Skocz do zawartości

Zmiana treści+meta na stronie = Spadki?

Stanleyek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam czy zmiana praktycznie całego contentu na stronie + meta może przyczynić się do masowych spadków na praktycznie wszystkie frazy? Czy to raczej wina szaleńczego algorytmu google.

Content zmieniłem na bardziej tematyczny, z większym zagęszczeniem słów kluczowych oraz dodałem boldy których wcześniej nie było.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Po gruntownych zmianach na stronie spadki to standard. Później następuje powrót (do dwóch tygodni). Tak przynajmniej zauważyłem u siebie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dzięki za informację bo z Top 4 na średnią frazę wypadłem poza Top100. Ciekawi mnie czy to po prostu zabezpieczenie algorytmu.

Gruntowna zmiana treści=Możliwość ataku na stronę, ryzyko pojawienia się szkodliwej treści na stronie i przez to takie spadki.

@NewInspiration

Ale ja tylko dodawałem meta tam gdzie nie było, edytowałem niektóre meta, zmieniałem słowa kluczowe,zmieniałem treść/dopisywałem.

Nie sądzę, że to prze-optymalizowanie.

Po gruntownych zmianach na stronie spadki to standard. Później następuje powrót (do dwóch tygodni). Tak przynajmniej zauważyłem u siebie.

Nie jest to jednak reguła, czasem może coś nie zaskoczyć. W moim jednym przypadku po zmianie skryptu z autorskiego na EkspressionEngine oraz wyglądu sporo fraz spadło z top10 (poleciał również znacznie długi ogon), pomimo zwiększenia ilości konkretnej treści i gruntownej optymalizacji. Taki stan rzeczy utrzymuje mi się już ponad rok.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

No cóż. ale, żeby tak nagle wszystkie frazy w dół to trochę bez sensu, nowa treść powinna działać na plus a nie na szkodę witryny. Przecie to naturalna kolej rzeczy, że są wprowadzane zmiany na stronie. Dało mi to nauczkę, że jeżeli wprowadzać zmiany na stronie głównej to robić to rzadko i delikatnie, aż osiągnę swój cel małym kosztem spadków.

Zastanawiam się nad rollbackiem do wcześniejszej wersji strony, ze starą treścią. Co myślicie?

Cierpliwość jest cnotą ;) - poczekaj trochę i dorzuć parę nowych linków na stronę główną to, że strona spadła wcale nie musi być winą zmian. Tyle teraz powprowadzali updatów do algo, że sami do końca roku tego nie posprzątają ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zastanawiam się nad rollbackiem do wcześniejszej wersji strony, ze starą treścią. Co myślicie?

Raczej głupi pomysł... Cierpliwości...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności