Skocz do zawartości

Grupa wartościowych katalogów: katalogistron.eu

Achil

Rekomendowane odpowiedzi

Rozpocząłem wymianę oflagowanych domen w grupie, zdecydowałem się na taki krok ze względu na to, że niektóre katalogi znajdują się na jakichś listach w sieci. Obecnie PR przedstawia się następująco:

2x4 PR, 5x PR 3, 6x PR 2, 2x PR 1 a wśród nich 10 starych katalogów, które nie straciły PR.

Jaki to będzie miało wpływ na strony dodane do Twoich katalogów? Czy zamieszanie związane z tym, że w jednych serwisach znikną a w innych pojawią się wpisy będzie miało wpływ na pozycje w serpach?

multikonto

• Odpowiedzi 701
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak oczywiście, mogą być jakieś ruchy na frazach, ale w zasadzie nie powinno, to nie jest aż taka duża liczba linków by coś się działo. Nie wymieniam na raz 30 domen, tylko kilka. Nowe domeny też muszą mieć czas by nabrać linków. Liczę na pozytywny efekt w długim terminie.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Przede wszystkim nie wymieniam wszystkich, tylko te oflagowane. Tak jak pisałem, to będzie proces, nie robię tego na termin, myślę raczej długofalowo, może to zająć ze 2-3 miesiące. Przechwytuje też domeny i to musi chwilę potrwać, staram się wybierać stare, ze starymi linkami i przyzwoitym PR. Wprowadzam też w nowych katalogach nowe ustawienia, bazując na doświadczeniach sprzed wakacji, gdy mimo wszystko 10 katalogów nie zostało oznaczonych.

W przygotowaniu też nowa, mała grupa, myślę, że to będzie mała rewolucja. Przedsmak zaprezentowałem nowym ustawieniem w grupie precli (autopublikacja wpisów na face), tym razem mam pomysł na dużo więcej ciekawych opcji.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności