Skocz do zawartości

Zmiana sieci reklamowej na dość dużym forum.

kmajewski

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie od kilku dni testuje CPMstar ( Napisali mi,ze stawka za 1000 wyświetleń unormuje sie w przeciągu 5 dni),a w tej chwili przy 50 K zaliczonych wyświetleń dziennie zarabiam ok. 16$ ( + chyba kilka dolarów za nic ) za jeden baner 300x250 ,czyli po dwóch dniach testów stawka za 1000 wyświetleń to ok. 0,2 - 0,3 $ . Oprócz tego oni doliczają jakieś dziwne kwoty - nie wiem może za rejestrację lub coś w tym stylu , gdyż każdego dnia mam doliczane ok 4 $ .

Dzisiejszy dzień rozpoczął się stawką CPM = 1,14$ za 1000 wyświetleń ...

Na tej stronie mam także 2 banery Adsense i narzuca się nastepujący wniosek, a więc Google Adsense płaci więcej niż CPMstar,ale powinno płacić jeszcze wiecej,a to dlatego,ze Adsense nie zalicza wielu klików.

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla mnie to co pisze shader jest w pelni wiarygodne i przeklada sie na moje zarobiki. Moj rekord to 340 euro na dzien, miesiecznie jest okolo 9 000 euro. Mam okolo 300k uu/msc. Ktos tam pisal ze ma 200 000 UU/dzien, dzizas, przy takim ruchu to mialbym bankie z samych AdSense rzutujac taki ruch na moje obecne zarobki z tego ruchu co mam teraz.

Probuje z wieloma sieciami, bo mam jeden wolny banner. Czasami trafiaja sie dobre deale. Najczesciej z sieciami ktore same pisza i z ktorymi indywidualnie dogaduje warunki. Jest to jednak duzy syf ("Wygrales iPada"). Glownie bannery do lowienia ludzi na subskrypcje sms, placa nawet 0,5 euro CPM. Nie chce tego bo czuje sie wtedy jakbym sam oszukiwal tych ludzi. Praktycznie wszystko co sie opiera na yieldmanagerze ma ten syf. Narazie nic nie mam, bo przy zarobkach z AdSense to wszystko wypada blado.

Moim zdaniem najlepiej jest sprzedawac bannery samemu. Zbicie sie w siec, jak by Was tak pozbierac to byloby tego troche.

Dla mnie to co pisze shader jest w pelni wiarygodne i przeklada sie na moje zarobiki. Moj rekord to 340 euro na dzien, miesiecznie jest okolo 9 000 euro. Mam okolo 300k uu/msc. Ktos tam pisal ze ma 200 000 UU/dzien, dzizas, przy takim ruchu to mialbym bankie z samych AdSense rzutujac taki ruch na moje obecne zarobki z tego ruchu co mam teraz.

Probuje z wieloma sieciami, bo mam jeden wolny banner. Czasami trafiaja sie dobre deale. Najczesciej z sieciami ktore same pisza i z ktorymi indywidualnie dogaduje warunki. Jest to jednak duzy syf ("Wygrales iPada"). Glownie bannery do lowienia ludzi na subskrypcje sms, placa nawet 0,5 euro CPM. Nie chce tego bo czuje sie wtedy jakbym sam oszukiwal tych ludzi. Praktycznie wszystko co sie opiera na yieldmanagerze ma ten syf. Narazie nic nie mam, bo przy zarobkach z AdSense to wszystko wypada blado.

Moim zdaniem najlepiej jest sprzedawac bannery samemu. Zbicie sie w siec, jak by Was tak pozbierac to byloby tego troche.

Można wiedzieć jaka jest tematyka twojej strony ?

Ktos tam pisal ze ma 200 000 UU/dzien, dzizas, przy takim ruchu to mialbym bankie z samych AdSense rzutujac taki ruch na moje obecne zarobki z tego ruchu co mam teraz.

Ja mam 200 000 UU dziennie na jednym z moich projektów. Nie wiem z jakiego kraju Ty masz ruch. Ja mam w większości z Ameryki Południowej co na adsense sprawdza się bardzo kiepsko... Przy takim ruchu zarobić można tylko na CPM.

Qler,

Ciekawe. A za ile bys to sprzedal?

@kokodżambo spolecznosciowka, ale nie typu kwejk, 15 mln odslon

Ten projekt nie jest na sprzedaż :)

Co do Twojej strony to jest ona po polsku i masz ruch z PL ? Ładny wynik osiągnąłeś bo współpracując z siecią reklamową byś tyle nie zarobił przy 15mln odsłon (no chyba, że reklamodawcy by się do Ciebie zgłaszali i oferowali wysokie stawki CPM).

Wszystko jest PL.

Mam bardzo niski CTR (znacznie ponizej 0.5%).

Na dobrej sieciwce jest to do zrobenia. Przy 100% fillu dwa bannery above the fold po 1,5zl CPM daja 45 tys. zl. Sieciwka typu premium dawala mi za double billboarda 2,80 CPM netto.

No tak, masz rację. Tylko sieciówka miałaby reklamy kilka razy większe (zamiast 728x90 byłoby double billboard albo triple billboard + top layery), a jeśli możesz mieć taką samą kasę z adsense przy mniejszym zaśmiecaniu strony to wybór jest oczywisty. Możesz zdradzić nazwę tej sieci co oferowała Ci 2,80 CPM? Mam też polski projekt (ok 5 - 6 mln wyświetleń miesięcznie) i współpracuję z Evolution Media ale zaczynają mnie irytować z podejściem do wydawcy, a dokładniej z opłacaniem na czas faktur...

sizix masz 10 000 uu dziennie i zarabiasz 45 tyś miesięcznie ?

W dodatku przy słabym CTR = 0,5 ?

Czy te reklamy są hologramami, że tyle płacą ?

Bardzo proszę Cię o info na czym da się tyle zarobić, może być na priv.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Nie chce zakładać nowego tematu dlatego podłącze sie tutaj, mam strone, która notuje średnio 250,000 UU miesięcznie (zazwyczaj wiecej) mam reklamy AK i jakieś marne CPM typu CPMLeader i wyciągam miesięcznie około 2,5 tysiąca zł to dobra kwota czy jest opcja by było więcej ? Pozdrawiam

mam reklamy AK

Ja osobiście zmieniłbym AK na jakieś lepiej płatne.

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności