Skocz do zawartości

Tylko sidwide na fraze i wzrost pozycji. To szkodzi czy nie w końcu?

Iran

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ostatnio dodałem posta z anchorem reklama firmy na ppministrona, niestety strona ostatnie posty prezentuje w oknie na głównej i na innych i w około dwa tygodnie zrobiło się ponad tysiąc backlinków sitewide. Według ahrefs są to jedyne linki na ten anchor. Na tą fraze na początku lipca pamiętam byłem na 5 stronie po pojawieniu się tego sitewide strona na ten anchor jest 15 . Jak to w końcu z tym sitewide jest szkodzą?

1.Czy jest możliwe aby główne frazy spadły przez sitewide innej frazy

2. Czy jest możliwe aby inne frazy spadły przez sitewide na 200tys. linków ale anchoru adresu strony przez http ?

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Jak to w końcu z tym sitewide jest szkodzą?

Ogólnie chodzą słuchy że niby szkodzą...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Ze też g. nie może wprowadzić jasnych zasad ah.

Ahrefs ma teraz jakąś promocje na konto basic na 7 dni z kodem ma ktoś może ten kod i mógłby się podzielić, szukałem w sieci ale nie znalazłem lub mógłby za opłatą zrobić mi taki raporcik?

Posiadam wiele takich linków, po tych wszystkich ostatnich zmianach w algo w żaden sposób nie odczułem spadków. Nadal linkuje w ten sposób. Nie jest to jednak jedyny sposób linkowania. Jeżeli linki są zróżnicowane to nie ma się czego obawiać tylko śmiało można linkować.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Tylko to są jedyne linki na tą fraze chyba, czyli wynika z tego że sidewide wręcz pomagają :)

Ja to nawet myślałem że g. z takich sidewide bierze jeden lub kilka linków a reszta jest bez znaczenia.

czyli dwa głosy że sw nie szkodzi już są , a jakie jest oficjalne stanowisko g. odnośnie sw, jest takowe w ogóle bo w wytycznych g. nie znalazłem?

Kurde jedne są df a drugie nf a link jest w tym samym miejscu strony? :)

właśnie tjay za mało ale faktem jest że strona skoczyła a to jedyne źródło tego anchora, chyba że założyć że inne anchory ciągną ten za sobą, albo samo dodanie tej frazy w tittle to spowodowało?

Ja bym po prostu założył, że fraza jest prosta i dlatego tak skoczyła.

Jak na razie wszystko wygląda naturalnie. Bo przecież może się zdarzyć, że strona pierwszy link dostanie właśnie sitewide, prawda?

Jakbyś dodał takich linków z 30, 50, 100 to wtedy można by już myśleć o wyciąganiu wnisków ze skoków/spadków pozycji.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Fraza to "reklama firmy" ja nie umie zbytnio oceniać trudności frazy . No ale próbuje ten link wyrzucić z tamtej strony zobaczymy co sie stanie

I jak już ten link spadnie w jakim mniejwięcej czasie te obecne linki sitewide znikną z indeksu?

I jak już ten link spadnie w jakim mniejwięcej czasie te obecne linki sitewide znikną z indeksu?

To że spadną z indeksu... to nie znaczy że nie będziesz miał gdzieś w reputacji strony w Google, wpisu że strona jest bee... Z nimi nic nigdy nie wiadomo...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Barti no różnorodności nie ma ale strona poszła w góre i to mnie dziwi. Jakby ktoś z doświadczonych mógł ocenić trudność frazy "reklama firmy" bo od czasu jak się zrobił na nią sitewide fraza ta stała główną strony 47% a w tym samym czasie dwie główne które mnie interesują 6% i 11% które były w top poleciały a ta wzrosła , szukam zależnosci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności