Skocz do zawartości

Google nie indeksuje podstron w HTML5 (?)

Ksaler

Rekomendowane odpowiedzi

@Jeżeli zdarzenia onclick, przekierowanie i

OnClick z JS interpretowane/wykonywane jest przez przeglądarki, a nie roboty wyszukujące...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up

I o to właśnie chodzi.

Przeglądarka wykona zdarzenie onclick czyli domena.pl/#!/podstrona a googlebot łyknie wartość atrubutu href czyli domena.pl/podstrona.

Widzę, że miałeś już trochę styczności z tworzeniem stron więc jak się wczytasz i przeanalizujesz (fakt, może trochę chaotycznie to opisałem), to powinieneś zrozumieć :)

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

zwróć uwagę na to ze bot po takim linku nie będzie czytał strony od kotwicy tylko od początku czyli DC -> za każdym razem przeczyta całość

Dlatego też należy zastosować wyłączenie indeksacji dla części strony. Zostawić tylko treść do indeksacji odpowiednią dla danego linka. Włączanie/wyłączanie treści z indeksacji powinno odbywać się dynamicznie w zależności od klikniętego linka dla domena.pl/#!/podstrona będzie to inna treść, a domena.pl/#!/kontakt inna.

Polecam przeczytać jeszcze raz mojego poprzedniego posta a nawet 2 razy :)

Schemat rozwiązania jest opisany wiec należy tylko wdrożyć i przetestować.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

a co z <head></head> przede wszystkim z title meta etc. samym linkiem tego nie załatwisz, musisz napisać skrypt do tego linku czyli tak czy inaczej podstrony :)

Nie rozumiesz, że żądanie HTTP adresów domena.pl/#!/podstrona1, domena.pl/#!/podstrona2, domena.pl/#!/podstrona3 ITD zawsze zwróci taką samą treść HTML, więc na jakiej podstawie googleboot ma to klasyfikować jako inny dokument = podstrona - widać, że nie rozumiesz pewnych zagadnień z tym związanych :olaboga:

EOT

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@kayman

Dlatego takie rzeczy dynamicznie rozwiązujesz tak samo jak indeksowanie wybranej treści na stronie. Najprościej po zmiennej $_GET

@Mion

Staram się być miły ale działasz mi na nerwy nie czytając tego, co napisałem...

To

<!--googleoff: index--> Treść... <!--googleon: index>

rozwiązuje problem z indeksowaniem wybranych części stron dla poszczególnych podstron, a przekierowanie linków te Twoje "żądania", których tak uparcie się czepiasz.

Powtórzę:

Dla każdej podstrony włączasz/wyłączasz z indeksacji poszczególną treść (oczywiście dynamicznie na podstawie jakiejś zmiennej, np $_GET).

Linki robisz z przekierowaniem tak jak opisałem kilka postów wcześniej.

Prościej już nie potrafię wytłumaczyć... także napisz czego dokładnie nie rozumiesz - zdarzenia onclick? Nie wiesz jak utworzyć przekierowanie? Czy możne jak "wyłączyć" indeksowanie kawałka tekstu na stronie?

@Staram się być miły ale działasz mi na nerwy nie czytając tego, co napisałem...

Piszesz jakieś bzdury nie mając pojęcia o podstawowych zagadnieniach związanych właśnie z tym co najważniejsze - z obsługą żądań HTTP.

Takie adresy jak są przedmiotem tego topicku nie zmieniają wcale żądania HTTP i nie są parametrami GET to co jest za # w adresie jest dla serwera HTTP niedostępne . Zrób sobie stronę w php i wydrukuj jakie masz zmienne GET dla adresów domena.pl/#!/podstrona1, domena.pl/#!/podstrona2

<?php print_r($_GET);?>

potem dyskutuj dalej ...

Jakiej podstrony jak ma tam jeden dokument HTML.

Jakie przekierowania w onClik

Niestety próbujesz coś wymyślić, ale ten temat Ciebie wyraźnie przerasta - bez urazy :faja:

to o czy pisze autor to pewnie coś takiego -> https://www.indidi.pl/ (temat zrodlowy -> https://www.forum.optymalizacja.com/topic/158345-prywata-kto-by-sie-podjal-zrobic-taka-strone/)

to jest jedna strona na kotwicach, dlatego nie zaideksuje podstron bo ich nie ma

@Mion

A gdzie napisałem, że masz podpiąć $_GETa do linku w postaci domena.pl/#!/podstrona ?

O moje umiejętności się nie martw, zdążyłem już wypracować sobie jakieś doświadczenie w tej dziedzinie.

Jeżeli nie potrafisz zrobić prostego przekierowania lub wykluczyć z indeksu kawałek treści na stronie lub spiąć to w całość, to kogo ten temat w końcu przerasta?

Łopatologiczny przykład:

<?php

switch($_GET['page']){
   case 'jeden':
    $text = 'jeden <!--googleoff: index-->dwa<!--googleon: index>';
    break;
   case 'dwa':
    $text = '<!--googleoff: index-->jeden<!--googleon: index> dwa';
    break;
}

echo $text;

.htaccess

RewriteRule ^/jeden$ /index.php?page=jeden [L]
RewriteRule ^/dwa$ /index.php?page=dwa [L]

html

<a href="https://domena.pl/jeden" onclick="zdarzenie wykonujace https://domena.pl/#!/jeden lub podpięcie tego pod js/ajax">anchor</a>
<a href="https://domena.pl/dwa" onclick="zdarzenie wykonujace https://domena.pl/#!/dwa lub podpięcie tego pod js/ajax">anchor</a>

Jeżeli nadal nie rozumiesz to przeanalizuj ten problem z kimś bardziej doświadczonym w tej dziedzinie lub wykonaj prosty test.

@Jeżeli nadal nie rozumiesz to przeanalizuj ten problem z kimś bardziej doświadczonym

Podaruj sobie te teksty, bo niczego nie zmienią.... Brak argumentów - sensownych argumentów i niestety WIEDZY w ten sposób nie nadrobisz :puknijsie:

Jeżeli oczywisty przykład kodu źródłowego nie jest wystarczającym argumentem to zapraszam na PW - omówimy stawkę za zlecenie i zrobię Ci taki skrypt. Jak poczujesz się lżejszy o kilka miedziaków, to przynajmniej nauczysz się czegoś nowego.

Po pierwsze - pokaż mi w jakim miejscu autor tego tego topicku w ogóle wspomina coś o przerabianiu kodu strony;

Po drugie - jak już coś przerabiać to NA PEWNO nie tak jak proponujesz :zeby: .

@to przynajmniej nauczysz się czegoś nowego.

Nie wiem ile masz latek, ale jesteś bardzooo dziecinny i prostacki

To tyle na ten temat...

Powinniście się na Piwo umówić... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności