Skocz do zawartości

Prośba o ocenę czy to ukrywanie treści.

ja1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam prośbę do znawców tematu, o spojrzenie czy tekst pojawiający się po kliknięciu na baner z napisem ,,Przed czym chronią poszczególne ubezpieczenia?,, może być traktowany jako ukrywanie treści?

Strona spadłą na niektóre frazy i kilka osób twierdzi że to może być powodem, aczkolwiek nie wydaje mi się bo takie rozwiązania widziałem na kilku stronach.

Adres strony:https://tinyurl.com/289x24w

Dzięki za odpowiedzi.

A ja bym taki pewien nie był, że to jest ok. Użytkownik ma widzieć to samo co Google i na odwrót, a wyłączmy na przykład JavaScript i tekstu już nie zobaczymy.

Do tego w CSS tekst jest jako display:none, a ilość znaków to spokojnie 10k. Stosowanie takiej techniki jest normalne przy niewielkiej ilości tekstu, ale kilogramy treści to już inna bajka.

Moim zdaniem funkcjonalność jest w porządku, ale są pewne granice, które mogły tu zostać przekroczone.

Ale z drugiej strony... jakby miał być za to filtr to nie na kilka fraz, tylko poszło by znacznie szerzej. Czy spadki dotyczą tylko strony głównej?

Spadki dotyczą głównej i kilku podstron. Co ciekawe kilkanaście fraz poleciało hen daleko,a kilkanaście jest w top.

Po drugie zastosowana metoda display:none jest z myślą o użytkownikach, a jeśli Google się to nie podoba mam ich w D....E.

Strona zrobiona jest co prawda po to aby zarobić, ale też po to aby użytkownicy mieli jakieś informacje na temat ubezpieczeń, a nie po to aby googlowi nabijać kasę na adwordsach.

Robot widzi dokładnie to co jest w tym banerze także to nie ukrywanie treści, radzę popatrzeć na kod a później siać panikę.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Spadki dotyczą głównej i kilku podstron. Co ciekawe kilkanaście fraz poleciało hen daleko,a kilkanaście jest w top.

Czy to aby czasem nie wydarzyło się w połowie lipca? I można prosić przykład takich fraz co poleciały daleko?

Po drugie zastosowana metoda display:none jest z myślą o użytkownikach, a jeśli Google się to nie podoba mam ich w D....E.

Jasne, ale tak jak pisałem już wyżej, po wyłączeniu JS do treści się nie dostaniemy, a tekstu jest tam bardzo wiele. Jest to moim zdaniem trochę przegięte ale nadal utrzymuję, że to nie przyczyna spadków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności