostaje kontrolowany przez Państwo ( ekipa rządząca) jak sprzedanie za grosze, brak kontroli i celowe niszczenie przemysłu przez pozakrajową konkrecje.

Admin przepraszam za OF/T

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności