Skocz do zawartości

[startup] Kohany SEO Directory

mruz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przez ostatnie kilkanaście tygodni pracowałem nad skryptem katalogu stron internetowych. I tak oto powstał Kohany SEO Directory - nowoczesny, napisany od podstaw skrypt do katalogowania stron. Zapraszamy wszystkich pozycjonerów i specjalistów SEO do zapoznania się ze skryptem.

logo.png

Na oficjalnej stronie projektu www.kohany.com mamy możliwość zapoznania się z możliwościami skryptu, jak i dokonania zakupu.

Kohany to nowoczesny skrypt do tworzenia rozbudowanych katalogów stron. Skrypt został napisany od podstaw w php5, w koncepcji obiektowej, w lekkim i szybkim frameworku o architekturze HMVC - Kohana framework 3.2 (z niego również wywodzi się nazwa skryptu, nie ma w niej literówki, choć skrypt rzeczywiście może się stać kochanym seo katalogiem...) i nie jest oparty o żaden inny skrypt katalogu, co sprawia, że jest skryptem unikalnym.

05.jpg04.jpg

Kilka cech skryptu:

- obsługuje expresowe płatności PayPal i dotpay, nie obsługuje smsów, z których i tak połowę zabiera operator

- posiada zdalny port, umożliwiający administratorowi dodanie wpisu, lub multikodu do kilku swoich katalogów naraz

- rozbudowane grupy wpisów (np. możliwość dodania wpisu na główną na rok, na wszystkie podstrony)

- wielopoziomowe kategorie

- miniatury (mogą być zapisywane na serwerze)

- obsługuje szablony, standardowo mamy kilka do wyboru + kolorowe tła nagłówków

- intuicyjny panel administratora

- łatwy instalator

- język pl, en, pt (wkrótce es, de)

- i wiele więcej

Licencja:

- dożywotnia, na adres domeny

- brak wymaganego linku zwrotnego

- darmowe aktualizacje

- przenoszenie licencji

Cena (za jedną licencję):

Ilość |Cena |Cena promocyjna*

–––––––––––––––––––––––––––––

1-9 | $45 | $33

10-49 | $40 | $27

50-99 | $35 | $21

100+ | $30 | $15

*Kod promocyjny (ważny do odwołania): kohany_pio

Wymagania:

- PHP >= 5.2.3

- Baza danych MySQL

- moduł ionCube

- funkcja fopen, file_get_contents

Kahany to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie użytkowników na nowy i unikalny skrypt katalogu stron. Jest to wersja 1.0, zapewne wiele funkcjonalności się jeszcze pojawi i poprawi. Projekt jest otwarty na propozycje użytkowników. Zapraszamy do zapoznania się ze skryptem i zakupu. Więcej informacji na stronie skryptu. W obecnej chwili nie mam możliwości wystawienia FV.

Jeśli są jakieś pytania, to można je zadawać w tym wątku, na maila, pw czy gdziekolwiek, gdzie będę w stanie odpowiedzieć.

Zapraszam również do dodawania własnych stron do naszych katalogów: lista katalogów.

Pozdrawiam,

Mariusz Łączak

kohany.com

info[at]kohany[dot]com

Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wg. mnie zdecydowanie za wysoka cena bo:

- nie oferujesz nic nowego

- rynek jest przesycony skryptami katalogów

- nie wystawiasz FVAT

Czemu cena jest w $ a nie w PLN? Jakby było PLN to by się opłacało.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

@mmr88 skryptów jest dużo, ale tylko kilka jest wartościowych. Nie wszyscy mają expresowe płatności, wielopoziomowe kategorie czy zdalny port. Nie wiem też jak z walidacją czy "optymalnością" skryptu u innych, ale u mnie to były moje główne priorytety.

Są to dopiero początki, jeśli skrypt będzie się podobał i sprzedawał to możliwość otrzymania FV się pojawi (obecnie mam zawieszoną działalność).

Chcę sprzedawać nie tylko w PL, stąd cena w $. Z kodem promocyjnym (na razie nie zamierzam go dezaktywować) pojedyncza licencja to ~110zł, więc wg mnie nie jest to drogo (porównując polskie i zagraniczne skrypty).

to jest drogo imo, bo boom na katalogi juz sie dawno skonczyl i czasy generala juz nie nastana. wiec moim zdaniem albo nastawiasz sie na rynki zagraniczne gdzie cena moze byc do zaakceptowania, albo robisz mega promocje by natrzaskac sprzedaz duzej liczby licek, badz tez zostawiasz jak jest i sprzedajesz kilka sztuk... moge sie mylic oczywiscie ale z tego co widze ci co zawsze kupowali hurtowe ilosci np seokatalogow juz tego nie robia,zreszta juz jakos nie widze zarabiania na seokach...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

I jeśli chodzi o polski rynek to jednak mimo drogich smsów to jednak one w 75% są modelem zarobkowym. Ale pewnie zintegrowanie z tym to nie byłby problem.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Zanim przejdę do ceny, (którą zdecydowałem się obniżyć) chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że skrypt kohany.com umożliwia nam założenie katalogu stron na rynkach zagranicznych, gdzie na biznesie SEO i sprzedaży linków promowanych można dużo więcej zarobić.

Proszę wziąć pod uwagę to, że skrypt jest funkcjonalny i wielojęzykowy (polski, angielski i portugalski, wkrótce hiszpański, niemiecki i holenderski). W Polsce może i jest sporo katalogów, ale na dobre katalogi jest zawsze zapotrzebowanie. Z kolei rynki zagraniczne, np. takie jak Brazylia, to rynki dopiero rozwijające się pod kontem SEO, są o wiele bardziej chłonne i znaczenie większe. Skrypt umożliwia prowadzenie biznesu poza granicami Polski, gdzie sprzedaż 2-3 linków promowanych przewyższa obecną cenę skryptu (ceny za pojedyncze linki promowane w angielskich katalogach to wydatki około 10$).

Wróćmy jednak do kraju. Po waszych komentarzach zdecydowałem się jeszcze obniżyć cenę skryptu do ceny minimalnej (dostępna dla użytkowników z PiO).

Nowa cena (za jedną licencję):

Ilość |Cena |Cena promocyjna*

–––––––––––––––––––––––––––––

1-9 | $40 | $20

10-49 | $35 | $17

50-99 | $30 | $14

100+ | $25 | $10

*Kod promocyjny (ważny do odwołania): kohany_pio

Cena nie może być zbyt niska, mogłoby to spowodować, że skrypt stałby się skryptem mało wartościowym, do masowego stawiania kiepskich katalogów, w których administratorzy nie przykładaliby wagi do moderacji.

Jeśli ktoś dalej uważa, że cena jest wysoka, to proszę również zwrócić uwagę, że np. miesięczne koszty serwera to wydatek kilkuset złotych, a koszty aplikacji szyfrującej to tysiąc złotych i nie zostaną one obniżone, z racji tego, że chcielibyśmy dostać je taniej. Wytworzenie skryptu wymagało poświęcenia wielu godzin pracy nad nim i składało się z wielu kosztów, więc nierozsądnym byłoby rozdawanie licencji za darmo lub po kosztach. Myślę, że z obecnej ceny powinniście być zadowoleni.

@mmr88 skryptów jest dużo, ale tylko kilka jest wartościowych. Nie wszyscy mają expresowe płatności, wielopoziomowe kategorie czy zdalny port. Nie wiem też jak z walidacją czy "optymalnością" skryptu u innych, ale u mnie to były moje główne priorytety.
Widać bardzo niskie, bo pierwszy rzut oka na twój skrypt i już mamy kardynalny błąd w URL:
www.kohany.pl/entry/category/5/to-jets-przyklad-bledu-blaaaaa-blabla

Jeszcze lepszy smaczek jak chodzi o podejście programistyczne: https://www.kohany.pl/entry/category/5111111116/to-jets-przyklad-bledu-blaaaaa-blabla

kohanybladsek.jpg

po zapytaniach można wnioskować, że będę kłopoty z wydajnością zwłaszcza na SEO hostingach.

Co do wielopoziomowych kategorii to żaden to argument i nowość zobacz sobie np Sinooke

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Widać bardzo niskie, bo pierwszy rzut oka na twój skrypt i już mamy kardynalny błąd w URL:

www.kohany.pl/entry/category/5/to-jets-przyklad-bledu-blaaaaa-blabla

Jeszcze lepszy smaczek jak chodzi o podejście programistyczne: https://www.kohany.pl/entry/category/5111111116/to-jets-przyklad-bledu-blaaaaa-blabla

po zapytaniach można wnioskować, że będę kłopoty z wydajnością zwłaszcza na SEO hostingach.

Co do wielopoziomowych kategorii to żaden to argument i nowość zobacz sobie np Sinooke

Jeśli wie co się robi, to złożoność zapytania wcale nie będzie powodować kłopotów z wydajnością! Wyjaśniam: zapewne wielu użyłoby tutaj złączenia, a nie podzapytań, które są o wiele wydajniejsze, jednakże zapytanie jest dłuższe. Testowałem to na bazie z wielomilionowymi rekordami, więc don't worry ;) Błąd ten pojawia się jeśli wpiszemy id kategorii, która nie istnieje. Nie wszystkie rzeczy przewidziałem.

Proszę się jednak nie martwić, wykryte błędy będą ma bieżąco poprawiane.

-- edit --

Zerknąłem na Sinooke, rzeczywiście ma wielopoziomowe kategorie, ale tylko do 10 poziomów (może więcej nie potrzeba, a może były problemy z wydajnością). Nie chciałbym porównywać kto co ma, a kto czego nie ma, każdy niech robi to indywidualnie.

Jeśli wie co się robi, to złożoność zapytania wcale nie będzie powodować kłopotów z wydajnością!
Podaruj sobie te "Jeśli wie co się robi"....

Szybka ocena przedmiotowego skryptu katalogu:

- BŁĘDY;

- kiepska struktura URL w serwisie;

- kiepska obsługa kategorii - na testowym katalogu kohany nie można wybrać więcej niż jedna.

Reasumując - kolejny skrypt katalogu stron który kompletnie niczym się nie wyróżnia od swoich poprzedników. Nawet mogę powiedzieć, że w obecnym stanie jest gorysz od sinooke.

Zerknąłem na Sinooke, rzeczywiście ma wielopoziomowe kategorie, ale tylko do 10 poziomów (może więcej nie potrzeba, a może były problemy z wydajnością). Nie chciałbym porównywać kto co ma, a kto czego nie ma, każdy niech robi to indywidualnie.

Czy ty masz "Nas" za przeproszeniem za idiotów ? Powołujesz się na 10poziomowe kategoriee. Może zacznij twoich potencjalnych klientów traktować poważnie !!!!

Jak chodzi o techniczną implementację to można zrobić, że będzie nawet 100 poziomów bez spadku wydajności ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Z całym szacunkiem, nikogo nie traktuję jak idiotów, tylko jako poważnych użytkowników i ekspertów z branży SEO.

Wyszedłem z inicjatywą stworzenia czegoś nowego, napisanego od podstaw, mającego na celu pomóc pozycjonerom aniżeli im zaszkodzić. Wspomniany błąd (występujący tylko po umyślnym wprowadzeniu błędnej kategorii), został poprawiony, a założenie tematu na tym forum ma na celu wychwycenie niedociągnięć, które towarzyszą każdemu nowemu projektowi.

Z kategoriami to był tylko przykład, jest także np. zdalne dodawanie wpisów czy multikodów.

Zgadzam się z przedmówca

https://demo.kohany.com/entry/category/9/money-and-finance

miało by być przynajmniej, za naciskiem na przynajmniej

https://demo.kohany.com/entry/category/9/money-and-finance.html

Captcha jest do pokonania przez najtańsze OCRy

Cena jak dla mnie nie jest droga, ale tzreba by było dopracować skrypt bo wygląda on jakoś "tanio", ale nie które funkcje moim zdaniem całkiem ciekawo przemyślane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności