Skocz do zawartości

Sprawdzenie haseł, na jakie pozycjonuje się dany serwis

dynkss

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

nie znalazłem na forum jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie - chciałbym sprawdzić, na jakie hasła pozycjonują się dane serwisy. Czytałem poradniki, ale ciągle nie wiem, jak zabrać się do takiej operacji. Moim celem jest sprawdzenie, na jakie hasła pozycjonują się serwisy, które chcę zbadać oraz ile haseł głównych pozycjonują.

Właśnie - co wyróżnia hasło główne? Jak to sprawdzić?

Będę wdzięczny za podpowiedzi, jestem zielony w temacie, a chciałbym trochę dowiedzieć się na ten temat :)

Pozdrawiam

Często wystarczy wpisać adres w backlinkwatch.com .

Patrzysz z jakimi frazami są linki i masz w wielu przypadkach gotową odpowiedź.

Możesz też próbować przejrzeć keywordsy i title :)

Takie moje zdanie amatora:P

Wykonam dobre teksty za 1,00 zł! Stworzę dobre strony zapleczowe za 25 zł! 10 artykułów x 1500 znaków, dobrany szablon i zdjęcia. Za wszytko płacisz po otrzymaniu!

Dziękuję za szybką odpowiedź :) Niestety, backlinki już sprawdzałem, podobnie jak metatagi. Ciągle jest to jednak zbyt mało informacji, jakie mogłyby pomóc mi określić główne słowa kluczowe... Chciałbym dowiedzieć się, jakie są jeszcze inne metody sprawdzenia konkurencji :)

wy sobie z ludzi jaja robicie czy powaznie?

tu masz

https://www.google.c...ools/home?hl=pl

no i polecenie

Site:nazwadomeny.pl

bez przerw musi byc razem wszystko bo inaczej nie dziala

a wszystko to za darmo od google

linki glowne to te ktore sobie najbardziej dopieszczasz np czesto umieszczasz w tiitle w meta tagu keywords no i linkujesz zewnetrznie - te anchory bedziesz mial najsilniejsze reszta pobocznych tez ci sie bedzie pozycjonowac ale nie az tak

tu masz

no i polecenie

linki glowne to te ktore sobie najbardziej dopieszczasz np czesto umieszczasz w tiitle w meta tagu keywords no i linkujesz zewnetrznie - te anchory bedziesz mial najsilniejsze reszta pobocznych tez ci sie bedzie pozycjonowac ale nie az tak

NIE, bo w webmaster tools nie jesteśmy w stanie sprawdzić konkurencji.

Chciałbym dowiedzieć się, jakie są jeszcze inne metody sprawdzenia konkurencji

Warto zainstalować sobie jeszcze Woorank.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

tu masz

no i polecenie

Chyba to jednak Ciebie pokręciło :) Wiesz o czym mówisz? Jak sprawdzasz konkurencję to prosisz, żeby Ci dali dostęp do GWT? I jeszcze powiedz, że Ci dają :)

Na początek warto spróbować seo spy glass tak jak proponował maxpan. Program można uruchomić w wersji free. Trochę to potrwa, ale obok linków można zobaczyć anchory.

Tak sobie możesz sprawdzić swoje linki.

A site w G to wyświetla linki samej strony, a nie backlinki czyli to co jest robione do pozycjonowania. A pozycjonowanie - jakbyć nie wiedział - po angielsku określa się jako linkbuilding, a te linki mają tzw. anchor i on dopiero pokazuje na jakie frazy ktoś próbuje pozycjonować..

Czytaj ze zrozumieniem albo poducz się i zacznij logicznie myśleć, bo wprowadzasz ludzi w błąd. Wszystkie posty przed Twoim były rzeczowe merytorycznie. Zauważ: tu chodzi o sprawdzanie fraz na które pozycjonuje się konkurencja!!!

Dziękuję za odpowiedzi - są bardzo pomocne :) Teraz jeszcze, abym nic nie pomieszał, mam pytanie: w jakiej kolejności najlepiej przeprowadzać taką analizę? Tzn od czego zacząć, a co powinno być ostatnim krokiem? Wiem, że to bardzo początkujące pytania, ale taki też jest mój poziom... :)

Program UltraSEOMaster https://www.forum.optymalizacja.com/topic/156261-program-wyszukujacy-w-katalogach-preclach-google-sie-pr/-> jeśli serwis jest polski z całą pewnością był katalogowany więc :

- przeszukasz seokatalogi i pod kątem wpisów do interesującej Cie domeny;

- mając listę wpisów możesz drugim modułem wyciągnąć wszystkie anchory oraz linki. Znajomość anchorów w linkach jest odpowiedzią na Twoje pytanie.

Jak to zrobić w praktyce znajdziesz na screencast z obsługi programu -> https://www.forum.opt...80#entry1093562

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

tu masz

no i polecenie

Oj kolego, wszystko Ci się pomieszało. A przy okazji, site nie sprawdza skąd pochodzą linki, ani tym bardziej nie pokaże anchorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności