Skocz do zawartości

Dzisiejszy Hangout z Johnem Muellerem

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ale czy to już na 100% pewne... Bo Matt to znany ściemniacz...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tym narzedziem, z poziomu Narzędzi, będziesz, jako właściciel strony, niwelował wpływ linków na swoją stronę.

Depozycjonowanie się skończy.

Takie narzędzie, dla niewstajemniczonych, ma już Bing.

Jak już ludziska powrzucają linki jakie chcą to co stoi na przeszkodzie, żeby dalej google zrobiło z tego użytek ?

Na próbę wrzucę czyjeś zaplecze - zobaczymy co się stanie ...

Albo ja mam za wielką wyobraźnię albo Ty kolego masz klapki na oczach. Ale to nie ja jeżdżę po świecie i nie zbieram danych z niezabezpieczonych wifi i nawet nie chce mi się wymieniać co jeszcze a wszystko w imieniu $$$

Na próbę wrzucę czyjeś zaplecze - zobaczymy co się stanie ...

Ciężko będzie... Bo w GWT potrzebna jest weryfikacja strony...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Albo ja mam za wielką wyobraźnię albo Ty kolego masz klapki na oczach.

Sorry, ale wypowiadasz się na temat bez jego znajomości :). Widać, że a) nie czytałeś wpisu B) nie wiesz, co się dzieje na rynku - bo jak pisąłem Bing juz to ma.

No cóż - pozostawię to bez komentarza...

No czekam na to narzedzie w gwt .niecierpliwie , wnioskuje że skoro bing je ma to google nie będzie miało wyjścia i je będzie musiało wprowadzić.

I co znaczy zniwelowanie wpływu linków na strone ? gogole całkowicie ich nie będzie brało pod uwage czy częściowo , jesli cżesciowo to na czym ta niwelacja ma polegać? może będzie je traktowało jak linki no follow ?

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

@Kapitan SEO - ostatnio rozmawiałem z Mattem, kilka miesięcy

a propos narzędzia

Sebastainie tak szczerze - jak wyobrażasz sobie przeglądanie każdej strony, która do Ciebie linkuje?? Przecież to ogrom pracy, przy większych serwsia wręcz niemożliwe. Rotacyjnych linków się tym też raczej nie zablokuje. Coś tam może da, ale raczej to jedynie częściowe rozwiązanie, skoro linki szkodzą. Mało zaawansowany webmaster sobie prędzej krzywdę zrobi niż pomoże. Teraz dalej jak systematycznie monitorować bl i reagować za wczasu, przecież to się nie da, kto ma na to czas, trzeba by nic nie robić tylko dziennie sprawdzać czy i gdzie się pojawiły linki do naszej strony.

Linki z zewnątrz poprostu nie powinny szkodzić.....to jest błąd

Sorry, ale wypowiadasz się na temat bez jego znajomości :). Widać, że a) nie czytałeś wpisu B) nie wiesz, co się dzieje na rynku - bo jak pisąłem Bing juz to ma.

To ja też Cię wyssoruję .... Co mnie obchodzi bing. Z całego miesiąca to 1% wyszukiwań.

Dziś nikt nie pyta jak pozycjonować w bing tylko z ciekawości sprawdza wyniki i marzy a co by było gdyby bing ....

To co ma bing a co będzie miało google to mogą być dwie różne bajki. A do czego googiel sobie te dane wykorzysta to ty raczej nigdy się nie dowiesz, chyba, że jakimś cudem będziesz tam pracował.

Widać to Ty nic nie zrozumiałeś z tego co miałem do przekazania.

No cóż - pozostawię to bez komentarza...

No właśnie...było sobie darować - jeśli tak ślepo wierzysz w zapowiedzi ludzi, których teksty nigdy nie pokryły się z rzeczywistością, bo ksywy chyba im się same z niczego nie zrobiły - co nie ?

Bełkot i tyle. Na każdą akcję Google jest reakcja w postaci budowania PRu i jacy jesteśmy cacy. Dzisiaj pojawił się art na temat kary nałożonej na Google a już godzinę później jako reakcja na zły PR pojawił się art jak to cacy Google jest najlepszym pracodawcą na świecie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

a propos narzędzia

Sebastainie tak szczerze - jak wyobrażasz sobie przeglądanie każdej strony, która do Ciebie linkuje?? Przecież to ogrom pracy,

Dlatego mnie to cholernie ciekawi, jak rozwiążą - i dopóki tego nie ma, to wolę nie tracić czasu na domysły. Szkoda go na to :)

A jak - wiesz - jak np. będzie grupowanie po nazwach domen, to kilka dni i ręcznie to zrobisz.

Zakładając, że nowa strona dostała od groma linków, siedze, piję kawę, patrze, czy sa jakieś fajne stronki, jak nie - zaznaczam po 500 wyników i out

Pamiętaj, że mamy możliwość eksportu linków ustawionych po dacie dodania - wystarczy odfiltrować i wywalić np. te z ostatniego miesiąca.

Oczywiście w tym,l co napisałem, jest sporo miejsca do doczepienia - ale pytałeś, jak to sobie wyobrażam :)

Bełkot i tyle.

Bełkot tu, bełkot tam. Lubimy bełkotować :)

Trzeba próbować to składac do kupy, i tyle - BTW - słyszeliście o zapowiedzi nowego czynnika rankującego?

Google coraz bardziej kombinuje, bo inni kombinuja - to jak z producentem człogów i rakiet przeciwczołgowych wyścig ciągle trwa...

Tak, coś wspaniałego...

Siedzimy sobie codzień, blastujemy czym sie da i wybieramy linki które lepsze.

Nieważnie gdzie rumak czy scrap walnie wpisem, wytnie sie... :lol:

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Nieważnie gdzie rumak czy scrap walnie wpisem, wytnie sie... :lol:

tak to ma być według zapowiedzi - wycinasz i tyle.

Dlatego pisze, że jak to zrobią dobrze, to depozycjonowanie będzie sobie można .... nie napiszę co i gdzie. osobiście dałbym opcje "dla zaawansowanych" nieuwzględniania linków bez akceptacji. A najlepiej większej uwagi zwracanej na BL prowadzące do domeny, automatycznego wejścia bota na taką stronę, jak jest kiepska - ban - i po sprawie.Teraz młoda strona może łatwo ucierpieć - a dlaczego nie skierować tego w drugą stronę? Im więcej śmieci do Ciebie linkuje - tym szybciej te śmieci wpadają w filtr/ban. I po sprawie. Umówmy się - takimi rzeczami zajmować się będzie garstka ludzi. Im szybciej Google będzie im wycinało strony, tym będzie ich mniej.

Dlatego ja czekam na narzedzie i na razie nie wypowiadam się, co będzie mogło - bo kto już je neguje ten się trochę ośmiesza :)

Sebastian nie znam tak dobrze Narzędzi dla Webmasterów jak Ty, także nie bardzo się orientuję w możliwościach, ale no zobaczymy, w każdym razie robi się to wszystko coraz dziwniejsze i wymaga coraz większego zaangażowania w rzeczy, którymi webmaster nie powinien się przejmować i musieć tracić czasu i nerwów zamiast rozwijać swoją stronę...

..., którymi webmaster nie powinien się przejmować i musieć tracić czasu i nerwów zamiast rozwijać swoją stronę...

A wyobrażasz sobie mechanika, który naprawia np. Meganki? I zna I, a są już III? Nie ma wyjścia - jak chce zostać na rynku musi sie podszkolić :)

co będzie mogło - bo kto już je neguje ten się trochę ośmiesza

Ludzie negują i podchodzą sceptycznie do nowych rozwiązań i narzędzi G gdyż nauczeni doświadczeniem wiedzą, że to nie przyniesie nic dobrego dla nich. Jedynie tylko i wyłącznie dla G. Oni kombinują jak tu zwiększyć dochody z AdWords i zrobić narzędzie do anulowania linków. W tej właśnie kolejności. ;)

Jak wiadomo Bing ma takie narzędzie. Wyprzedziło Google, czy to możliwe?

Tu chodzi o kasę.

A co z webmasterami, którzy nie korzystają z narzędzi Google? A co ze stronami domowymi, blogami prywatnymi i tego typu witrynami? Czy zastanawiałeś się nad tym?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja osobiście czuję, że to narzędzie do niwelowania linków będzie kolejnym elementem aparatu ucisku w rzeczywistości :) Już się oni postarają, żeby wprowadzić wiele zamętu.

I wciąż pozostaje pytanie. Skoro w jakiś sposób kwalifikują dany link jako nienaturalny, to dlaczego nie mogą go wyciąć z automatu? To właśnie byłoby najlepsze dla webmasterów. Każde inne działanie to robienie na złość branży seo i tym samym dążenie do maksymalizacji zyzsków z Adwords. Koniec i kropka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności