Skocz do zawartości

[startup] Kohany SEO Directory

mruz

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam pytanie czy w przyszłości dodasz np.

- mapy do wpisów,

- płatności sms jak ktoś wcześniej napisał główne źródło zarobków u nas w kraju z katalogów

- jak widzisz wprowadzenie schema.org (rich snippety chodźby do oceny wpisów - gwiazdek) ?

Pozdrawiam

Odwiedź mojego bloga jeszcze nie skończony ale powoli się kształtuje;)

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Struktura url jest inna - unikalna przez co może wydawać się kiepska, ale w gruncie rzeczy jest to co potrzeba (przyjazne linki). Jeśli jednak byłoby takie zapotrzebowanie to możliwość indywidualnej zmiany struktury czy dodania rozszerzenia .html zapewne pojawi się w następnych wersjach.

Co do captchy to można ustawić poziom trudności czy pytania kontrolne w celu zwiększenia bezpieczeństwa, jednakże jest jeszcze wg mnie dość dobrze działająca walidacja treści.

Zapewne wiele rzeczy się jeszcze pojawi czy poprawi. W miarę rozwoju, każdą funkcjonalność, na którą będzie zapotrzebowanie zostanie zaimplementowana, oczywiście w miarę możliwości. Myślę, że wyżej wymienione nie powinny stanowić problemu.

Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory

• 3 miesiące temu...

Jest to opcjonalny etap dla dodających wpisy :)

Ale zastanówmy się co robimy zazwyczaj po dodaniu wpisu? wychodzimy od razu z katalogu. Większość katalogów mam darmowych, więc każdy dodatkowy grosz się liczy. Inny właściciel katalogu może z tego zrezygnować, choć wg mnie jest to pewien dodatkowy sposób na to, aby katalogi zarabiały.

Po dodaniu wpisu użytkownik klikając w reklamę tak czy siak wychodzi ze strony. Jeśli właściciel katalogu widzi, że klikają w reklamy i katalog przynosi dochody, to częściej moderuje, więc to zdanie nie mija się z prawdą. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Aż takiego odzewu z tego nie ma.. widziałem też coś takiego na wielu angielskich katalogach. Jest to tylko info i komunikat nie brzmi jak przedstawił @Pion, a dokładnie tak: Jeżeli szukasz szybkiej moderacji i chcesz przyczynić się do poprawy naszego katalogu, proszę kliknij na tą reklamę. Jeśli jednak byłoby to niezgodne z Adsense trzeba by przemyśleć czy rzeczywiście jest sens, ale to już każdy właściciel katalogu samemu może to zmienić.

Nie dozwolone jest zachęcanie w klikanie w reklamy adsense. Lepiej to zmienić, a z drugiej strony, sprzedajesz skrypt katalogu i zbierasz grosiki z adsense? Może pomyśl o obniżeniu ceny za skrypt, a biznes się rozkręci? Tak tylko sobie myślę :D

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Nie dozwolone jest zachęcanie w klikanie w reklamy adsense. Lepiej to zmienić

No może rzeczywiście jest w tym zdaniu coś z zachęcania i warto to zmienić... Gdzieś kiedyś czytałem że fotka chyba jakoś zachęcała stąd też taka opcja.

Co do ceny $20 (~60zł) to chyba najniższa ze wszystkich skryptów, więc nie bardzo jest z czego obniżać ;) ale przemyślę ponownie "biznes" i rozważę Twoją propozycję.

Wróćmy jednak do kraju. Po waszych komentarzach zdecydowałem się jeszcze obniżyć cenę skryptu do ceny minimalnej (dostępna dla użytkowników z PiO).

Nowa cena (za jedną licencję):

Ilość |Cena |Cena promocyjna*

–––––––––––––––––––––––––––––

1-9 | $40 | $20

10-49 | $35 | $17

50-99 | $30 | $14

100+ | $25 | $10

*Kod promocyjny (ważny do odwołania): kohany_pio

Cena nie może być zbyt niska, mogłoby to spowodować, że skrypt stałby się skryptem mało wartościowym, do masowego stawiania kiepskich katalogów, w których administratorzy nie przykładaliby wagi do moderacji.

@martinewg

Ja nie zauważyłem odwołania.

Z resztą, zarejestruj sie, dodaj do koszyka pakiet licencji, wpisz kod, przelicz koszyk i sprawdź sam.

• 2 tygodnie później...

@xradar, sorry, że dopiero teraz, ale nie dostałem powiadomienia o nowych wiadomościach z forum, a nie zaglądałem ostatnio. W wersji 1.0.9 zostało poprawione wyłączanie głównej kategorii.

Co do usunięcia kategorii to można ją zdezaktywować. W następnych wersjach dodam możliwość usunięcia / wyczyszczenia kategorii i dodawanie hurtowe. Obecnie możesz w bazie wydać zapytanie, które wyczyści kategorie:

TRUNCATE `categories`;

@martinewg, jest tak jak napisał @Dyrektor, cena aktualizuje się po dodaniu pakietu do koszyka i wpisaniu kodu kohany_pio, i wynosi $20 za pojedynczą licencję.

W razie problemów można również pisać na info[at]kohany.com, ustawiłem sobie powiadomienia na tel, więc dostaję wiadomość od razu jeśli ktoś napisze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności