Skocz do zawartości

Dzisiejszy Hangout z Johnem Muellerem

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

najpierw trzeba zrobić stronę dla Googla a użytkownik jest dopiero na drugim miejscu

I to właśnie jest przerażające...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

co sądzicie o tych linkach z blogroll i stopki site wide?

W tym zakresie doszło do naprawdę sporych zmian.

Nie ma konkretnej reguły, algorytm jest tak złożony że nie kieruje się jedynie określonymi regułami, raz jest tak raz inaczej, na pewno jest tam bardzo dużo czynnika losowego, jednym szkodzą innym pomagają. W sumie linki z Blogrolla to jedne z najbardziej naturalnych linków. W przypadku stopki jest wręcz przeciwnie ;).

Swoją drogą im bardzije algorytm będzie złożony tym więcej będzie kwiatków i błedów

co sądzicie o tych linkach z blogroll i stopki site wide?

W tym zakresie doszło do naprawdę sporych zmian.

Nie ma konkretnej reguły, algorytm jest tak złożony że nie kieruje się jedynie określonymi regułami, raz jest tak raz inaczej, na pewno jest tam bardzo dużo czynnika losowego, jednym szkodzą innym pomagają. W sumie linki z Blogrolla to jedne z najbardziej naturalnych linków. W przypadku stopki jest wręcz przeciwnie ;).

Swoją drogą im bardzije algorytm będzie złożony tym więcej będzie kwiatków i błedów

Zgadzam się z G.Prawda. Nie ma reguły w tym przypadku, jak zresztą i w żadnym. Jeden leci inny z jakiegoś powodu nie.

nasuwa się jeszcze jedno pytanie dotyczące tego zrzucenia ciężaru wszystkich linków na ramiona (a właściwie palce) ludzi, którzy zrobili strony i z nich świadomie czerpią korzyści (albo próbują czerpać)

{o tych co se zrobili, maja dobrą treść i nie wiedzą co to GWT nie pisze - bo to albo szczęściarze albo zaczną korzystać, albo nie - ich sprawa{

nie interesuje mnie też sposób w jaki to robią{

ich psia karma

}

}

},

co będzie jeśli nie zaznaczę?!

- tego bad linka - wydaje się to teraz piur nonsensem co? - to kolejne COŚ co niepokoi - bo ja czuję, że to nieistniejąca jeszcze parabola do "uwolnienia" linków... ;) - każda ocena - czyli kliknięcie powoduje to samo co czytałem tu o zgłoszeniach - im więcej tym bystrzejsze oko wielkiego G - jeśli milion zaznaczy, a ja nie... abstrukcja? - powiadomienie, że "zaznaczają na potęgę - zastanow się?" - ja nie chcę za google odpierniczać dobrego wyszukiwania najlepszej treści, angażować się - mam już angage -----home -> widzę (oczyma wyobraźni) jak rozwijają się usługi firm badaczy linków, które umożliwiają Klientom dbanie o "czystość" - jako dodatkowa usługa - z logowaniem na konto i usuwaniem czegopopadnie(chętnie bym się zaangażował w take away linki - o i prawie nazwa już jest :))...

z drugiej strony G może to załatwić przecież inaczej - wklej mi wszystkie linki jakie dodałeś plus poszukaj tych co ci sie podobają...

jadnak pozostają jeszcze "sygnały z sieci społecznych"

i tak w kółko

jak zwykle

wstaje myje+zeby wychodze przychodze jem oddaje jem oddaje przychodze jem oddaje myje+zeby spie

Pewnie któryś (intelektualny) dzieciak który dostał tutaj po uszach i teraz chce się "anonimowo" odgryźć. No chyba że to ktoś ze śmietanki z forum google chce odreagować.

No cóż, tak to już jest w sektach kiedy każdy ci udowadnia że tkwisz w sekcie a ty chcesz wmówić całemu światu że jest na odwrót.

Stalina też bronili i bronią do tej pory (niektórzy). Zdrowe to to nie jest ;)

Frustraci frustratami, a ja dalej czekam na odpowiedź które to linki są "nieekologiczne" (wiadomo, że nigdy tej odpowiedzi nie otrzymam) i to jest sedno sprawy - rzuca się jakieś "oskarżenia bez jakiegokolwiek" merytorycznego poparcia. Prawda jest taka, że w stosunku do SEO korpogoogle jest jak chorągiewka. Przykład poniżej odnosi się do linków w stopce, wypowiedź padła przy okazji "akcji" Sunrise System którzy pozycjonowali się stronami swoich klientów i chodziło o title linka i brak parametru nofollow (co ciekawsze pracownik google w kontekście tej sprawy nie napisał , że w przypadkach kiedy mamy do czynienia z design czy autor trzeba dawać nofollow) ;)

googlarz.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No chyba że to ktoś ze śmietanki z forum google chce odreagować.

Najlepszy współtwórca... :D

@Dr Spin - może i masz racje, ale najbardziej rozbawiło mnie, że myjek założył konto 3 lata temu i dopiero na wczoraj zostawił sobie możliwość pierwszego wpisu, który ma tylko pojechać komuś. Chyba też zaraz sobie na zapas ze 3 konta założę to za rok, dwa komuś puszczę wiąchę :)

Co w tym zabawnego?

Ukryty Tygrys... Przyczajony Smok... :)

Dobra dajcie im już spokój, bo już tak psy kupują i pokazują to całemu światu najpierw szef a dalej te co niżej szczeblem. Ja w przypadki nie wierzę. Zauważyliście że oni robią cykliczne wycieczki na PIO, tylko ciekawi w jakim celu, zęby się dowartościować? czy po-prostu nas podkurzacz? :D Jeśli to drugie to raczej mnie śmieszą ,szczególnie przypadek kiedy nie potrafią znaleźć stronę w TOP, a kiedy wszyscy inni ją tam widzą i już niema innego wyjścia to wrzucają jakiś tekst typu "zobaczymy co będzie z tą stroną za rok" :D

A myjek to jedno z tych kont o których pisałem i zadawałem pytania, ciągle wyskakują konta z hibernacji właśnie z 2009 roku pokazywałem przykłady ok 10 takich kont, a jest ich więcej. Dostałem odpowiedz że to prawdopodobnie konta co zostali założone w celu jakiegoś konkursu SEO, czy ankiety o e-webie. Nikt nic nie wie, ale non-stop takie konta wyskakują po parę latach. Mi to obojętnie, bo każdy inteligentny człowiek wie że za takim kontem kryje się ktoś mało wiarygodny, mocno tchórzliwy i sfrustrowany. Pozdrawiam serdecznie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności