Skocz do zawartości

Firma nie zapłaciła za stronę- jak egzekwować?

zxczxczxc

Rekomendowane odpowiedzi

DlaSeo co ma piernik do wiatraka? Stronę wykonał będąc na etacie, na służbowym sprzęcie i koniec pieśni. Strona należy zgodnie z prawem do jego byłego szefa.

Argument, że "brał robotę do domu" dla sądu będzie jedynie obiektem śmiechu, bo mimo tego, że robił to na własnym sprzęcie to nadal wykonywał pracę na etat. Przecież zxczxczxc mógł powiedzieć

szefie, dziś się urwę 7,5h wcześniej bo z kumplami na ryby idę, ale wieczorem coś tam w domu posiedzę

Mogło być też tak, że jako pracownik etatowy przebimbał kilka dni na fejzbuku a później nadrabiał w domu straty bo szef oczekiwał efektów.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Nie do konca, sie zgodze @mcmagic,

owszem wszystko wykonane na umowie jest wlasnoscia platnika, jednak jako tworca kazdego projektu powinienes zostac poinformowany o jego wykorzystaniu. A "pierw sie nie podoba a potem wykorzystamy" to conajmniej nie etyczne zachowanie. Moim skromnym zdaniem autor zawsze ma prawa do swojego projektu bez znaczenia czy robil to na etacie czy nie .

Tak tak zaliczylem wpadne ortografia to zlo! Klocic :D

Usługi dla pozycjonera

Forum dla palaczy o e-papierosach i produktach ułatwiających życie;)

Moim skromnym zdaniem autor zawsze ma prawa do swojego projektu bez znaczenia czy robil to na etacie czy nie .

Czyba tylko wtedy kiedy w grę wchodzą autorskie prawa niezbywalne - w przypadku majątkowych to inna sprawa

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

DlaSeo.eu OT na początek..

panie a widzisz tam pan gdzieś "s"na końcu?

A co do meritum sprawy. Od kiedy zleceniodawca, w tym przypadku szef, musi spowiadać się zleceniobiorcy, w tym przypadku pracownik etatowy, do czego i w jaki sposób zostanie wykorzystane stworzone dzieło?

Może i na początku się ten twór nie podobał.. ale szef pomyślał "zapłaciłem 2500 pensji.. a ten mi takie dziadostwo zrobił. no ale niech będzie. nie mam kolejnych 2500 na nowy projek" i wykorzystał. Do czego miał prawo, bo zapłacił.

Co do praw autorskich to przy pracowniku etatowym zostają tylko autorskie prawa osobiste

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

zamiast rostrzygać swoje spory niech zainteresowany uda się do PIPu ... dostanie stosowną infomrację i sprawa się skończy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zxczxczxc

Wejdź na jakieś forum prawnicze, szybko Ci wytłumaczą dlaczego nie masz praw do tej strony.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Panowie dywagujecie o sprawie o ktorej nie ma cie pojecia. Wszystko zostało powiedziane. Nie nalezy mu się nic a nic. Koniec i kropka.

Jak się komuś nie podoba i ma za dużo kasy - do sądu idzie. Zero gdybania - sprawa jest na jedno posiedzenie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności