Skocz do zawartości

Amber Gold

MatCreative

Rekomendowane odpowiedzi

Z głębokim zaciekawieniem otworzyłem ten temat widząc dużą liczbę postów - co za mądrości nasi forumowicze wypisali. ^_^

KNF zrobiło wszystko, co mogło - zauważyło nieprawidłowości na rynku finansowym - wydało stosowne oświadczenie. Władzy sądowniczej ani nadprzyrodzonych mocy nie mają w swoich kompetencjach, więc nie rozumiem narzekań. Oni są głównie od kontrolowana sektora bankowego i giełdowego.

Natomiast z tym na pewno się nie zgodzę... Bo jak mi ktoś ukradnie samochód to ja nie potrzebuję wyroku sądu, aby stwierdzić iż ten ktoś jest złodziejem...

Zgodnie z logiką prawniczą - osoba, która nie ma prawomocnego wyroku sądu jest niewinna. Czym innym jest postawienie w stan oskarżenia, ale to inna bajka...

Winni są nie ludzie, lecz: (...)

2. Sądy

3. Prokuratura

Wyjaśnij mi co mają te dwa urzędy do tego...

No właśnie też gratuluję... Starsi ludzie zostali zmanipulowani i okradzeni... A tu co drugi pisze że są sami sobie winni... To nawet nie jest smutne... To jest przerażające...

Wolny rynek. Nikt ich do tego nie zmuszał. Byli zbyt pazerni (lub niewyedukowani) i nacięli się po prostu.

Omijam bo to pytanie jest absurdalne... Amber nie dawało 100% w tydzień... Tylko 13% w rok...

Nie mniej jednak 13% pewnego zysku jest nierealne. Jak ktoś chce zarabiać więcej niż na lokacie to musi grać na forexie, giełdzie lub inwestować w TFI (ale to oczywiście wiąże się z ryzykiem i nie jest gwarantowane przez BFG, bo gwarantują jedynie lokaty bankowe).

I Wy się dziwicie, że są ubezpieczenia społeczne, itd.? Zlikwiduj taką instytucję, to ludzie przez całe życie nic nie odłożą, a potem będą za to skarżyć państwo.

Zgadzam się, w końcu taka jest istota ubezpieczeń. Ryzyko dzieli się na całe społeczeństwo - tutaj: utraty zdrowia.

Ludzie są zbyt niewyedukowani, aby Państwo mogło pozwolić sobie na zniesienie obowiązkowych składek ubez. społecznego i zdrowotnego. Oczywiście "lekki" nieporządek w ZUSie i podatki to inna sprawa. ;)

Do tego przedmiot "finanse i ekonomia" w szkole od podstawówki po szkoły średnie

Z tego co kojarzę to w liceach jest przedmiot 'podstawy przedsiębiorczości', ale to zdecydowanie za mało. Powinni mieć coś więcej wpajane niż tylko wygląd pieniędzy.

Reasumując - pomoże tutaj jedynie zaostrzenie prawa, bo ludzi naiwnych nie brakuje.... ale oczywiście odezwą się zaraz zwolennicy liberalizmu itd...

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To może i ja się wypowiem. W Naszym kraju mamy przyzwolenie na wielkie oszustwa i kradzieże jeżeli masz jakieś rządowe powiązania. Przykład: Kradzież batona i od razu policja interweniuje LINK zresztą wystarczy wpisać w google kradzież batona i to samo mówi za siebie. A pan Plichta no cóż, hasa sobie na wolności z wyrokami w zawieszeniu i naciąga ludzi na kolejne złote interesy. Zresztą sam premier wczoraj coś mówił że nie każde przestępstwo jest przestępstwem.

KNF zrobiło wszystko, co mogło - zauważyło nieprawidłowości na rynku finansowym - wydało stosowne oświadczenie. Władzy sądowniczej ani nadprzyrodzonych mocy nie mają w swoich kompetencjach, więc nie rozumiem narzekań. Oni są głównie od kontrolowana sektora bankowego i giełdowego.

Jeżeli KNF nie ma żadnej mocy to po co istnieje taka instytucja, kasa w błoto. Co innego skarbówka, jeżeli wykryją nieprawidłowości w umowach, księgach to od razu dostajesz po tyłku i może być sprawa sądowa.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Jak dla mnie prezes AG to klasyczny słup, nikt normalny przygotowując się do przekrętu nie zostanie w zarządzie sp. z o.o., w szczególności firmy która ma długi, tu prezes z jeszcze większą ilością spółek https://wyborcza.biz/biznes/1,101562,7252979,Kryzysowy_przekret__kupie_spolke_z_dlugami.html

Ktoś mądrzejszy przygotował te przekręty, a p. Plichta świecił nazwiskiem.

słyszałem dziś w TV (Rostowski) że:

żond bedzie dbał o piniondze obywateli ... już się boję bo wiem że znów będę się musiał na to składać :sciana:

ale jak mi serwer jakiś je...nie i są straty to ni ma chętnych do krycia strat

jak 100 ludzi nie ma jak wrócić z Grecji z wczasów to akcja, jak mi auto padnie pod hiszpańską granicą,

to żaden wojewoda mnie do domu nie zaholuje , super kraina

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Grunt żeby zamknąć dowalić obywatelowi kary za 1 zł różnicy w KPiR, a miliony co tam niech uciekają.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Nie będę zaskoczony, gdy okaże się, że w AG (lub inne podmioty tego typu) są zaangażowani byli pracownicy służb specjalnych.

nawet jeśli tak to się nigdy o tym nie dowiesz.

@Arkaszka,@szif-to żę Plichta jest słupem to jest niemalże oczywiste :).

Dostanie kolejne zawiasy i tyle :)

T.

Też bym przesiedział 2 za taką kasę :D

no nie wiem czy wiesz co mówisz..... - nowi przyjaciele z ZK powiedzą : spóła :) , zresztą zawsze w celi obok może trafić się wnuczek jakiejś okradzionej przez AG babci.

Coś czuję, że nie będzie lekko za kratkami - może być raczej kosztownie jak w dobrym hotelu.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności