Skocz do zawartości

Pozycjonowanie bez zaplecza i swli - czy się da?

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

Załóżmy, że otwieramy golusienki pod kątem seo portal bądź e-sklep. Domena z zerową historią, brak linków, wszystko na świeżo zaindeksowane. Nie mamy za bardzo kasy - góra pare stówek miesięcznie - zaplecze nam odpada. Słyszeliśmy że swle to zło, więc nie bierzemy w tym udziału. A chcemy nasz biznesik pozycjonować.

Jakie mielibyście propozycje na działania w takich warunkach i jakie kroki byście podjęli? Ciekawi mnie to bardzo.

Nie cierpię spamerów!

Masz pełen wachlarz możliwości, w sieci jest tyle miejsc gdzie linka za darmo można zostawić, że głównym pytaniem jakie powinneś sobie zadać to czy masz czas.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Stworzenie treści na tyle wartościowej, że ludzie uznaliby Twoją stronę na tyle ciekawą, że sami zaczęliby linkować i udostępniali by ją na facebooku - w przypadku sklepu oczywiście to raczej niewykonalne.

W przypadku sklepu - oferta na tyle atrakcyjna, że j/w ludzie zaczęliby ją po pewnym czasie polecać - sam musiałbyś to zainicjować rozsądnym marketingiem np na forach.

Wszystko zależy dokładnie od tego co za portal, o czym, jaki sklep, z czym...

Z serwisem, który nie wnosi nic nowego czego nie można znaleźć gdzieś indziej bez dużego kapitału pozostaje tylko zaplecze - bo to wbrew pozorom jest najtańsze rozwiązanie.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Kiedyś też byłem w takiej samej sytuacji jak i Ty, więc podzielę się tematem, który założyłem na forum i wiele osób z niego skorzystało.

Początkowo zaczynałem od free katalogów, później płatne wpisy, darmowe precle, przeszukiwałem fora z wysokim pr dofollow i nofollow, aby zróżnicować BLe, pisałem na blogach tematycznych do mojej strony, uprawiałem marketing szeptany i dodawałem link bez anchora, pamiętaj link to link, nie zawsze ważny jest anchor...

A dalej dowiesz się tutaj:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/112981-jakie-wykonac-poczynania-co-do-pozycjonowania-mojej-strony/page__hl__poczynania

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

1.Dobra strategia:

2.wlasny pomysl

3.social media

Początkowo zaczynałem od free katalogów, później płatne wpisy, darmowe precle, przeszukiwałem fora z wysokim pr dofollow i nofollow, aby zróżnicować BLe, pisałem na blogach tematycznych do mojej strony, uprawiałem marketing szeptany i dodawałem link bez anchora, pamiętaj link to link, nie zawsze ważny jest anchor...

I jakie byly tego wyniki?(wlasciwie to wyczerpales temat reszta zachacza raczej pod black hat seo)

no i long-lail na poczatku daje mocnego kopa a pozniej pozycja bedzie stabilniejsza i sama sie umocni ( pod warunkiem dobrej zawartosci strony , przydatnosci )

takze sprytnie dobrany title do kazdej podstrony inny + podzial na kategorie ktore umacniane przez liczne podstrony zasilaja mocno strone glowna( przy okazji pingwina pozycjonerzy podejrzewali ze taki zabieg mogl byc przyczyna ich spadku jako przeoptymalizowanie ale google zdemetowal to wiec jak najbardziej jest to wskazane)

Jest masa darmowych katalogów, precli, for. Poszukaj na forum wszystko jest podane na tacy.

Kilka przykładów:

Gdzie postawić bloga: https://www.forum.opt...postawic-bloga/ - dobre, darmowe zaplecze(bez ponoszenia kosztów)

Fora internetowe z możliwością dodania linka w sygnaturce : https://www.forum.opt...stopce-dla-was/

Na początek z darmowych źródeł można wiele wyciągnąć

Jakie mielibyście propozycje na działania w takich warunkach i jakie kroki byście podjęli?

1. Facebook, G+ i inne takie...

2. Linki na Blogach tematycznych...

3. Linki na Forach internetowych...

4. Plus dosłownie kilka najlepszych katalogów stron...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

. Nie mamy za bardzo kasy - góra pare stówek miesięcznie [...] A chcemy nasz biznesik pozycjonować. w takich warunkach i jakie kroki byście podjęli? Ciekawi mnie to bardzo.
Na pewno katalogowanie i preclowanie przykładowo: https://katalogi.xemix.eu/ + https://precle.xemix.eu/, https://multikody.com.pl/ itd... za parę naście złotych masz już całkiem sporo wpisów = linków.

PS parę stówek jak piszesz to całkiem sporo kasy na pozycjonowanie metodą "zrób to sam" :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

I jakie byly tego wyniki?(wlasciwie to wyczerpales temat reszta zachacza raczej pod black hat seo)

Z tamtego okresu były to moje topy, po pingwinie trochę się zmieniło ale pracuje nad tym :)

jhuf6p.jpg

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Dzięki za porady - może niczego nowego nie odkryłen, ale utwierdzam się w przekonaniu, że nie ma magicznych sposobów na seo. Wszystko to kwestia znalezienia dobrych miejsc do zamieszczania linków.

Jeszcze jest kwestia optymalizacji - tylko zastanawiam się, czy optymalizacja ma wpływ na seo, bo z moich doswiadczeń to raczej nie - trzeba ją po prostu zrobić, aby indeksacja sprawnie działała i roboty odczytywały odpowiednie słowa kluczowe. Oczywiście dobry title - podstawa. Ale sam kod - jaki on ma znaczenie, chyba tylko indeksacja i dobry przepływ mocy? Ale co w kodzie może mieć wpływ na serpy.

Aha, tak się składa że pozycjonuję spore serwisy korporacyjne. Szukam miejsc na dodawanie linków, tych darmowych i płatnych. Więc interesują mnie listy, multikody, precelki prywatne, ewentualnie usługi. Kupię to, co trzeba. Szczególnie listy na blogi z dofollow, forum z dofollow, prywatne precelki. Jeśli macie jakieś sugestie które pomogą w pozycjonowaniu np. https://mojegotowanie.pl czy https://www.kobieta.pl dawajcie znać, będę wdzięczny za podpowiedzi i miejsca na linki.

Nie cierpię spamerów!

@czy optymalizacja ma wpływ na seo, bo z moich doswiadczeń to raczej nie

Optymalizacja to wstęp do pozycjonowania i jest istotna.

Przy okazji multikodów zapoznaj się z tym: Program do dodawania do seokatalogów i sinooke + DonMini, WebMini

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No właśnie - wstęp do seo. Tylko który element może mieć wpływ na serpy - skoro 70--80% wartości seo to hiperłącza

A odnosnie dodawarek - to chyba będę zlecał a nie kupował sprzęt

Nie cierpię spamerów!

@Tylko który element może mieć wpływ na serpy

Dziwne zadajesz pytania :blink: Czynników wpływających na pozycję jest cała masa.

Chwalisz się, że pozycjonujesz duże serwisy "Aha, tak się składa że pozycjonuję spore serwisy korporacyjne"

i takie pytania zadajesz coś mi tu "śmierdzi" :kwasny:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności