Skocz do zawartości

Mapy Google pytanie

Vax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

może ktoś się spotkał z podobnym problemem i podzieli się informacją, a mianowicie pod 2 frazami firma wpadła mi w mapki Google, co akurat w tym wypadku nie jest pożądane. Jak wyciągnąć firmę z mapki google bez jej usuwania kompletnie z indeksu?

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

Nie wiem jak to może być niepożądane, skoro mapki są wyżej, ale skoro koniecznie chcesz, to proponuję zmienić tytuł mapki na mniej zoptymalizowany, usunąć interesującą kategorię, zmienić opis. Ogólnie, "zepsuć" wpis :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Podłączę się pod ten wątek bo mam bardzo podobne pytanie. Pozycjonuję obecnie nową stronę (domena od paru miesięcy, ale nowa strona od paru tygodni i tak też pozycjonowanie). Na początku wyglądało to tak, że w mapkach strona na 3 miejscu, a wynik organiczny 5-7 strona i skakał sobie tam.

Podlinkowałem na "slowo_kluczowe miasto" i obecnie po paru tygodniach sytuacja wygląda tak, że w mapkach, które są prezentowane w formie bloku na pierwszej stronie, moja strona jest pierwsza (i pojawia się tam tytuł wzięty ze strony, nie z Google places) natomiast wynik organiczny w ogóle zniknął z serpów.

Wcześniej mapki były pierwszymi wynikami, obecnie przed nimi są 3 wyniki organiczne z regionalnego portalu.

Cel jest oczywisty: wyskoczyć z mapek i zająć pierwszy wynik organiczny na tę frazę. Teraz jak się do tego zabrać?

- obecnie profil w Google Places nie jest przejęty. Czy przejęcie go może pomóc w wyjściu z mapek do organicznych, czy raczej to utrudni?

- wystarczy dalej linkować na "slowo_kluczowe miasto" czy konieczne są jakieś inne działania?

Czytałem trochę na zagranicznych blogach na ten temat. Tutaj: https://www.nightlite...king-on-page-1/ gość pisze, że niezłym sposobem, na uzyskanie dwóch wyników na pierwszej stronie jest ustawienie w Places jako strony domowej, podstrony naszego serwisu. Wtedy główna powinna wyjść jako organiczny wynik. Ktoś może potwierdzić, że to działa w polskich warunkach?

• 1 miesiąc temu...

Czytałem trochę na zagranicznych blogach na ten temat. Tutaj: https://www.nightlite...king-on-page-1/ gość pisze, że niezłym sposobem, na uzyskanie dwóch wyników na pierwszej stronie jest ustawienie w Places jako strony domowej, podstrony naszego serwisu. Wtedy główna powinna wyjść jako organiczny wynik. Ktoś może potwierdzić, że to działa w polskich warunkach?

Mam podobną sytuacje jak opisywaleś..własnie sprawdzam teraz tą opcję czy zadziała..jak pojawią się jakieś pozytywne lub negatywne wyniki takiego dzialania to opisze( ustawilem podstrone serwisu jako główna w profilu mapek)

sytuacja wygląda tak, że w mapkach, które są prezentowane w formie bloku na pierwszej stronie, moja strona jest pierwsza (i pojawia się tam tytuł wzięty ze strony, nie z Google places) natomiast wynik organiczny w ogóle zniknął z serpów

Dokladnie identyczna mam sytuacje, do przedwczoraj domena utrzymywala sie na 4 pozycji wynikow organicznych, a od wczoraj wyleciala komletnie z serpow, a wpadla na 2 miejsce w wynikach mapek. Oczywiscie chcialbym odwrocic ta sytuacje, bo obecna jest mocno niepozadana.

Mam podobną sytuacje jak opisywaleś..własnie sprawdzam teraz tą opcję czy zadziała..jak pojawią się jakieś pozytywne lub negatywne wyniki takiego dzialania to opisze( ustawilem podstrone serwisu jako główna w profilu mapek)

rowniez bede czekac z niecierpliwoscia na wynik testu :)

• 3 tygodnie później...

No i sa juz pierwsze wyniki testu..trwalo to troche ale bylo to zwiazane ze zmiana przez google w mapach. Po dodaniu podstrony frazy wrocily na okolo 30 pozycje i codziennie rosna o 2 lub 3 oczka ( wczesniej wszystkie frazy byly w top3) wiec mysle ze taki zabieg jest niezlym rozwiazaniem...testuje oczywiscie nadal i jak cos to bede dawac znac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności