Skocz do zawartości

Zmiana sieci reklamowej na dość dużym forum.

kmajewski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam prośbę, nie zakładałem tematu, gdyż byłaby to kopia tego wątku w dużej mierze. Chcę poznać Wasze zdanie nt. reklam na naszym forum.

Chodzi mi o Wasze opinie o sieciach i możliwościach jakie można osiągnąć - w co warto wejść z reklamami.

adres. forumsamochodowe.com

w co warto wejść z reklamami.

Jak masz duży ruch to CPM... Wtedy nie martwisz się czy ktoś kliknie czy nie kliknie...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Adkontekst to porażka płacą chyba 4gr za klik czy coś koło tego... Już lepiej AdFreestyle jeśli chodzi o CPC...

Ja osobiście przy takim ruchu to jakiegoś CPM bym wrzucił...

Nie wiem skąd bierzesz informacje o stawkach w Adkontekst, ale 4 grosze o których piszesz raczej nie spotkasz u Wydawców naszej sieci. Średnie zarobki za kliknięcie plasują się w przedziale 5 - 20 groszy.

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

Średnie zarobki za kliknięcie plasują się w przedziale 5 - 20 groszy.

Jest to dla mnie zrozumiałe ale jednak boli. Testuję tematykę finansową. W AdKontekst średnia stawka w tej tematyce dla moich stron to 0,13gr. W AdSense jest to ponad 1 euro (z jednej strony można wyciągnąć spokojnie 600E na miesiąc). Do tego w AdKontekst zwykle jedna na kilka reklam dotyczy tej tematyki. Np. teraz mam na stronie w 100% o tematyce finansowej reklamy "iglaki, developerzy, monitor urzędowy". Żadna z nich nie dotyczy pożyczek. Co, może ktoś kto chce wziąć pożyczkę ma się zadowolić jakąś sosną czy innym drzewem? Oto moje słowa krytyki pod adresem AdKontekst. A teraz pewne wyjaśnienie.

Dlaczego dajecie się tak ograbiać wielkiemu G? Nie rozumiem tego. Macie bardzo fajne zaplecze oraz ogrom możliwości ku temu, aby to zmienić. Myślicie że przeciętny reklamodawca kocha wielkiego brata? Nie, on po prostu NIE MA żadnej alternatywy na zdobycie swojego upragnionego targetu. W obecnym stanie AdKontekst nie dorasta niestety do pięt popularnemu AS. O tym reklamodawcy dobrze wiedzą i dlatego wybierają właśnie opcję od wielkiego G. Gdyby AdKontekst się trochę postarał to nie widzę większego problemu aby wyciągnął spory kawałek tego "tortu" dla siebie. Proponuję Wam zarejestrowanie sobie konta w AdSense i sprawdzenie jaką kasę płacą tam reklamodawcy za wyświetlanie reklam o kredytach. Dowiedzie się dzięki temu, że to nie skąpstwo z ich strony, a jedynie Wasze złe podejście do tego tematu. Nieszczęsne jedno euro, o którym pisałem wcześniej, to cena za KLIKA (wyłącznie mój zarobek, bez zarobku wielkiego G) jaką ustalają w kampaniach POLSKIE FIRMY. Znaczy się, że reklamodawcy są skłonni płacić tyle kasy jeżeli wiedzą o tym, że ich reklama trafi we właściwe miejsce. Ludzie, obudźcie się i coś z tym zróbcie. Idę w zakład że wielu dużych graczy z tego forum z chęcią przeniosłoby swoje kampanie do Was, gdybyście dobrze to rozegrali. Mam nadzieję, że w netsprint nie pracują popeerelowskie betony, a ludzie kreatywni. Możecie mieć nawet milion marketerów ale jak nie podrasujecie swojego systemu wyświetlania reklam, to i tak nici z Waszej pracy.

Mam Was już po dziurki w nosie. Korzystałem z AdKontekst kilka lat temu i od tego czasu chyba nic się tam nie zmieniło. Dajcie mi telefon do prezesa to sam do niego zadzwonię i mu to wygarnę. No, to by było na tyle. Nie gniewajcie się ale kroczycie złą drogą.

Nie chce mi się pisać o Waszych plusach. Jest ich naprawdę bardzo wiele. Wspomnę zatem o tym najważniejszym Bijecie Google po głowie już choćby tym, że po drugiej stronie kabla zawsze siedzi żywy i życzliwy człowiek. Ślę Wam email i odpowiedź mam już po kilku minutach. Dla mnie to akurat bardzo ważne, a z robogoogle dogadać się nie da.

Z wyrazami szacunku

Grzegorz Motyl

seowyszbanner.gif

Nie wiem skąd bierzesz informacje o stawkach w Adkontekst

Bo was testowałem... I wyszła z tego wielka qpa...

Radzę powtórzyć podstawówkę i pojęcie średniej... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Nie chce mi się pisać o Waszych plusach. Jest ich naprawdę bardzo wiele. Wspomnę zatem o tym najważniejszym Bijecie Google po głowie już choćby tym, że po drugiej stronie kabla zawsze siedzi żywy i życzliwy człowiek. Ślę Wam email i odpowiedź mam już po kilku minutach. Dla mnie to akurat bardzo ważne, a z robogoogle dogadać się nie da.

Z wyrazami szacunku

Grzegorz Motyl

Zdaje się,że ty nie wiesz na czym polega generalny problem AK. Podstawowym problemem jest fak,że AK dopuszcza każdą witryne,a sa to najczęściej "odrzutki" Adsense . Google wywala wszystkie strony łamiące prawo, czyli jakieś filmy online, waarezy oraz inne strony bazujące na okradaniu ludzi. ADsense wywala wszystkie strony z każda formą erotyki oraz co najważniejsze wywala wszystkie strony, gdzie właściciel próbuje w jakikolwiek sposób oszukiwać reklamodawców poprzez generowanie nieprawidłowych kliknięć,a aK wszystkie te strony przyjmuje .

Nie wiem jaki jest współczynnik konwersji w AK,ale nie może być zbyt wysoki, a diodatkowo jakoś nie wyobrażam sobie, aby firma reprezentująca jakiś znany produkt chciała się reklamować na stronach typu gry erotyczne, filmy online oraz inne tego typu badziewne strony wywalone przez Adsense. Czasem zwyczajnie opłaca się zapłacić za reklamę 4 razy więcej i mieć z tego zysk, niż zapłacić niską stawkę i jedyne co uzyskac to wejście na stronę.

Nie będę wymieniał z Tobą argumentów bo to nie ma sensu. Też uważam, że masz rację w tym co napisałeś. Zważ jednak na jedną rzecz. Wyrzutki z AdSense nie zawsze oznaczają coś kiepskiego. Google wywala jak chce i kogo chce. Dla potencjalnego reklamodawcy liczy się pozyskanie odpowiedniego ruchu. Nie obchodzi go, czy strona na której znajduje się jego reklama jest zgodna z wytycznymi Google dla webmasterów. A za ich "łamanie" wielkie G wywala. Z drugiej strony przyjmowanie warezów i wszelkiej maści erotyki to faktycznie kiepski pomysł na sprzedaż reklamy. Dlaczego zatem AdKontekst nie pójdzie po rozum do głowy i tego nie zmieni?

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności